3D Ultrazvuk-lze opakovaně?

3011
30.7.08 09:43

3D Ultrazvuk-lze opakovaně?

Ahoj,

prosím o radu. Včera jsem absolvovala velký UTZ na srdíčko miminka aj., byla jsem s doporučením od svého gynekologa v nemocnici. Moc jsem se těšila, že uvidím mimi na 3D ultrazvuku, že si pořídíme fotečku + video nahrávku. Bohužel se tak nestalo, na ultrazvuku jsem neviděla nic, neboť doktor měla přístoroj nasměrován na sebe, 3D fotka prý pořídit nešla (důvody nevystětlovatl) a video mají pokažené, nenahrává :cry: .

Jsem z toho dost smutná, proto prosím o radu (normálně bych volala svému gyne, ale má 14 dní dovču). Mám počkat až se vrátí od 11.8. již bude ordinovat, není tento UTZ omezen časově? [ u] Nebo se mohu objednat ještě jednou sama na tento 3D UTZ na jiné místo? Samozřejmě je mi jasné, že již na vlastní náklady. Také mám obavy, ať neuškodím mimču opakovaně na UTZ?

Děkuji za rady. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
30.7.08 10:02

Ahojky, 3D ultrazvuk nemá s velkým ultrazvukem na srdce v 20tt nic společného. Velký ultrazvuk je plně hrazený a předepsaný pojišťovnou (pokud se doktor nerozhodne že místo pojišťovny zkasiruje pacienta) a v drtivé většině se dělá jen v 2D (3D ti můžou zapnout - pokud maj - ale to je na ochotě doktora.

Co se týče 3D ultrazvuku je jen na tobě jestli na něj půjdeš nebo né a kdy a kam. Ten pojišťovnou hrazený není a plně si ho zaplatíš ty. Ale upozorňuju tě že ani tak nemusíš mít vyhráno…my byli v 19tt a to máme 45sekund záznamu dítěte z boku a pak nás pozvali na dotočení, že to bude lepší za 14 dnu…v 21tt jsme došli a ze záznamu nemáme vůbec nic, mám málo plodové vody a malý se navíc hýbal. Jinak co se týče záznamu máme asi 35minut „videa“ tzn. přijdeš, lehneš a on ti sondou jezdí po břiše - prvně v 2D a když se mu to zdá dobré tak přepne na 3D.

Ale i přes moji zkušenost plně doporučuju na něj jít i s tatínkem…protože tam i když je dítě špatně vidět (jako u mě) tak doktor vysvětlí, který flek je co a ty pyšné pohledy tatínků za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.7.08 10:05

Jo ještě ohledně opakovanému vystavování UTZ je to bez problému…nikde zatím nebyl zaznamenán případ, že by to nějak poškodilo plod.
Jsou ženské co mají nějaký problém a na ultrazvuk musí i 2× měsíčně celé těhu a žádné problémy s tím nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.7.08 10:14

Děkuji za odpověď. Byla jsem i s partnerem, ale bohužel v naší nemocnici je „super“ systém, byla jsem objednána na 9.15 a v 11 h. mi (i ostatním cca 10-ti maminkám) sestřička sdělila, že mám přijít po 15 hod., a to ještě nemám vyhráno, že Dr. neví, zda bude mít čas :roll: :! Partner se již odpoledne z práce uvolnit nemohl :cry: , i z toho důvodu chci na UTZ znovu.
Nevím, asi počkám na svého gyne, až se vrátí z dovči a nechám se objednat do Frýdku-Místku, kde můj ošetřující gynekolog pracuje. Ani nevím, zda ve Frýdku 3D je?
Ty náhodou nevíš, všimla jsem si, že jsi z OV :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
30.7.08 11:34

Nevidim duvod proc cekat na sveho gynekologa?! Objednat se muzes sama, on ti stejne rekne to same, max. ti poradi jestli ve F-M mate 3D, moje kolegyne chodi ke gynekologovi do Mistku a ten ho ma, ale nevim kde a jestli dela 3D i u jinych pacientek nez u svych, ale pedpokladam, ze ano, protoze je to dobry byznys :wink:
Dalsi 3D je v nemocnici Ostrava-Fifejdy a pak jeste Havirov o tech teda vim 100%
Ja osobne na 3D byla zklamana, protoze zobrazeni nebylo nic moc, oblicej vubec. A taky mam placentu vepredu. Osobne mam vetsi pokoukani na 2D. A cetnejsi UZV plodu neskodi. Teda pokud asi na nem nejsi od rana do vecera a 30 krat za mesic :wink:

Pohodove tehu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.08 11:53

Ahojky,
tak já jsem byla na 3D utz v Havířově, a mohu jen doporučit, sice jsme byli už docela pozdě, malá už byla velká a proto tam vidíme jen hlavu- detail obličeje- božííííííí a pak musel přejet kousek vedle a záběr stehýnka, jinak kdyby jsme šli dřív tak bude záběr celkový na celé mimi, ale to mi vůbec nevadilo, záběr obličeje byl skvělý, malá spinkala a občas tikala pusinkou, jako že se směje..takže já doporučujii
D.
P.S stálo to 900, fotka plus DVD, cca 8 minut
Pa anonymní Denisa

• Citovat
  • Upravit
390
30.7.08 12:11

Ahoj,
v Frýdku je 3D ultrazvuk u Gynek. Mičaníka a dělá i video. Je moc příjemný. Možná mám i na něho číslo, tak pokud budeš chtít, tak ti ho napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.7.08 12:19

Vlastičko , budu ráda za telefonický kontakt na Frýdek :wink:

Děkuji všem ještě jednou.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.7.08 13:02

Katrinko, tady máš kontakt na:

MUDr. Bohuslav Mičaník
Ulice: Jiráskova 2270
Místo: Frýdek-Místek
Telefon: 558 631 243

Doufám, že tě vezme a budeš mít pěkné fotečky a video. Já mám jen fotky a jsou moc pěkné. Video jsem si nenechávala dělat, tak nevím jaké je, ale moje kamarádka si tam nechala dělat video a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.7.08 14:03

obdobné téma, přečti snad pomůže + moje kontakty co jsem shanela: https://www.emimino.cz/modules.php?…

Jinak tady je seznam 3D ultrazvuku v okolí Ostravy, sama jsem to musela horko těžko zjišťovat, protože né vždy to mají na stránkách vypsané.

Gynet AH, spol. s r.o.
Lumírova 639/2, 700 30 Ostrava-Výškovice
Telefon: +420 596 747 050
 http://www.gynet.cz

Městská nemocnice Ostrava-Fifejdy (ultrazvuk až 24tt-26tt)
Nemocniční 20, Ostrava
Telefon: +420 596 194 710
 http://www.mnof.cz/

MUDr. Rostislav Graňák
Dlouhá třída 1134/83, 736 01 Havířov-Podlesí
Telefon: +420 596 411 093
 http://www.rostislavgranak.klekari.cz

Gynprenatal, s.r.o.
Místní 358/9, 736 01 Havířov-Město
Telefon: +420 596 828 656
Mobil: +420 603 262 176
 http://www.gynprenatal.cz

MUDr. Jan Pětroš, CSc.
Purkyňova 1485/32, 741 01 Nový Jičín
Telefon: +420 556 708 945
Mobil: +420 608 878 855

MUDr. Petr Polak
Hanáckého pluku 6, 772 00 Olomouc
Telefon: +420 585 242 733
Mobil: +420 603 887 587
 http://www.petr-polak.cz

Sanatorium Helios s.r.o. Štefánikova 12, 602 00 Brno
Telefon: +420 549 523 211
 http://www.sanatoriumhelios.cz

Snad to někomu ušetří čas Velmi šťastný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.7.08 14:12

aha, o Frýdku jsem nevěděla a koukám, že se dost ty ultrazvuky rozšiřují…

jinak Já byla v těch Výškovicích. Poprvé u doktora Matury, velmi fajn doktor, opravdu se snažil Vítka zachytit a ukázat v plné kráse…říkám máme 45 sekund 3D zaznamu + 2D záznam jak nám ukazoval pohlaví. Byli jsme v ordinaci 28minut a chtěl po nás 400,– protože záběry nejsou povedené a že máme dojít za 14 dnů zase, že bude víc plodovky a že přijdem jen na „dotočení“ a že jen něco málo za to doplatíme.

Podruhé tam byl pan doktor Kudělka, ten nám hned jak položil sondu řekl že nic nenatočíme, že má malá málo plodovky … pak tam s tim jezdil jak strhany, většinou jen v 2D sem tam něco ukázal, ale dosti rychle a navíc i ty jeho komentáře k tomu „stáli“ za to. byli jsme tam ani né 15 minut a řekl si o 890,– (na videu máme rozmazané mimi a v drtivé většině jen absolutně nerozlišitelné fleky) Ale to jsem se začla hádat se setrou, že jsem se posledně ptala a že říkala že to určitě nebude za plnou cenu a navíc, že na tom videu je ještě míň než poprvé…tak posléze sestra řekla že teda za to vezmou 490,– jakože doplacení do plné ceny s tím prvním vyšetřením. No ale musím říct, že jak jsme tam byli podruhé, tak mě to hodně naštvalo a štve mě to ještě teď, ale k panu doktorovy Maturovy bych šla hned.

Takže si kdyžtak nech poradit i přímo doktora :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
5.5.10 16:45

maminky co porodi v zari

Ahojky chtela jsem se te zeptat jestli plati jeste to cislo do frydecke nemocnice na 3D ultrazvuk?Chtela bych se tam objednat a nevis kolik to stoji a jak dlouho to trva diky za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
5.5.10 16:49

3D ultrazvuk-lze opakovaně

Ahojky chtela jsem se te zeptat jestli jeste plati to cislo do frydecke nemocnice na 3D ultrazvuk.Chtela bych se tam objednat a kolik to stoji a jak dlouho to trva diky za odpoved jennynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí