Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
krásné ráno všem snažilkám,těhulkám a maminkám,měla bych pár otázeček,,tak kdo bude chtít,budu moc ráda ,když mi odpoví.
1.zajímalo by mě,jaké máte zkušenosti s pracím práškem a pro který jste se rozhodly?
2.Kdy jste začaly prát věci namiminko a chystat postýlku?
3.Kolik ks máte nakoupeno body a dupaček a v jakých velikostech?
4.otázka je trošku z jiné oblasti,psala jsem tu,že mě trápí silný výtok,a někde jsem se dočetla,že to může unikat plodová voda,jenže já ten výtopk mám nárazově,pak třeba zase nic,miminko se mi polsední dobou dost hýbe,nevím jestli je to tím,že začínám 28 týden,nebop tím,že se mu něco nelíbí.Děkuji ,že jste to dočetly až sem,budu ráada za každou idpověd,krásný den
Ahoj.
1. peru v Lovele,bez aviváže,dávám ocet s éterickým olejem nebo sem tam máchadlo Missiva.Po mnohých ,,studiích,,jsem si lovelu vybrala jako jeden z nejvíc ,,eko,, a zároveň pere dobře.
2.věci jsem začala chystat tak měsíc před TP
3.Body jsme měli hodně asi 20ks a začala jsem na vel.62,dupačky jen asi 3× jinak jsme využívali overálky a tepláčky.
4.myslím že plodovka to nebude ale nejlépe to říct dr,on to zjistí
Ahoj
1. Lovala x Batole, místo aviváže ocet. Prala jsem v tom asi jen 2 měsíce (pak jsem zapomněla dokoupit, tak jsem vyprala v „našem“ prášku a od té doby už tak peru pořád)
2. Asi 2 měsíce před ( byla jsem přesvědčená, žeurčitě porodím dřív, tak abych měla všechno v cajku - no, nakonec jsem ještě přenášela). Věcičky byly vyprané a vyžehlené v komodě a na postýlku jsem se prostě chtěla dívat - takže když jsem byla v porodce, tak ji přítel připravoval znova (praní, žehlení…)
3. Někde jsem vyčetla, že by měly být snad od všeho 4 kusy. No já hamoun měla samo od všeho asi 8 ks (ale zas jsem nemusela tak často prát). Jinak jsme věděli, že mimi bude mít přes 4kg, takže nejvíc jsme měli vel.62,68. 56 minimálně. Dupačky jsme skoro nepoužívali.
4. Ze mě teklo ke konci pořád něco (plodovka to nebyla), ale být tebou, radši brnknu k Dr.
Hodně štěstí a hladký zbytek těhu.
To je dobrý Kaacenko
Takhle by to měli dělat všichni, několik různých otázek do jednoho dotazu, ušetří se tím místo, paráda ![]()
2)Postýlku jsem měla asi od 34.týdne, věci vyprané asi taky tak
3)měla jsem asi jen 3 bodýčka a dupačky v 56 (pak jsem dostala a nebo dokoupila), a dál věci od 62. Jinak množstevně nevím, asi vždy 6 kusů.
4)výtok těhulky dost často trápí, ale může to být i více zvlhčení siznice pochvy. jestli se ti něco nezdá, jdi raději k dr.
Hezký den ![]()
dekuji moc,taky pfreji krasny den,ja si rekla,ze to zhrnu do jednoho
,tem persil sensitive se mi taky libi a i ta Lovela,tak uviidme
u nás to je asi takto:
3)věci na mimi jsem měla půjčené, tak 3 ks bodíček, 3 ks dupaček a 3 ks overálků v nejmenší velikosti. bohatě to stačilo, stejně jsem průbežně dokupovala co bylo třeba, protože půjčené věci byly spíš klučičí a my máme holku:) malá hodně ublinkávala tak jsem stejně prala denně.
1, Persil, zadna avivaz, 2× machani (peru normalne s nasimi vecmi)
2, mesic pred TP
3, Body aspon 10ks, par dupacek a pak teplacky a kalhoty, velikost min. 56, spis 62 a vetsi ![]()
4, netusim, ale radeji bych brnkla doktorce
Ahoj,
1. Persil sensitiv, aviváž taky sensitiv, myslím, že se to jmenuje Silan.
2. 6-4 týdny před TP.
3. My toho máme strašně moc, protože jsme to podědili. Ale používám tak 6ks body, 4ks dupaček, 3ks body s dlouhým na spaní, cca 3 košilky, jednu mikinu, jednu čepičku, tři rychlozavinovačky, asi 10 plínek a dva šátky na nošení, 0 kočárků, 0 postýlek
Velikosti 56. V 62 a 68 mám více bodyček (asi 10 s dlouhým, 6 s krátkým), i s dlouhým (už bude podzim), dupačky už žádné, zato spoustu tepláčků. Vše po první dceří… Vše stačilo.
4. Silný výtok je v těhotenství normální, protože se silněji prokrvuje sliznice. Taky mě to otravovalo, ale měla jsem to v obou těhotenstvích.
akorat ad 1., bo vse uz bylo receno
ta Lovela by mela byt TEKUTA=gel, lepe se vypere pri machani a nezustavaji z nej zbytky jako event. z praciho prasku ![]()
ahoj
1.tekuta lovela,dvojnasobne machani,bez avivaze,od cca 5-6 mesici budu pouzivat tekuty Persil sensitive co pouzivam pro nas
2.po velkem utz jsme zacala nakupovat-ale fakt velmi pomalu
3.body cca 10ks,dupajdy,kosilky-od velikosti 56(staci toho malo,mimi hrozne rychle vyroste),ted uz pouzivame velikost 62.
4.radeji bych zavolala na gyndu,myslim si ale ze to je vytok,ja ho mela taky a jen narazove a dr mi vzdy udelal utz a pohoda.