poloha miminka příčně

2974
30.7.08 16:18

poloha miminka příčně

Ahoj holky,prosím o nějakou zkušenost ohledně polohy příčné.Minulý týden jsem byla na ultrazvuku(29+4tt) a bylo mi řečeno,že miminko je tam příčně,doktor co mi dělal ultrazvuk mě řekl,že se malý nejspíš neobrátí a odeslal mě do rizikové poradny,jelikož se děloha víc namáhá a hrozí předčasný porod,když jsem tam došla,tak mi bylo řečeno,že má miminko ještě času dost a že se ještě muže obrátit,vzkázal mi to doktor pouze po sestřičce,aniž by mě viděl.Tak prosím,jestli máte některá zkušenost.Budu ráda,když se o ni podělíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
30.7.08 17:33

Ahoj,
já nemám vlastní zkušenost, ale moje kamarádka měla stejný problém jako ty a chodila ke gynek. který se tím zabýval. Dítě se jí po 30tt otočilo samo, ale nevím přesně jestli to bylo v 30tt nebo později. Nakonec malého přenášela a byl zdravoučký. Uvidíš snad se ti přetočí. Já jsem měla problém, že malý byl celé moje těhotenství otočený koncem pánevním, nepřetočil se a tak jsem rodila císařem, všechno bylo v pohodě. Neboj lékaři si s tím určitě poradí. Přejí příjemné těhotenství a hlavně buď v klidu, ať se ti narodí zdravé a hodné mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
30.7.08 17:59

ja mela v poloze pricne kluka snad do 35tt, no mozna do 33t, pak se uracil hlavou dolu. Ale tohle mi nikdo nerekl, ze se deloha namaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.08 19:02

Ahoj,

já měla Míšu v poloze příčné až do 36.tt. Takže bych se nebála a věřila tomu doktorovi, co ti to vzkazoval po sestřičce- i když by ti to měl říct sám a né to vzkazovat po sestřičce- navíc když jsi k němu byla odeslána od svého gyndr.
Takže jeho přístup asi není nejzdvořilejší, ale pro nás pacienty je spíš lepší, že je třeba mnohem lepší doktor, než člověk.

Přeji, aby se ti mimísek brzy otočil.
Ještě má na to spoustu času- jinak se prý provádí císařský řez- tak bych se nebála ani toho. :wink:

Paaaaaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
30.7.08 22:59

dasko osobní zkušenost nemám - teda vlastně jak se to vezme - protože JÁ jako mimino jsem trčela v břiše napříč ještě snad ráno v den porodu, a večer jsem vylezla hlavou :lol: mamka si mě pro to dobírá.
Kámošky mi tvrděj že prej to neni možný, ale bylo to tak (vážila jsem 2,80 a byl to třetí porod). Koukám že ty máš taky třetí, co…
Mně když jsem byla těhotná, tak kamarádka radila na správnou polohu miminka „lízat podlahu“ neboli cvik „kočičí hřbet“… Ale to nevim, jestli by Ti nemohlo nějak ublížit… Možná je to jen babská rada ale malá teda potom byla pořád hlavou dolů.
Tak buď v klídku a moc se nenamáhej, aby děloha měla klid, ale myslím že jako klidně se ti ještě mimčo může otočit správně.
JIný to je, když je hlavou úplně nahoru, to už se pak leckdy otáčí těžko…

No a kdyby se teda NÁHODOU třeba eventuelně neotočil, tak si řekni, že onen příjemňoučký pobyt na hekárně Tě prostě mine :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
31.7.08 07:07

Holky díky za to,že jste napsaly docela mě to uklidnilo.Druhý syn se mi taky neotočil,byl koncem pánevním,tak jsem byla na obratu,ale ted už se obraty prý nedělají,dokonce mi někdo říkal,že si musíš projít celýma bolestma a do poslední chvíle se čeká,jestli se miminko neumoudří a třeba ještě nepřetočí.Pitrisku od semého do 17tt jsem ležela kvuli disociaci plodových obalu neustále jsem špinila,krvácela bylo to strašný já udělat jeden ten kočičí hřbet,tak mužu zrovna jet do porodnice :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
31.7.08 08:14

Dasko, taky mám miminko příčně - jsem 31tt… Dr mi k tomu řekla, ať se tím nijak netrápím, že pokud miminko bude chtít, tak se otočí a pokud ne, tak s tím nic neudělám, ani kdybych se na hlavu stavěla… a říkala, že pokud bude do 36tt pořád špatně, tak budem plánovat CS, že při příčné poloze ani jiná možnost není… no a podle pohybů mám pocit, že se mi malá otočila… jenže kope směrem dolů - do močáku a podbřišku, takže mám podezření, že se otočila přesně naopak :lol: :lol: na kontrolu jdu příští týden, tak jsem zvědavá, co mi k tomu Dr řekne… ale prý se ještě do 36tt opravdu děti můžou otočit samy :D
no a už jsem samozřejmě uvažovala i o alternativě, že by se otočila KP a jsem rozhodnutá jít raděj na CS, než to zkoušet přirozeně… protože jsem četla několik docela hrůzostrašných příběhů z porodů, kdy maminku s dítětem v poloze KP nechali rodit normálně a sice to většinou nakonec dopadlo dobře, průběh porodu a poranění byly dost často dost šílené…

takže musíme ty naše drobečky nějak přesvědčit, ať se ještě otočí… doufám, že náš prcek nebude tvrdohlavý po mamince :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
31.7.08 08:21

No tak lenino koukám,že jsme na tom stejně.Dneska jdu na gyndu,tak jsem zvědavá co dr.řekne.Muj malý podle pohybu je pořád na stejném místě,hrozně bych chtěla rodit normálne,ale samozřejmě když to nepujde,tak hlavně at je malý v pohodě a prostě nějak ven musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
31.7.08 09:06

jj, přesně tak, taky bych raděj normální porod, ale zas pokud bych měla volit mezi CS a jakýmkoliv rizikem pro drobka, raděj CS…
napiš potom, co Ti Dr řekne a jak to u vás vypadá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
31.7.08 09:54

Ahoj Daško, jsme na tom úplně stejně :wink:
UTZ ve 29+5 a jsme příčně, navíc tak nějak divně. Hlavu má pod mými pravými žebry a zadeček má kdesi u mého levého kyčle :lol: . Je tam prý nějak zašprajcnutý, doktor mi řekl, že čas otočit se má, ale některým dětem si už pak nechce a zůstanou tak. Kočičí hřbety mi radil taky, tak se uvidí. Kamarádka měla malou taky příčně, rupla jí voda, jeli do porodky a do hodiny byla malá venku císařem. Oni si nějak řeknou. Ale taky jsem z toho byla přepadlá. A příčně si myslím ho mám stále, páč když šťuchá, tak třeba i do obou boků zároveň :lol: :lol:
Oni se umoudří, tak pak napiš, jak jsi dopadla, držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.08 12:30

Ahoj, já měla prcka příčně až do 39 týdne, otočil se těsně předtím, než mě odeslali do porodnice(ne k porodu, na kontroly). Od 30 týdne mi vůbec nedávali naději, že se otočí, pač byl „šprajclý“ asi tak, jak popisuje Packa v příspěvku nade mnou. Hlava pod pravým žebrem a zadek u slepáku. Já teda cítila, kdy se otočil, pak už jsem mohla spát na boku :) . Prcek byl normálně, šel ven 41+0 (sice sekci, ale kvůli jeho hypoxiii) a měl 4.25 a 54 cm. Takže otočit se dá skoro vždycky i velký dítko! Resut

• Citovat
  • Upravit
2974
31.7.08 17:12

Ahoj holky anonymní,tak to byl teda obřík to mi budeme taky velicí ted už má asi 1690gjinak moje KO moc nedopadla napřed jsem byla u mojí doktorky ta mi řekla,že mi stejně odešle do rizikový poradny,aby si mě tam ohlídali,kdyby se náhodou začlo něco dít,pak mě šla prohlídnout a oznámila mi že mám otevřený čípek zatím se nezkracuje,ale prýje vidět,že děloha pracuje,ale že by bylo radši kdyby se na mě podívali v nemocnici,takže jsem byla na bulovce,tam mi řekli že to není tak tragický a že mám brát magnezko 4×2tbl. nařídili klidový režim a dr. mi ještě řekla,že málý má dost místa na to aby se přetočil na kontrolu mám dojít za týden do tý rizikový poradny,tak pak uvidíme jak se to vyvíjí.Ale všem moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.8.08 19:45

Ahojky Daško,
teda, ty si to těhotenství užíváš…
Nevím, jestli tě to potěší, ale já když jsem z počátku těhu ležela pár dní v porodnici, tak mi na pokoj dali maminku, aby si ji přes víkend připravili na plánovaný císařský řez, jelikož miminko nebylo hlavou dolů. Večer před operací si tak povzdychla, že se mimčo nějak víc mele… a on se ten prďola otočil. Nakonec jí teda císaře stejně udělali, protože už druhý dítě tak rodila kvůli nějakým komplikacím.
Tak budu držet palečky, ať to máte dobrý :wink: .

P.S. Jinak my jsme v poho, vypadá to na holčičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
2.8.08 08:45

jitulínku to není možné jaktože,už za náma nechodíš?No já si to teda opravdu užívám,víc co už jsem z toho unavená a opravdu už nechci být nikdy těhotná co test to mi vyšlo špatne pořád neustále jsem musela ležet,ted zase poloha příčná a otvírám se musím ti říct,že jsem z toho těhotenství fakt unavená psychicky,jediné co mě vždycky potěší,e když mě kope brouček malinky,už se na něj strašně těším,ale ještě tam musí pěkně dlouho vydržet.Tak ty čekáš holčičku no to je super u nás v diskuzi je holčiček málo převaha chlapečku :lol: To paní co s tebou ležela měla štěstí,třeba se uj malinky taky umoudří a přetočí,ale moc s tím nepočítám,jelikož lukášek muj druhý sy se taky nepřetočil a byl koncem pánevním,tak jsem šla těsně před porodem na obrat,ale ted už to moc nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
3.8.08 10:16

to víš, Daško, když můžu, tak radši courám někde venku a na pročítání diskuze mi nějak nezbývá čas. Občas si teda napíšem se sluníčkem aliki po icq, tady jsem fakt už jen vyjímečně.
V půlce června jsem se vdávala, tak to taky bylo běhání kolem, do toho stavíme baráček a navíc mi před pár dny manžu na kole poslal jeden nepozorný automobilista do příkopu, tak samozřejmě zneužívám toho, že aspoň chvíli nemůže sportovat a jezdí tak se mnou po výletech :lol: .

Docela tě chápu, že to musí být náročný. Ale ono to už uteče a konečně si budeš moct v klidu a pohodě užívat mateřství :wink: . A vy jste oba s mrňouskem evidentně bojovníci, takže věřím, že ještě ty dva měsíce zdárně dotáhnete.

Já se už taky moc těším na mimčo, jen jak se pomalu blíží den D, tak mi porod přijde čím dál tím víc :,-(istický :lol: :lol: (obrázkům na nástěnce v poradně „Jak se rodí u nás…“ se už nějaký čas zá:,–(ně vyhýbám :roll: ). Manža se mě sice snaží podporovat, jak to bude v pohodě, ale myslím, že až přijde čas, tak zrovna jeho na porodní sál potáhnu násilím :lol: :lol: :lol: .

Tak se měj hezky (aspoň teda v rámci možností), držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky