Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono ma kazde obdobi sve pro a proti. Ja mam prvni listopadcatko a prislo mi to skvele, nekdo by nechtel ani za zlate prase. Ted cekam srpnatko a osobne mi to moc skvele neprijde, ale zadarilo se, takze jsem rada
. Listopad byl dobry v tom, ze uz nebyla takova vedra, ale zase dny pak byly uz kratke. Ale uz jsme si skvele uzili leto s 6 - 9 mesicnim mimi. Srpen bude dobry po porodu, ale na konec tehotenstvi je to vrazda. Pristi leto uz bude hezky uzite
. Jinak nevim, co je na tom pravdy, ale pry podzimni a zimni deti maji mene alergii, ze je pry ten pyl neprasti rovnou pres nos. Nevim, nikdy jsem to nezkoumala, stejne by to na me rozhodnuti nemelo vliv. Jinak i u me prevladal rozum nad tesenim (a prevlada dodnes
), ale i ten rozum mi velil, ze nema smysl deti odkladat, stejne si nas najdou
. Linda
Já otěhotněla v červenci a přišlo mi výhodný, být těhotná přes zimu, protože zvlášt po 30. týdnu bych asi nějaký vedro snášela hodně špatně, navíc když se Matýsek narodil, bylo už hezké jaro, nemusela jsem ho tolik nabalovat, mohli jsme chodit každý den kočárkovat, což by asi v nějakém třeskutém mrazu s novorozencem nešlo…
Ostatně u mě to bylo taky ze začátku více „rozumové“ rozhodnutí, chtění bylo samozřejmě taky, ale na začátku převládnou starosti, jak to člověku změní život, jestli to zvládne a tak dále… Upřímě, člověk nad tím může hloubat jak chce, ale stejně se na to nemůže připravit ![]()
Já mám doma dubnové dítě a červnové a porod v dubnu mi přišel lepší.Nemusela jsem si pořizovat letní těhu hadry,po návratu z porodnice bylo dostatečně teplo na kočárkování a další léto už byl zdatný chodec,tak jsme si ho moc príma užili. Červňátko taky fajn,ale musela jsem si pořídit letní těhu šatník a s tím mega břichem,když byly třicítky to nebyl vůbec žádnej med.
Já tedy hlasuju pro porod leden až duben,ale v cíli je to jedno.Hlavně,že se zadaří a miminko bude na cestě a je úplně jedno jestli se narodí v lednu nebo v srpnu. ![]()
Jestli je někdo z vás alergik, tak je lepší plánovat porod na zimní měsíce, kdy nejsou venku alergeny - ale jinak si myslím, že na každém období je něco - já osobně jsem ráda, že jsem koncec těhu měla podzim-zima, rodila v lednu, protože už v 5mt mi bylo při červencových vedrech strašně a natož si to představit později…
ja porad rikam, ze nejlepsi jsou unor az červen.nevim proč proste mi to prijde nejlepsi.
Prvního syna mám říjnového,to těhu v létě mi nevadilo,byla jsem od 6.měsíce doma a byla pohoda.Navíc ta kila navíc se přes zimu schovala a na léto jsem byla šlank
Tříhodinové procházky v zimní vánici mi taky nevadily ![]()
Druhého syna mám dubnového a měla jsem právě honičku co na sebe,akorát se člověk měl začít odhalovat i s těma pneumatikama atd.
Ale když to shrnu,tak mi to přijde úplně jedno,hlavně když se zadaří.U mě byl ten první impuls,že otěhotněly dvě kamarádky a já chtěla taky ![]()
Jestli me ceka jeste nekdy v budoucnu tehu, tak fakt uz bych nerada pres leto s velkym brichem (zlvaste, kdyz uz mam jednoho prcka na starost). Je to moc namahave, nezvladam pomalu peci ani o sebe, myslim, ze Alli ted trosku zanedbavam, ale porad se snazim chodit denne ven, hrat si s ni, ale je to fakt mission
. Ale na druhou stranu kdyby mi mel v zivote klapnout opet zase srpen, tak zatnu zuby a nejak to preziju (jako ted
). Je to urvite velke rozhodnuti, ale zase radim neuchylovat se moc k „planovani“, protoze clovek mini, priroda meni… Lepe je brat to tak, jak to prijde, zivot vi, co s nami dela
. L.
Já bych taky „doporučovala“ jarňátko /mám dubnovou holku/, jako už některé holky přede mnou. Břicho taháš přes zimu, ne ve vedrech, a na jaře už je krásně na kočárek. Zimy, které prožíváme, nejsou nijak dramatické, ani moc nehrozí upadnutí na ledu apod. No hlavně ať se zadaří, ono je ve finále jedno jak to vyjde, ale pokud to chcete plánovitě, tak bych ještě teď na to vlítla, ať to případně vyjde na jaro ![]()
Ovšem jak teď poznávám, z důvodů umístění do školky je nejvýhodnější dítě zářijové, protože v polovině školního roku - v mém případě tedy od dubna - ti dítko do školky nevezmou, i když má ty tři roky a já musím do práce, tak od dubna do srpna mi vznikl problém s hlídáním. S dítkem narozeným v září by to klaplo perfektně ![]()
Prostě si nevybereš
, hlavně ať se Vám to brzo povede. A.
Já mám dvojčátka v únoru a přišlo mi to fajn. Jen to oblíkaní dvou mimin a balení do fusaku nic moc, ale když měli půl roku, kdy se začíná s příkrmama, tak bylo léto, tudíž čerstvá zelenina a to mi přišlo bezva. Taky jsem nemusela s pupíkem chodit přes léto (kamarádka rodila v září a celý léto vlastně absolvovala s břichem - napodruhé už si to rozmyslela a rodila v červnu). Taky je bezva, když půjdou do 1.třídy, že jim bude už 6,5r , říká se, že zvlášť u kluka hraje každý měsíc roli-jako že mu to pak líp jde a tak.
Ahoj.
U prvního dítka jsem neřešila,kdy se narodí.Prostě jsem dobrala kolečka proti dětem a začli jsme „dělat“ miminko.Trošku nám to trvalo.Narodil se v lednu.A můžu říct super.Břicho netaháš v horku a potom v létě neřešíš přehřívání.Už je prcek ost velký a pije i něco jiného než MM.
Další děto jsme už plánovali na zimu.Jednak máme oblečky po prvním a pak už vím,jak mimi oblíkat.Já bych asi letní miminko uvařila.
![]()
A další výhoda je,že každý si na jaře stěžuje,jak přes vánoce přibral.A to já nee.
Já jsem už 3× měla na jaře menší břichi než o vánocích.
Teda 2×,ale to třetí bylo jen o fous. ![]()
připojuji se s názorem, raději „jarňátek“. Tahat břicho ted v horkách je fakt úmor,, nemůžu nic dělat jen ležet a funět, fuj! Moje mamka porodila brášku(bylo mi už 13tak si to dobře pamatuju) v březnu a bylo to moc fajn - břuch skryla do zimního kabátu a miminko se narodilo pěkně do příjemného jarního počasí a do léta bylo „vypiplané“ ![]()
kdybych si mohla vybrat, tak bych rodila březen, duben, květen.
ale je fakt, že plánovat se většinou nic moc nedá,,,poprvé sem otěhotněla v dubnu minulý rok a potratila a za tohle těhotenství jsem strašně šťastná, že se vůbec povedlo
tak asi tak,,,přeju hodně štěstí!
lena ze srpňátek