Problém s kyčlemi

4497
28.7.08 11:34

Problém s kyčlemi

Holky,

potřebuju radu… Už jsem z toho vcelku nešťastná… Cca ve 4. měsíci mně začaly pobolívat kyčle a pánev. Nějaké to píchání a bolesti večer bych v pohodě překousla, ale problém je v tom, že mám občas problém vstát z postele a večer se sotva šourám o chození do schodů nemluvě… Kdybych byla na konci těhu tak to moc neřeším, ale čekají mně ještě 3 měsíce… Váhou to asi nebude neb mám k dnešnímu dni pouze 3 kg navíc oproti své původní váze. Nemáte některá tip jak si ulevit nebo co pomáhá? Zatím jsem zkoušela jen koňskou mast, ale ta zabere na chvilku dokud chladí… Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9868
28.7.08 12:48

Ahoj mám podobné potíže, i když ne tak vystupňované, problémy jsem začala řešit už v březnu na rhb. Ale teď mě to trápí taky, nedá se už totiž tolik cvičit, mám jen 4 lehké cviky na uvolnění beder, pánve a kyčlí.

Jo - a co mi je? Mám počínající artrózu v kyčelních kloubech. Dědičný.

Věřím, že jediný, co ti pomůže, je být v teple a cvičit(protahovat a uvolnovat svaly a slachy). Ale to se musíš poradit s odborníky, těhule to mají s cvičením v oblasti pánve dost omezený…

Přeji ti hodně štěstí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
28.7.08 14:01

ahoj, měla jsem přesně stejné potíže, u malého mi to začalo asi měsíc před porodem, to jsem chodila jak kačena. Teď čekám dvojčata a zhruba v 16. týdnu najednou bolesti, nejen kyčle, ale i spona stydká. Artrózu nemám, je to hormonální, jak se pánev rozšiřuje. U malého to bylo na konci, když sestupoval, teď dřív, protože pánev se musela „rychle“ roztáhnout, jelikož čekám dvojčata, tak to všechno rostlo podstatně rychleji a taky hladina hormonů v těle byla vyšší. Taky jsem byla nešťastná, protože navíc když MUSÍŠ lítat za dvouletým dítětem, fakt problém, ale zhruba kolem 22. týdne najednou dobrý, bolí mě leccos, ale ty kyčle, kdy jsem vstala a musela stát v pravém úhlu, než se to „srovnalo“ dobrý! Ne že bych běhala, zas mě tíží břicho s dvěma mimčama, ale kosti zatím daly pokoj, uvidíme, jak dlouho to vydrží :lol: Tak nepropadej zoufalství, třeba to taky přejde, a kdyby nepřešlo, tak s porodem určitě :wink:

• Citovat
  • Upravit
614
28.7.08 14:10

Ahoj,
mě takhle taky bolela kyčel (jen jedna :wink: ) při prvním těhu asi od 28tt, při druhém už od poloviny… Prý je to hormonama a taky tím, jak mimi roste a tlačí na páteř 8O
Poprvé mě s tím GynDr. poslal na rehabilitaci, bolelo to jak sviňa, ale pomohlo a do konce byl klid!
Podruhé jsem dostala injekci, myslím Neolutin nebo tak nějak, účinek super, ale po cca 6týdnech se mi bolesti vrátily, ikdyž v daleko menší míře, dalo se to vydržet :wink:

Držím palce, ať je to brzo dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.7.08 20:48

Ahoj,

je to celkem běžný, některý těhule to potká až ke konci těhu, někdo si takto užívá skoro od začátku. Mně to po druhým těhu nepolevilo ani po roce, tak jsem si zašla na orthopedii, na rentgenu mi našli artrozu, na kterou mi dali kloubní výživu a doporučení cvičit… Artrozu má prej skoro každej, ale ne každej to o sobě ví. Někdy ani zpočátku nebolí - mě bolí pouze levej kyčel, na snímku mám horší pravej :-) Snaž se odpočívat v leže nebo polosedě. Nenamáhej se zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
28.7.08 21:11

Ahoj, stejně jako Betty :wink: mám zkušenost s těhu s dvojčátky a kyčle mě bolely příšerně, nemohla jsem se bez bolesti ani otočit v posteli, vstávání byla otázka minimálně pěti minut… hrůza 8O Jelikož jsem nesměla cvičit, pomáhaly mi masáže, chodila jsem na shiatsu i na klasické, na ty pak 1× týdně a musím říct, že zatímco tam se kolíbala jako kachna, zpátky jsem šla už normálně :D Ulevilo se mi třeba jen na dva tři dny, ale i to stálo za to!!! Jinak, jak píšou holky, je to bohužel normální a způsobené hormony. Někoho to holt potká a trápí, a jiná má štěstí a neví, co to bolest kyčlí je… 8O Držím palce, ať je to lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.7.08 21:16

Simi: já četla, že se šiatsu nesmí dělat v těhu? 8O Že to snad může vyloučit plod, či co… Fakt ti to pomáhalo? Teď už tě to netrápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
28.7.08 21:34

Lasicka: je přímo speciální shiatsu pro těhotné…ja na něj chodila, když jsem trpěla nevolnostmi a bolestmi v podbříšku…a musím říct, že vždy 3 dny po jsem necítila vůbec nic, vše bylo v pohodě a pak se to začlo postupně vracet…takže jsem chodila 1× za týden. Jak mě nevolnost přešla kompletně tak jsem tam přestala chodit. Ale můžu všem opravdu doporučit - z vlastní zkušenosti to opravdu pomáhá nejen proti nevolnostem, ale i na psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.7.08 23:04

No tak to znam.
Kyčle a hlavně stydká kost. Od 4. měsíce mě to pobolívalo, od 6. měsíce už bolelo jak kr.. jak blázen 8) Občas jsem skuhrala že nedojdu z města domů.
Kdysi dávno byla tady diskuze. Moje matka mi tvrdila, že se „rozlejzám“ a ať jsem za to vděčná, protože to ocením při porodu, páč porodní cesty se roztahují.
A v šestinedělí se mi to zase smrskávalo zpátky, takže mě to bolelo znova. Ale porod jsem měla opravdu lehký, to je fakt.

Jinak bohužel mi na to nepomohlo vůbec nic :roll: :roll: :roll: jenom bych Ti poradila to překonat a pohybovat se, chodit. Kamarádka to měla taky, a potom z jiného důvodu na dva měsíce ulehla, a tééééžko to pak rozhejbávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
11.8.08 22:05

Milé dámy,

díky moc za rady a poznatky, nicméně vítězka této diskuse je SimiM :-). Zašla jse si na shia-tsu a už skoro týden je pokoj… Jen drobná ztuhlost, která jde rozhýbat. Objednala jsem se po 14 dnech takže doufám, že bude do příštího čtvrtka nebo aspoň středy pokoj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí