Máte zkušenost s druhým postavením u porodu?

Anonymní
29.3.25 06:53

PPH, druhé postavení. Máte zkušenost ?

Hezký den, ráda bych se zeptala. Začínám 38 tt a při registraci v porodnici mi bylo řečeno, že miminko je v druhém postavení. Tvářili se, že je to ok, jinak vše v pořádku, tak mi nepřišlo důležité to nějak řešit a ptát se, nicméně jsem pak náhodou natrefila na fb na nějakou diskuzi, kde to maminky řeší, že je to zadní postavení a jak je to pozice nevýhodná pro porod, že musí miminko o moc víc rotovat a jak to bývají dlouhé porody s křížovými bolestmi, části končící čs. :roll: Měla jste to některá a jak jste rodily? Já ještě nemám jasno v tom, jestli když je to druhé postavení, jestli je to stejné jako pozice pravá zadní nebo jen pravá? Všude se řeší to zadní postavení, ale já ve zprávě mám jen postavení druhé, což se mi nepodařilo zjistit, zda je to samé :zed:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
29.3.25 07:30

Mně teď na kontrole taky říkal, postaveni druhé, jsem 34. Týden. Co jsem pochopila, tak je to zády a zadkem doprava, dceru jsem měla podle mě taky tak. Taky se netvářil, že by to měl být problém, u dcery porod na první dítě asi ok. Jinak u mě ty strany ještě občas vystřídá, ale 90% času je takto, tak hádám až bude mít málo místa, tak tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.3.25 13:27

Nemám zkušenost, že bych při PPH II od gynekoložky slyšela, zda se jedná o přední nebo zadní postavení, protože i v této poloze -zádíčka miminka vpravo - může být mimčo i tak, i tak a asi je to opravdu tak, že pokud je miminko v zadní pozici, tak je velká pravděpodobnost, že se neporodí přirozeně, ale často i proto, protože prostě nedostane tu možnost, ty porody jsou dlouhé…Sama jsem v této poloze pár dětí měla a další v PPH I a pokud to byla asi tedy ta přední pozice, tak jsem vesměs nepoznala znatelný rozdíl o proti levé pozici, nicméně jedno z dětí mělo určitě pravé zadní postavení, protože když jsem si o tom pak četla, tak to přesně odpovídalo mým zkušenostem, to miminko bylo velké a z nějakého důvodu hrozně špatně rotovalo i během porodu (možná kvůli své velikosti, možná mu bránil pupečník 2*omotaný, nevím, jsem jen laik), ale říkám si, že by se mu třeba nechtělo do jiné polohy tak jako tak, stejně jako jiné děti člověk nepřinutí, aby se otočily hlavičkou, prostě mají nějaký pádný důvod, proč takovou polohu zaujímají. Synovi se tehdy nepodařilo vstoupit úplně ideálně, ale i tak porod nakonec proběhl přirozeně, nicméně v porovnání s ostatními snadnými porody to byl prostě porod, kde už se to přiblížilo ke hraně poroditelnosti. Co jsem před tím nevěděla, jsou techniky, které můžou miminku pomoci ještě před porodem zaujmout lepší polohu a i během porodu se s tím dá pracovat (mimo jiné se například doporučují polohy v záklonu), nicméně já nikoho tak zkušeného u porodu neměla, aby mě navedl a tělo samo, na které jsem se vždy u porodu spoléhala a věřila v přirozený proces, na to nepřišlo, ale nakonec syn tedy prošel, i když ne nejmenším svým obvodem, což samozřejmě není idealní, i to celé trvalo o dost déle, než ostatní porody (byl to 5. porod z 6ti), nicméně špatné vzpomínky na ten porod nemám, jen byl pro mne takový hodně výjimečný, no, jak svou délkou, tak intenzitou, nicméně intenzivní nebyl zas tak dlouho, ale velmi dlouho jsem u něj měla potřebu tlačit, protože jak ty děti blbě naléhají, tak tam dráždí něco, co tu potřebu spouští předčasně, já tak tlačila nejmíň 8 hodin 🙈Což člověka samozřejmě vyčerpává a říká si, co se to děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí