Rh- - protilátky

P.
2302
26.7.08 15:05

Rh- - protilátky

ahoj holky,
jsem ted ve 34 tt a byla jsem pred 10 dny na krvi kvuli protilatkam - mam 0Rh -. vsechny predesle testy na ne mi vysly negativne, takze super. ted mi ale doktorka rekla, ze musim test opakovat, ze to vyslo nejednoznacne…ze se to obcas stava. nemate s tim nejaka zkusenost?ted se desim, co kdyz test bude pozitivni. je to moje prvni tehu, zadny potrat, amnio nic. myslela jsem, ze se protilatky muzou rozsirit az v dalsich tehu, kor kdyz vam po porodu nepichnou nejakou tu injekci prave na to, aby se nevytvorily…nevite, jak se to v takovem pripade resi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
158
26.7.08 15:16

ahojky,ja myslim,ze se nemusis zbytecne stresovat,jsem taky O minus a protilatky jsme mela pozitivni uz ve 13 tydnu,ale jen malo a ted treba uplne v poradku negativni,podle me taky zaledzi,jake protilatky,mne se treba tvorili jen tepelne,tak nevim,ale myslim,ze se nemusis bat,at vse dobre dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
26.7.08 15:28

Ahojky,
tak to by mě taky zajímalo, mám taky rh faktor negativní a manžel pozitivní. První těhotenství z tohoto pohledu bylo v pořádku, ale po porodu jsem žádnou injekci nedostala a druhé těhotenství skončilo potratem v 9tt a hned po vyčištění mi tu injekci píchli a příčina potratu nebyla nalezena. Takže mám v tom taky zmatek a každý doktor mi tvrdí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.7.08 15:43

no ja vim,ze by mi meli po porodu pichnout anti D globulin injekci,abych nemela pri druhem tehu komplikace,to je divne,ze ti ji nedali,ale nevim,co doktor,to nazor,taky mi rikal muj doktor,ze kdyz jsem ja nula negat a pritel taky,ze je to lepsi a nemeli by se mi ty protilatky tvorit,a stejne se trosku tvorili,tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
26.7.08 15:49

Já jsem potom všem začala pátrat až při druhém těhotenství, v prvním s tímto bylo vše vpoho tak nebyl důvod. Co mám dětskou lékařku tak jsme se o tom bavili a ta má taky rh faktor mínus a jí to píchli po obou dětech byz ohledu jaký rh faktor má dítě. Mně to po porodu nepíchli a gynekolog řekl, že když dítě má taky mínus tak se nepíchá, ale v knížce jsem vyčetla, že jakmile je manžel plus tak se píchá vždy. Takže nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.7.08 17:14

ja s tebou souhlasim,,taky si myslim,ze to tak jre,bez ohledu na krevbni skupinu ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
26.7.08 17:25

Je fakt, že teď mám jistotu, že to mám píchnutý po potratu, ale zase nemůžu otěhotnět, 2 roky se snažíme a nic. Chtěla bych vědět jak to je, víš trošičku mě uvnitř žere, že jsem třeba potratila, kvůli tomu, ale jistotu nemám a nejspíš se toho nedopídím a vlastně je to už i jedno, hlavně abych znovu otěhotněla.
Třeba to zapomněli píchnout, byla jsem po akutním císaři, prostě nevim, ale chtěla bych vědět jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.7.08 19:28

ahoj, Jindřiš, já bych se zkusila informovat někde na spec. pracovišti. Jak tu někdo píše, že je matka i manžel negativní, tak to je v pohodě, to nevadí, vadí jen když je matka negativní a otec pozitivní, pak by myslím ty protilátky píchnout měli. Ale nemyslím, že by to mělo mít vliv na to, že teď jsi zatím neotěhotněla, pokud ti ty protilátky píchli po potratu. Stejnou konstelaci matka negat., otec pozit. měli mí rodiče, a já a moji sourozenci jsme narození v letech 1978, 1981, 1985 a 1991 (z dnešního pohledu skoro porodnický pravěk) a bez problémů, jen mamce píchli ty protilátky, potrat žádný neprodělala.
Zkus napsat třeba dr. Kouckému na www.porodnice.cz, ten je takový fajn a řekla bych fakt odborník. Ať se brzy těhotenství povede.
Zakladatelce diskuse - určitě se nemáš čeho bát, když je to pod kontrolou, prostě buď protilátky píchnou nebo ne, problém to je jen tehdy, pokud se to neví nebo zanedbá. Tak pohodový zbytek těhu! :wink:

• Citovat
  • Upravit
10683
26.7.08 19:37

Já si spíš myslím jestli jsem kvůli tomu, že mi to po prvním porodu nepíchli, tak jestli jsem kvůli tomu nepotratila. Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11340
26.7.08 21:46

P., také jsem RH- a při obou těhotenství mi vyšla kolem 34 tt stopová positivita a test mi byl opakován, jestli se protilátky nezvyšují, kontrolní testy byly pokaždé OK. Při prvním těhotenství jsem na tom byla jako ty (žádný potrat, atd.). Takže bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
27.7.08 14:26

No tak se hlásím mezi Rh negativní s „pozitivním“ manželem.
Mně se protilátky nezvedly, ale doktorka mi tehdy řekla, že se výjimečně stává, že se někdy už při prvním těhotenství zvednou. Na můj dotaz, co s tím budou dělat, mi odpověděla „no dáme vám injekci, prosímvás s tímhle si v dnešní době nedělejte hlavu“, takže jsem se dál neptala…
Ale kamarádce se při druhém těhotenství zvedly, a nějak se to vyřešilo, žádný problém z toho nebyl.
Chápu, že z toho máš nervíky, ale neboj se - pokud je to pod kontrolou tak se vám nic nestane.
Navíc možná se doktorka jen jistí, mně ty protilátky brali 3×. Nejlepší by bylo na rovinu se zeptat přímo jí, jaké kroky budou následovat, pokud budou protilátky zvýšené.
Jinak tu injekci po porodu Ti každopádně mají dát. Já ji dostala.
Přeji dobrou náladu beze strachu! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
31.7.08 07:36

Já mám také 0 Rh- a manžel je Rh+ a po prvním porodu mi injekci nedávali s tím, že mimi je také Rh-, jako já. Tak snad kvůli toho teď nebudou problémy s protilátkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
5.4.11 14:40

tak ono je uplne fuk, ze manzelje Rh+ pokud je dite Rh- stejne jako matka, takneni jediny duvod k tomu pichat injekci.
Protilatky se tvori pouze v pripade, ze je dite Rh+

i dva Rh+ rodice mouhou mit Rh- dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 11:42

Oživení diskuze - Rh- a protilátky od počátku těhotenství

Ahoj, potřebovala bych nějaké zkušenosti s těhotenstvím s protilátkami při negativním Rh faktoru. Už mám za sebou bohužel několik těhotenství a žádné nedopadlo dobře, z různých příčin. Podařilo se mi otěhotnět znovu, a hned od začátku je tu zase komplikace - vyšly mi pozitivní protilátky. V předchozích těhotenstvích jsem injekce s protilátkami dostávala, myslela jsem tedy naivně, že je to tím vyřešené a nic v případném dalším těhotenství v tomto směru nehrozí. Takže mě to dost vyděsilo. Měl jste někdo těhotenství od začátku s protilátkami a dopadlo to dobře? Jaká je pravděpodobnost, že to dopadne nejhůř a dítě umře ještě před narozením? U doktora mě uklidňují, jako že o nic nejde, všechno vyřešíme, nemám se stresovat, ale to bylo minule taky a bohužel se ukázalo, že tak mluvili jen proto, aby mě nestresovali, přitom moc dobře věděli, že je zle. Takže tentokrát tomu tak úplně nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
26.6.22 11:56

Doufam, ze jsi byla vysetrena nebo dochazis do poradny pro TĚHOTENSTVÍ OHROŽENÉ ALOIMUNIZACÍ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky