Kdy jste rušili spánek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.1.26 12:38

Kdy jste rušili spánek?

Chtela bych vedet, kdy jste rusili detem denni spanek, vim ze dotazu a diskuzi ohledne spanku je mraky, ale ja mam doma 21 mesicni dite a ted posledni tyden odpoledne uspavam 50min a vecer 1,5hod. Zkousela jsem davat spat driv, pozdeji, at uz odpoledne nebo vecer. Furt stejny. Jako posledni moznost tu je ze bych mu zrusila denni spanek, ale myslim si ze to neda byt cely den vzhuru, vstava totiz rano kolem 6, max pul 7 :( Tak dekuju vsem predem za kazdou odpoved i radu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35431
11.1.26 12:51

Děti si ho zrušily samy. První asi v roce a půl, druhý kolem dvou let, třetí má čtyři roky a občas si ještě zdřímne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
11.1.26 12:51

Dcera prestala odpoledne doma spat neco kolem 3,5-4 let. Ale to obdobi “prechodu” bylo tedy sileny a i ted v 5,5 letech je na ni videt, ze by se ji odpocinek odpoledne hodil, zejmena, kdyz mame fyzicky narocnejsi den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
11.1.26 12:52
@Anonymní píše: Více

Když vstává takto brzy, tak to asi do večera fakt bez spanku neda :think: V kolik usina večer? Chodi se lehnout, az je únava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
11.1.26 12:52

Když uspávání trvalo déle než spánek samotný…starší kolem 2 let mladší těsně před 3r…ale ve školce spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
11.1.26 13:13

Někdy po roce si rušili spánek sami. Jen když sme měli třeba hodně aktivní dopoledne, tak si po obědě lehli, ale jinak už ne. Ja teda ke spánku nikdy nenutila, proste si chodili jak chtěli (většinou i večer).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 13:29

@Dahlia0409 jdeme do postele v 19:30 a usne kolem 21:00, nekdy pozdeji, kdyz jdeme o neco dyl treba ve 20:00 tak usne jeste pozdeji tak ja uz nevim, dneska odpo jsem uspavala 50min a spal 30min, uspavani delsi nez spanek :( vstaval rano v pul 7

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.26 13:30

@Kriss Tina snazim se nenutit, ale vypada ze je unaveny a usne hned ale jakmile jde do postylky jak kdyby ozil, proste nemuze usnout, nebo spis nechce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.26 13:31

@Vladusxx nam trva uspavani dyl, ale furt si myslim ze by cely den bez spanku nedal protoze vstava hrozne brzy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10810
11.1.26 13:32

Jakmile to uspavani trvalo věky a samotný spánek chvili a do půlnoci rodeo. U starsiho v rice a trictvrte, od roka a pul spal nepravidelně. U mladšího to bylo na dyl. Jeste mu nebyl rok a pul a uz nespal denně, nicméně se to táhlo a definitivně přestal spát az po druhém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
11.1.26 13:34

Dceři budou na konci ledna tři a spánek má zrušený necelých 14dní. Ale jen proto, že jsem si odstavila od kojení a ona byla zvyklá usínat s prsem. Vidím na ní, že jí občas ten spánek chybí. Sama kolikrát říká, že je unavená, ale prostě neusne. Starší děti teda v tomto věku ještě po obědě normálně spaly. Ale nejmladší je nespavec od narození a než jsem zrušila kojení, v noci vstávala i 10×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10810
11.1.26 13:35

Ono chvilku trvá, než si to uplne sedne. Starší potom usinal brzo vecer ze začátku. Pak se to ustalilo a posunul si i to ranní vstávání. Mladší od zrušení spánku vydrží uplne v pohodě cca od 6 ráno a usíná nejdřív v pul 9 večer. Dřív to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
11.1.26 14:33

Ano taky mi vstávali brzy…dcera před sedmou, syn kolem 6. Když se zrušily denní spánky začali spát rano dele…hlavně starší které byly 2 roky v té dobe…chodila spát pak v 7 večer s spala třeba do 8- půl 9. S nástupem do skolky pak dlouho trvalo než si zase zvykla na jiný rezim…ale to je vedlejsi..kdyz dcera přestávala přes den spát tak už jsem měla mladšího kterému v té době bylo půl roku a nemohla jsem ji tedy 2 hodiny uspávat…takze jsem ji prostě uspávat prestala…Syn si zrušil ten spánek až po nástupu do školky, takže přes týden vlastně spi porad…a jen o víkendu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
11.1.26 15:28

U nás je rušily děti sami. Poslední ve 2 letech a tedy spal 22-5.53 hodin i tak. Má malou potřebu spánku všeobecně.
Nespal tedy po obědě ani pak ve školce, což byl problém (byl roky jediný ).

Ale každé dítě je jiné. Tak natáhne ten noční spánek. U nás se bohužel roky nevstávalo později než v 6.00 hodin a o klidném večeru bych si mohla nechat zdát stále.

Nedávno mi zrovna jedna maminka po tréninku říkala, že její dítě taky ve školce už nespí ( 5 let ). Ale večer chodí ve 20.00 hodin. Chce mít večer klid :) To mě docela pobavilo. Říkala mi, že přeci usne. No neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8763
11.1.26 17:09

Přes týden nástupem do první třídy. Ve školce každé naše spalo. Nedělalo jim problém spaní po obědě. Doma o víkendu vlastně nikdy :jazyk. Teď jsou na druhém stupni a na střední. Mají rádi svůj šlofíček, když se podaří najít čas ve volnu po obědě. Což se podaří jen někdy o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí