Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim chci se zeptat protože vím že každá to měla jinak kolikátý den po menstruaci jste počali? A kdy jste následně zjistili že jste v tom? Děkuji
A jak se pozná, kdy člověk počal? Když se snažím o dítě, tak mám sex co 2-3 dny. Nějak se mi nikde žádná kontrolka nerozsvíta, že jsem počala ![]()
To, že je ovulace jsem věděla, ale absolutně jsem neřešila kdy nebo jak. Bylo mi 22, když jsem otěhotněla. S tehdy přítelem, pak už manželem jsme měli sex jak jsme chtěli a to určitě jednou denně nebo několikrát za den. Absolutně netuším, kdy jsem otěhotněla.
Ale bylo to tak měsíc a půl od doby, co jsme si řekli, že se začneme snažit. Až jsem měla týden zpoždění, tak jsem si říkala, že by bylo asi fajn udělat si test. ![]()
@Yasmen já to poznala tak že si sex zaznamenávám do aplikace(kalendáře) a podle výpočtů doktora v kolikátém jsem byla týdnu jsem zjistila kdy protože v tý době jsem měla sex jen jeden tak se to dalo zjistit ![]()
@Yasmen píše: Více
To poznas tak, ze vis, kdy mas ovulaci. Datum poceti nema s datem styku nic spolecneho, datum poceti urcuje cas ovulace.
@Pája123456789 A víš taky to, že spermie mohou i 2 - 3 dny vydržet než oplodní vajíčko? Takže při sexu jednou denně nebo obden to moc směrodatné není ta tvá rada. To by musel být sex jednou týdně a ještě se trefit do ovulace. Ale to si myslím, že lidé mají sex častěji, když se snaží o dítě. ![]()
Nemám nejmenší tušení, který den jsem počala, toho sexu tenkrát bylo hodně
Ale bylo to asi dva měsíce po vysazení HA. A zjistila jsem to den po tom, co nepřišla očekávaná menstruace a já měla takové nějaké tušení, tak jsem si udělala test.
Tak s prvním jsem měřila bazální teplotu, takže jsem věděla, kdy byla ovulace, myslim, ze to tehdy bylo 13 nebo 14 DC, docela vzorne
. Z kterého sexu ale byla spermie, to samozřejmě nevím:D Zjistila jsem to v den očekávané menstruace.
S druhým nevim, nic jsem nemerila a rozhodně jsem nepocitala, ze se povede první měsíc snažení… a zjistila jsem to týden po termínu očekávané menstruace.
Vůbec netuším
Po měsíci, kdy jsme se přestali chránit nedorazila menstruace, ale kdy jsem měla plodné dny, natož kdy byl „oplodňovací“ sex jsem neřešila ![]()
Plus mínus uprostřed cyklu, který mám 28 dní. Přesný den a hodinu říct nedokážu 🤣 Zjistila jsem to 5 dní po vynechání, 4 dny pro mě nebyly nikdy nic zvláštního, ale pět dní už bylo moc, tak jsem udělala test a bylo to tam úplně ukázkové 😀
Ok, tak jeste jednou. Vetsina zen pocne 14 dni po zacatku menstruace a je uplne jedno, kdy byl styk.
Poslední menstruaci jsem měla 9.8. otěhotnět jsem musela tedy poslední týden v srpnu. Zjistila jsem to někdy ke konci září.
Zdravím chci se jen zeptat do menstruace mám 6 dní ale už pár dní mám docela dost citlivé bradavky bolesti zad hlavně nad ledvinama teď se přidaly i bolesti lopatek a bolest v podbříšku
Jen chci říct že o mimi se nějak nesnažíme ale nebráníme se tomu z pracovní vytíženosti je velká sexuální abscence
nechráněný sex byl 28.3. Což podle mých záznamů v menstruačním kalendáři to bylo 10. Den cyklu 2 dny po menstruaci a první plodný den vím že s tim plodným dnem to tak nemusí být je to jen všeobecný výpočet každá to máme jinak, kdy ovuluju nevim nepoznám to ani podle plodného hlenu ten má být jak vaječný bílek ale já ho mám takto pořád.
Je mi jasné že mi nikdo nemůže říct jestli to vyšlo nebo ne jedinné řešení je počkat do očekávané ms a udělat test, ale chci vědět váš názor nebo vaší zkušenost třeba jste se některá z vás s tím setkala protože s těmito problémy před ms jsem se nikdy nesetkala nikdy mě prsa neboleli ani v podbříšku nikdy nic ani při ovulaci kterou kvůli tomu nepoznám na netu jsem četla že příznaky těhu ještě před očekávanou ms jsiu vyjímečné ale může se právě objevit už prý týden od početí bolest či citlivost prsou a nebo to prý může být signál že se ms blíží ale když jsem to rakto nikdy neměla ani před ms ani při prvním těhu tak nevim
a taky mi vadí uplé kalhoty nebo kalhoty s vysokým pasem pak mě bolí břicho a když se ohnu tak mě píchá podbříšek děkuji za případné odpivědi ![]()