od kdy mazat proti striím?

1283
30.7.08 14:24

od kdy mazat proti striím?

Ahoj všem,

jsem sice těhu podruhé… ale nějak jsem už pozapomněla, od kdy jsem se při prvním těhu mazala krémem proti striím. Od kdy se mažete vy? Jsem spíš hubeňour, tak nechci propraskat, i když minule to bylo OK (asi díky tomu pečlivému mazání:) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
30.7.08 14:48

No někde jsem četla že už se má začít před těhotenstvím…já mazu už od 8tt a jsem popraskaná cela i přes to. Nechala jsem toho na týden a něco v 4 měsíci a začalo to vylízat 2× rychleji a rudě. Takže zas mažu každý den 2× (ráno já a večer si užívá manžel) protože vím, že bych mohla dopadnout hůř - teď mám praskliny které vypadají jak „křaky“ od podbříšku a končí 4cm nad pupíkem…jsou takové růžové a po celé ploše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
30.7.08 15:14

joooo přesně, já mazala poctivě celé těhu a mám břicho popraskané stejně celé… :evil:

Sestřička na gyndě mi říkala,že když k tomu má někdo předpoklady,tak popraská stejně, prostě někomu kůže vydrží a někomu ne e.

já myslím,že tím nic nezkazíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
30.7.08 15:15

Ahoj, mazala jsem se skoro od začátku těhu, asi od 8tt. Nejdřív obyčejným dětským olejíčkem, tím modrým miminkovským avirilem, potom se mi udělala alergická rekce tak jsem po pauze (se to vyléčilo) začla s Elasti-Q proti striím, je to tuba o obsahu 200 ml a stála asi 150 Kč. Mazala jsem ráno a večer, břicho i prsa. Popraskaná jsem nebyla. Švagrová ho používala taky a OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.7.08 15:16

Já si mažu břicho a stryje se stejně objevují. Když někdo nemá elastickou kůži, tak nepomůže i ten nej,nej,nej krém.Bohužel. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.08 15:18

Já mažu od začátku taky Elasti-Q a zatím musím zaklepat ani jedna strie. Ze začátku jsem mazala jednou denně teď už radši ráno i večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
30.7.08 15:40

Hm, tak já nemazala nikdy a ničim - a nemám ani jednu - hééč hééč :lol: . Ale vy, děvčátka pořádně mažte - čim víc a dřív, tim líp. Já byla šíííleně líná, ale naštěstí se mi to nevymstilo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
30.7.08 15:59

ja se od 3 mesice mazala od kolen k pupku - a bricho mam krasny, ale ty stehna a ty boky, des a hruza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.7.08 16:07

Ahoj,
já jsem se mazala hned jak jsem se dozvěděla, že jsem těhotná a poctivě každý den 2× a nemám žádnou strií. Používala jsem ENJA pro těhulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
30.7.08 16:11

Já se mazala poctivě taky, drahým krémem od Vichy, welledy i Nivei. Na břichu se neudělala ani jedna, ale na prsou, nohách a zadku :oops: :cry: Prevence je dobrá, ale jak bylo řečeno, záleží na typu kůže, jako atopik mám celkem suchou a málo elastikou, takže …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.7.08 16:44

Taky jsem mazala a stejně mám strije na břiše od pupíku dolů (takový rozšiřující se trojúhelník), pak na bocích a z horní strany prsou :? :( takže asi se to fakt nedá ovlivnit
Jen pro útěchu - po porodu to byl děs - hluboké a červeno fialové, teď už jsou jen světle růžové a jsou o něco mělčí, ale už skoro dva roky je to pořád stejné, takže víc se to zdá se nezlepší, ikdž pořád lepší než nic :-)

Příspěvek upraven 24.08.20 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
30.7.08 16:48

hmmm, tak já teda radši začnu taky mazat :roll: . díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
30.7.08 17:39

:wink: Ahoj já se mažu olejíčkem Avirilem od té doby co vím,že jsem těhu.stehna,zadek,břicho a prsa a zatím nic. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
30.7.08 18:52

Ahoj, mazala jsem naprosto poctivě celé těhu, vším možným a naštěstí nikde nic, tak jsem si myslela, že mám vyhráno a jak se mi ta snaha a péče vyplatily..... a asi 5 dní před porodem, jak mi klesalo bříško, tak jsem parádně popraskala pod pupíkem :cry: a nic už se s tím dělat nedalo..... Takže mi to přijde pěkně nespravedlivé!!!!! :? Když se teď po porodu vidím v zrcadle, tak bych brečela… (ale to není jen o těch striích :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
30.7.08 19:15

Ono bohuzel zalezi predevsim na vlasnostech kuze… Nekdo muze mazat od rana do vecera a kuze popraska, nekdo nemaze vubec a strije nema… Nastesti mam kuzi hodne pevnou, mazala jsem od zacatku tehu (Elasti-Q nebo Bonella) a striji nemam zadnou, akorat trosinku na prsou. Kazdopadne radim mazat, kdyz uz nic tak je to prijemna masaz:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí