Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ve čtvrtek jsem měla na testu ducha, dneska už je silný, ale ještě není úplně jako kontrolní čárka. Poslední menstruace byla 20.9., a ovulace proběhla 8.10. (19 den cyklu - cyklus 35 dní).
Mám dvě otázky:
Menstruace by měla být teď v úterý 25.10. Může ještě s menstruací odejít nebo už by mělo být dostatečně uhnízděné?
Druhá otázka zní, po jaké době se objednat na kontrolu k doktorce?
Děkuji za odpověď ![]()
Odejít bohužel muze
jinak dobre je se objednat az tak po šestém týdnu, aby bylo vidět srdíčko
Moje doktorka objednává až když jsi cca v 7tt, jinak s ms to odejít může takže se objednej tak 14 dní po tom co ti nedorazí ms
Ja byla v 7tt a neco a srdicko uz krasne tukalo. Driv bych nesla, vyhnes se zbytecne stresu.
Pokud se budes citit dobre, nebudes spinit, mit zadne bolesti, tak se objednej az tak na ten 7-8tt, obzvlast pokud mas delsi cykly, by te mohli vystrasit, ze jeste neni videt srdicko.
No právě, četla jsem tady nějaké diskuse o tom a některým začalo být až 8tt až 9tt. Ale nejsem si tak úplně jistá, jak to vypočítat. Vím, že se to počítá od prvního dne menstruace což by byl teď 5tt. Ale podle ovulace je to teprve druhý týden. Aby mi pak neřekla, že je maličké, nebo že se nevyvíjí nebo že mu nebije srdíčko a stačilo by třeba jen počkat ještě.
Každopádně počkám ještě, jestli nepřijde ta ms.
@Izulle odejít může, byls jsem u doktorky 6+5 a srdíčko už krásně bílo takže být tebou jdu až v 7tt ![]()
@Izulle No, počítá se to od MS, ale počítá se s ideální délkou cyklu, takže s tvými delšími tě budou strašit tím, že je menší…
Děkuji za rady, to čekání je ale vážně na houby
člověk akorát přemýšlí, co by kdyby…
Podle mě to není jednoznačné. Logicky zní, jít k dr. až na konci 7tt, aby nikdo nestresoval, jestli už srdíčko je nebo není a kdy a jestli tedy bude. Ale na druhou stranu, pokud by mělo být podezření na jiné umístění než v děloze, bylo by fajn to zkontrolovat dřív. Dilema. Také ho zrovna řeším…a asi si půjdu nechat zkontrolovat, že je mimin tam, kde má být ![]()
Tak jsem se objednala dnes na kontrolu, mám jít příští týden a sestřička do telefonu, no objednáváte se skoro na poslední chvíli. Dnes bych měla být 6tt+1d. Myslíte, že je to pozdě?