Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj! chci se ještě zeptat, ve 33tt (ted jsem 34tt) mi bylo v poradne receno, ze hrozi predcasny porod, ze se mi stahuje deloha (coz vubec nijak nepocituju), dali mi magnezium, mam lezet a CS mam 4. nemela jste nejaka podobny problem? a za jak dlouho jste opravdu porodily?bojim se ted kazdeho pohybu, abych nezacla rodit..:-)
diky moc.
Mám podobnou zkušenost - od 35.tt hrozící předčasný porod, od doktora jsem šla v domění, že už mi mimčo visí mezi kolenama, brala jsem 6 tablet magnezia denně… no, a rodila jsem ve 41+0tt, a rozhodně to nebyla žádná rychlovka.
Snad tě taky „jen“ vystrašili a miminko vykoukne tak, jak má!!!
Hodně štěstí!
T.
Taky mně doktor říkal, ať se radši moc nehýbu, ta hlavička je prý už fakt dost nízko. Tak jsem se teda moc nehýbala, pak už byl termín porodu, a pořád nic. Už jsem chtěla, aby mimčo konečně bylo na světě, začala jsem uklízet, běhat po nákupech, dělat vysloveně túry (v rámci možností
) a pořád nic. Výsledek: nastoupila jsem do porodnice na vyvolání porodu. Už to ale nestihli, jak malá ucítila nemocniční pach, tak se asi na to chtěla podívat…
Mně řekli - porod tak do 3 dnů. Ve skutečnosti z toho byly 3 týdny, což v praxi znamená 3 dny před stanoveným termínem ![]()
Mně taky asi 6 týdnů před termínem v porodce říkali, že už další týden nepřijdu, protože do té doby porodím, tak jsem vždycky dobalovala tašku, abych ji po pár dnech zase vybalila. Rodila jsem v 38 tt.
Ahojky,
tak já mám CS 5 od 31.tt a doktor mi řekl, že se může stát že bude porod opět vyvolávaný, že můžu přenášet.
Tak to je teda divný, ale jak to tu čtu, tak většina z nás asi porodila i tak v termínu nebo po něm. Tak bych se nebála. A navíc už jsi 34tt, takže mimi už má vše i surfaktant v plicích, který je potřebný k dýchání po porodu.
Hodně zdravíčka. A pěkný porod přeje Martina a spol