poloha miminka příčně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2974
3.8.08 10:25

Teda jitulínku,tak to gratuluji k manželství já se vdávala minulý týden :lol: :lol: jsme to stihli,taky doufám že to dotáhneme co nejdál a hrozně se už na malého těším,ale jak mě někde pichne,už jsem na nervy a kája ještě víc.Včera mi ztvrdlo břicho a on se mě pořád ptal jak mi je a jestli jsem v pohodě přijela náštěva ařekl at sedím a ani se nehýbu,nejlépe celé dva měsíce :lol: tvému manželovi se nic nestalo?tak to měl štěstí co ten řidič,aspon zastavil a pomohl mu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
3.8.08 13:46

tak to taky blahopřeju! Minimálně tak ubylo běhání po porodu kvůli otcovství, viď…
Jo, jo, taky jsem takhle ze všeho hned vyjukaná. Posledně mi taky o víkendu nebylo nejlíp, břicho tvrdlo snad každých 10 minut, takže já byla každou hodinou nervóznější (a znáš to, na netu si navíc přečteš, že tvrdnutí břicha by mohlo znamenat i předčasný porod :roll: ). Nakonec mě manža naložil a odvezl do nemocnice na prohlídku, abych měla klid… No, nic to nebylo, CS mám pořád 0, jen mi dali magnésko. Naštěstí tam byla taková mladá chápavá doktorka, že po jednom potratu a navíc problémech z počátku i při tomhle těhotenství je naprosto pochopitelný, že jsem na ledacos víc citlivá a taky se víc pozoruju :oops: .

Manža je v poho - teda když pominu těch pár stehů a spoustu odřenin. Ale zaplaťbůh za to, mohlo to dopadnout mnohem hůř. Smetl ho nějaký mladý klučina, prý se zakoukal někam do pole… ale pomohl, zavolal policii i sanitu. A to manžel, jako nadšený cyklista, investoval do nového kola letos na jaře, na „stará kolena“ si koupil nějaký závodní silniční speciál, měl z něj ohromnou radost jak malý klučina (dokonce nám z počátku k mé bezmezné radosti stálo i v obýváku :-( )… no, tak mu v původním stavu vydrželo 4 měsíce :roll: . Ale takový je asi už zákon schválnosti :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.08 16:28

ahoj

Ahoj holky. Jsem tu nova, a doufam ze se trefim do odpovedi…
Zítra zacínam 34 tt a mam ten samej problem… mam mimiska podelne… dneska mi bylo porazeno cviceni. tak snad se to ujme…

# lehnout na záda a vyvýšit pelvis asi o 30 cm, aby byl o tolik výše než je hlava. V této pozici setrvat alespoň 5 minut, nejlépe 10 min. ale ne více než 15 min. Opakovat 2× denně. Pokud ucítíš, že se miminko otočilo tak honem vstát, jít do podřepu s roztaženýma nohama co nejvíce od sebe ať má hlavička miminka možnost se co nejvíce posunout do pelvisu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
3.8.08 16:31

ahoj Daško prosím tě nevíš kam se nám ztratila diskuze říjen/listopad? Nemůžu to vůbec najít. Prosím porad. Děkuji ti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
3.8.08 21:16

ahojky petulko diskuzi máme stejný měsíc porodu byly jsme přemístěné,tak šup za náma.
Hani tak to mi dej vědět jestli to bylo učinné,ale nejsem si jistá,jestli by to bylo pro mě vhodné,mám už totiž oteřený čípek a miminko bych taky takhle mohla rychle porodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.08 11:59

Dasi tak to bych asi nedelala… Porod by sice uz mohl bejt, ale cim dyl drzis tim urcite lip… Verim ze se urcite jeste pootoci… ale mam tu jeste jeden trik, kdyby se mu vazne nechtelo…

Např. Snažte se své dítě „přemluvit“ aby se otočilo. Poproste partnera, aby mluvil na miminko a to směrem dolů k pelvisu a třeba dítě bude následovat jeho hlas Shocked) Nebo zapněte sluchátka a přiložte je s nějakou poklidnou muzikou k bříšku.
Co takhle ve tmě začít svítit na bříško baterkou a to směrem dolů opět k pelvisu, je dokázáno, že děti v bříšku vnímají světlo, takže třeba bude zvědavé a bude následovat.

Je to hrozne smesne… ale jedna kamaradka to zkousela a vazne se jim to povedlo… ta mela mimise KP.

Dále jsem vyčetla ale sama nezkoušela, že pomáhá představování si miminka, jak se otáčí. Taková relaxace pomocí samohypnózy, kdy se uvolníš, zaujmeš pozici na všech čtyřech, jako číča a zhluboka nadechnout, vydechnout, soustředit se na miminko, představovat si ho jak asi v tom bříšku hajinká a představovat si, jak se pomalinku otáčí do správné pozice…

No a pokud máš dost odvahy a nebojíš se, tak mi i radili dělat stojky a to v bazéně (nikdy ne na suchu) a to tak, že chvilku plaveš, potom udělat asi 5× stojku po sobě…

Treba neco z toho pomuze.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.08 12:15

Daska_1

Dasi tak se hlasim s vysledkama..... a mimco uz je hlavou dole… zkusila sem spousty triku tak nevim kterej zabral :)

Dnesni KO u gyndare teda nic moc… Doktorovi se nelibil nizkej tlak, sileny otoky nohou a to ze mi dvakrat ztrvrdlo bricho… takze me posila do Motola na kontrolu
Mimochodem jak mi do ted rikali, ze to bude kluk, tak dneska mi pro zmenu rekl na 60% holku No myslim, ze jedine jak to zjistit je porodit

No a k vysledkum:
33+3 tt
Váha 96 - přibrala sem 16 kg celkove
tlak 100/60
Termin porodu podle PM /33+4/ - 20/9 08
novej termin dle ultrazvuku /32+5/ - 26/9 08

CS 0
výška fundu 32 cm
Váha miminka 2350 g
BPD - 8,70 vek dle ult 33+0
AC - 29.04 vek dle ult 32+3
FL - 6.35 vek dle ult 32+5

Tot vse k memu hlaseni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.8.08 08:17

Honi,tak to velká gratulace to je super,hele ty rady vypadají zajímevě a každopádně myslím,že na tom něco bude,jinak já jsem byla včera u dr. a ten mi řekl,že je miminko otočené,ale utz mi nedělal,prý je to zkušený porodník a dělá i obraty,tak snad by se nespletl mám pocit,že kope jinak a nikdy mě neštouchal do močáku,což ted cítím dost často,tak to jsem zvědavá co budeš mít já jsem si přála hrozně holku a je to kluk,ale nevadí,hned jak jsem jela z utz,tak jsem si říkala,že jsem vlastně stejně nic jinýho nechtěla,hlavně aby měl vše jak má mít a byl zdravý!Ty budeš rodit v motole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.08 10:05
daska1 píše:
Honi,tak to velká gratulace to je super,hele ty rady vypadají zajímevě a každopádně myslím,že na tom něco bude,jinak já jsem byla včera u dr. a ten mi řekl,že je miminko otočené,ale utz mi nedělal,prý je to zkušený porodník a dělá i obraty,tak snad by se nespletl mám pocit,že kope jinak a nikdy mě neštouchal do močáku,což ted cítím dost často,tak to jsem zvědavá co budeš mít já jsem si přála hrozně holku a je to kluk,ale nevadí,hned jak jsem jela z utz,tak jsem si říkala,že jsem vlastně stejně nic jinýho nechtěla,hlavně aby měl vše jak má mít a byl zdravý!Ty budeš rodit v motole?

Jo jo. ja taky chtela holku. ale od 24 tt sem se tak strasne szila s klukem ze uz bych snad holku asi ani nechtela.. :) Tesim se na kluka…
Je dobre ze uz je malicke otocene.. gratuluju. ted uz jen aby tak zustali…
V motole bych prave ze mela rodit… a proto sem zjistovala informace od mamin ktere tam uz rodily… a zatim je to celkem dobre skore.. ale presne… zalezi na doktroru a situaci… vsude se muze neco stat… Kamaradku treba naprosto znicili u Apolinare… a pritom se rika ze je to skvela porodnice… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.8.08 11:26

Já to říkám taky všude někdo muže něco pokazit,tak snad nám to dopadne dobře a určitě pak musíš napsat co se narodilo,jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.08 11:41

Sama sem celkem zvedava :D urcite dam vedet… ale co me stve je ze mam doma cerveno cernej kocar a uz dva tydny me hryze svedomi a rikam si ze ho pojedu vymenit… ja se do nej zamilovala na prvni pohled, ale cim vic na nej koukam tim vic mi prijde hloupe mit ho pro kluka…
no posud… http://www.mojetehotenstvi.cz/…enej-kocarek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.8.08 12:09

hele v dnešní době děti jezdí v čemkoliv myslím,že je hezky,ale ted k upřimnosti já bych pro chlapečka červenou asi nevolila,ale určitě bych šla třeba do oranžové,když nevíte co to bude ta by se hodila i pro holku i pro kluka,no záleží to na tobě,ale kočárek je to moc hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.08 12:12

V poradku… ja prave nesnasim oranzovou :D :D :D
mas pravdu.. je to jedno… alespon trochu zmateme okoli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
7.8.08 12:16

:lol: takže si ho necháte?podívej nejduležitější je,aby se líbil vám a na ostatní se vy…!Já mám drahý kočárek,ale natolik extravagantní,že se nikomu nelíbí a taky na ně kašlu je asi jenom jeden člověk co mi řekl,že je hezký,ale i tak mám z něj pořád radost a ani na chvilku mě nenapadlo ho vyměnit,nebo koupit jiný.hkavně aby jste byli vy spokojení,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.08 12:23

TO jo. Mas pravdu.. Kaslu na to… :) bude mit vse ostatni modre :)
Uz bych to chtela mit za sebou… budu :,-(istka, ale ja se na ten porod celkem tesim… vis,jako na novou zkusenost. abych pak do budoucna mohla rict… pche … porod.. to nic neni :) jako to rikaj skoro vsechny maminy…
Jen se strasne moc modlim, aby byl v poradku.. byla sem silna kuracka. a kourila sem do tretiho mesice… tak mam strach, aby byl v poradku..... :(
A hlavne se tesim na to, ze uz diky nemu NIKDY nebudu sama… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí