Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Od pondělí jsme měli doma pozitivního. Mně včera večer začaly první příznaky. Zimnice, zvýšená teplota, bolest hlavy a těla a lehce kašel. V noci se mi to zhoršilo a horečka vylítla na 39. Je mi furt hodně špatně, bolesti stále stejný. Ráno jsem si dělala antigen a byl negativní. Na 99% to bude Covid. A tak mám 2 dotazy. Jak je možné, že vyšel antigen negativní? Bylo ještě třeba brzy? A kdy jít nejlépe na PCR test, aby to zachytil? Zítra nebo v pondělí?
Děkuju moc
Asi bych sla v pondělí. A negativní antigen nic neznamena
Antigeny jsou vysoce nespolehlivé. Šla bych co nejdříve na PCR.
Antigeny jsou často falešně negativní, protože jejich senzitivita je nízká. Takže na negativní antigen bych nedala a šla na PCR. Jestli půjdeš zítra nebo až v pondělí je už celkem jedno, pozitivní by to už mělo být.
Ja mela antigen negativni jeste dva dny po pozitivbim PCR testu. Na ty antigeny se fakt moc spolehat neda…
Šla bych až v pondělí, klidně i v úterý. Kolegyně dcera měla PCR test pozitivní až nějaký čtvrtý nebo pátý den příznaků. Antigeny negativní.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Od pondělí jsme měli doma pozitivního. Mně včera večer začaly první příznaky. Zimnice, zvýšená teplota, bolest hlavy a těla a lehce kašel. V noci se mi to zhoršilo a horečka vylítla na 39. Je mi furt hodně špatně, bolesti stále stejný. Ráno jsem si dělala antigen a byl negativní. Na 99% to bude Covid. A tak mám 2 dotazy. Jak je možné, že vyšel antigen negativní? Bylo ještě třeba brzy? A kdy jít nejlépe na PCR test, aby to zachytil? Zítra nebo v pondělí?
Děkuju moc
Antigenní testy jsou velmi nespolehlivé.
Na PCR bych šla v pondělí, jestli teď máš 39, nikde bych nerajzovala.
Ja řeším teď opačný problém. Dcera dnes pozitivní antigenní test a PCR bude mít až v pátek
dřív není volné místo nikde
@martina1988 píše:
Ja řeším teď opačný problém. Dcera dnes pozitivní antigenní test a PCR bude mít až v pátekdřív není volné místo nikde
a nemate v okoli testovani bez registrace? Ja tak s prckem postala pres hodinu ve fronte, protoze s registraci bylo vsechno plne.
@martina1988 píše:
@matkabagristy Nikde nic nemáme bohužel
a nemáte někde v dosahu Globus?
@vokishka píše:
a nemáte někde v dosahu Globus?
jsem si tam dneska dala druhe kolo, tentokrat s prckem. Registrovala jsem se 20 minut predem, na rade jsme byli hned. U nas v dure fronta tak na hodinu ![]()
@matkabagristy píše:
jsem si tam dneska dala druhe kolo, tentokrat s prckem. Registrovala jsem se 20 minut predem, na rade jsme byli hned. U nas v dure fronta tak na hodinu
koukala jsem, že u nás je hromada volných míst i na zítra, v pondělí v podstatě prázdno. Což je teda zajímavý, když se pořád říká, že laborky nestíhají.
@vokishka píše:
koukala jsem, že u nás je hromada volných míst i na zítra, v pondělí v podstatě prázdno. Což je teda zajímavý, když se pořád říká, že laborky nestíhají.
jj, ale pribyva to. Kdyz jsem ve stredu jela s bagristou, bylo tam zabranych ani 30 mist za den, ted je videt, ze to skace nahoru. Kolegyne, co mi o tom odberovem miste rekla (musim ji znovu podekovat), rikala, ze tam byly dve fronty-kratsi pro registrovane
@Anonymní píše:
Děkuju moc
Klukovi v pátek 2 negativní antigeny, ale nezdálo se mi to, objednala jsem na Pcr, dneska výsledek a pozitivní. Dr mu řekla, že antigen při omikronu zůstává negativní velmi často. Jinak příznaky začaly včera, šel hned
Děkuju moc