Poštípání muchničkami

172
28.7.08 09:33

Poštípání muchničkami

Ahoj holky. Včera mě poštípaly docela dost muchničky. Jsou to krvavé fleky cca 2 mm široké a okolí je zarudlé cca centimetr od jednotlivých štípanců. Kolegyně v práci mě vyděsily, že jsou muchničky jedovaté, že musím pro antibiotika. Volala jsem doktorce a ta říkala, že pokud nemám teplotu, zduřelé uzliny nebo by se nerozšiřovalo zarudnutí, tak nemusím chodit. Co myslíte holky. Může jed z muchniček ohrozit plod na začátku těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3379
28.7.08 13:46

Přiznám se, že o muchničkách nevím, že by byly jedovaté, akorát vím, že může po píchnutí vzniknout alergická reakce.
Zkus si koupit Fenistyl gel. V lékárnách je běžné k dostání a zkus si pomazat ďobance.
Já včera měla klíště, už podruhé v těhotenství, a to jsem to včera chytla ze zahrady a záhadou se mi dostalo až na prso, kde se přikouslo-šmejd :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
28.7.08 14:10

ahoj, nemyslím, že by muchničky byly vyloženě „jedovaté“, nicméně mohou (bohužel) přenášet infekce jako komáři či klíšťata, mimo jiné boreliózu. Mám s tím osobní zkušenost, mamka od nich boreliózu prokazatelně měla, taťku poštípaly ani ne před měsícem, na nohách mu naskákaly šílené rudé fleky, které ho - ač je fakt tvrdý chlap a lék na bolest si odmítal vzít - tak bolely, že skončil s Ibalginem a posléze silnějšími svinstvy 3× za noc. Byli s tím na infekčním, a doktorka řekla, okamžitě antibiotika. (Borelióza se v krvi projeví až po určité době, ale vzhledem k reakci dr. nechtěla čekat, tady platí čím dřív, tím líp. Takže na kontrolní odběr teprve půjde, čili výsledek neznám.) Samozřejmě můžeš mít jen běžnou kožní reakci na bílkovinu, co ti vstříkly do rány, to se takto nepozná, ale rozhodně bych to někomu ukázala. Antibiotika nejsou v těhotenství problém, existují takové, co těhotné můžou, horší by byla šířící se infekce tělem. Nicméně to ti přes net nikdo neřekne, musí to vidět odborník, nejlíp zajít na infekční oddělení někam do špitálu, kde mají s těmito chorobami zkušenosti, naši udělali „blbou“ zkušenost s obvodníma doktorama, ti jim řekli, ať to nechají, že se uvidí (u mamky vyloženě zanedbali), a doktorka na infekčním pak lomila rukama. Tak hlavně ať to máš brzy v pořádku! :wink:

• Citovat
  • Upravit
172
28.7.08 15:04

Díky holky. Budu si to pozorovat. Kdyby se zarudnutí rozšířilo, tak poletím k doktorovi. Zatím to nebolí, jenom svědí.. Ale ovládám se, ovládám 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.08 18:50

ahojky, mě muchnička (nebo jí podobný sajrajt) štípnula v pátek. v sobotu mi noha natekla a udělal se velký červený svědivý flek. včera mě to začalo i bolet, otok neustoupil a flek byl horký a dost svědivý. dneska jsem si, po přečtení tvé zprávy, volala k Dr., protože jsem kojící. měla jsem strach o malou. tak mě Dr. ujistil, že na malou, přes mléko, by to vliv mít nemělo, ale ať si zajdu k Dr., protože bych z toho prý mohla mít polízanici. myslel s tou nohou. byla jsem s dětma doma sama, na vesnici Dr. nemáme, tak vyjíždím teď na pohotovost. moje Dr. má dovolenou, tak mi nic jiného nezbývá. pak dám vědět, jak jsem dopala.
 Jitul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.08 22:24

tak jsem byla na pohotovosti. prý jsem tam od 17 hodin byla dneska už 5tá :roll: s tímhle problémem. dostala jsem do žíly calciovku a solumedrol, na předpis potom Fenistil kapky. a nohu mi namazaly nějakou smradlavou mastí - jmenovala s enějak Flegmutol mebo tak nějak podobně a mám si jí koupit v lékárně a mazat tím. tak uvidím. zatím to teda pod tím obvazem docela svědí, ale snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.7.08 07:51

No mi právě vyprávěla kolegyně, jak jí muchnička štípla do kotníku a ona měla tři týdny antibiotika a nohu v zinkoklihu a skoro nemohla chodit od bolesti. Tak mě to vyděsilo. No můj případ to naštěstí není, rudé fleky se mi nerozšiřují, teplotu nemám, nemám ta místa horká. Jenom mě to svědí, že se pořád drbu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
29.7.08 22:17

Kainko tyhlety potvory jsou pěkně hnusný, asi taky záleží na místě v krajině, kde tě poštípou, někde jsou míň a jinde víc „chemický“ a agresivní. :evil:
Budu ti držet palce, aby ti to dopadlo ok a nijak ti to nezkomplikovalo těhu…

Jo jediný antihistaminikum, který myslím můžeš v těhu, je prý Dithiaden, zrovna dneska mi to říkali na imunologii (jsem alergik), takže jestli se musíš drbat, radši si ho vem nebo si to natři tekutým pudrem, aby sis to nerozdrbala, třeba nevědomky ve spaní… a nedostala do toho sekundární infekci…
Držím pěsti! :) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
29.7.08 22:21

A myslím, že ten jed embryjko neohrozí, spíš by ho mohlo ohrozit, kdyby si s tím tvá imunita neporadila a rozšířilo se ti to, nebo ti na to nasedla nějaká bakterie z rozškrábání pupínků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.7.14 23:39

Zdravim,
Me postipali muchnicky pred 14 dny vydrzela sem svedeni i bolest. Az dnes po skrabani jsem musela na pohotovost protoze mi to nateklo a mam i puchyre. Zkousela jsem zabal octu i citron i chlazeni a nc. Tak na pohotovosti jsem dostala Chlumskeho roztok ditiaden do zadecku a Alerit tablety na doma. Doufam ze to vse prestane a budu zase fit. Bezte s tim radeji co nejdrive neni o co stat. Pozdeji se to jen zhorsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.7.14 09:46

Dobrý den,
mě něco štíplo v sobotu a bolí to čím dál více. Kotník už mi ani nejde vidět, noha je fialová a už nemůžu ani chodit. Prvně jsem myslela, že to mohl být had, ale asi to budou ty mušničky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.7.14 10:56

Tak to bezte co nejdriv. Ja to odkladala a tablety proti alergii nestacili. Ted uz jim i antibiotika Ciplox nebo tak nejak, a az ted to prestava svedit, puchyrky mizi, a otok uz neni. Ted uz bez repelentu nevytahnu paty…nasla jsem od Difusilu primo na komary, ovady a muchnicky. Jo a muzou postipat i domaci mazlicky takze se o repelent ted delime vsichni i 4 nozi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.7.14 18:31

Tak jsem s tím byla na pohotovosti, protože už se to nedá vydržet, strašně to bolí a to nejsem žádná citlivka. :( Doktor se mě zeptal, jestli jsem na něco alergická, řekla jsem že ne. Ani se mi na to nepodíval a ještě se na mě všichni divně dívali. Nevím co mám dělat, mám nohu jak balon a strašně moc mě bolí celá noha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.7.14 11:17

Nevim odkud jste ale to preci nejde? Tak bezte k obvodnimu lekari, musi vam na to neco dat. Nebo v lekarne kupte Zirtec na alergii a ledovat i ja ledovala a noha ma byt ve zvysene poloze. Proste zase k lekari, pokud to budete mit hodne napuchle a tmave muzete mit uz taky nejakou infekci. Proste lekar, bezte znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.7.14 15:49

Byla jsem na pohotovosti v Brne. Nohu mam hodne tmavou a cim dal vice nateklou, v noci jsem brecela bolesti. Ale za chvilu jedu ke svemu obvodnimu lekari, snad mi pomuze. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí