Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, prosím má některá doma videochůvičku, která má noční vidění, ale nesvítí přitom na kameře žádné led svetýlko? Máme Trulife H32 a když je tma, tak kamerka svítí červeně. Zkoušeli jsme to přelepit, ale poté zase nefunguje to noční vidění.
Dítě je hrozně zvědavé a nechce spát, protože čučí na to svetýlko. Děkuji za tipy.
No bez toho to nefunguje. Což sis sama vyzkoušela. Většina kamer má infračervené LED diody, které v noci automaticky svítí a vytvářejí pro snímač „neviditelné“ IR světlo.
Ano, já chápu, že bez toho to nefunguje, ale zajímá mě, jestli je nějaká videochůvička, které ten led přísvit ve tmě nesvítí.
No muze nesvitit, ale pak tam bude tma, bude videt jen cerno.
My tedy máme kameru s nočním vidění a svítí zeleně. Tudy cesta u vás taky asi nepůjde.
Nebo ji zapínat po usnutí.
My máme s nočním viděním a kamerka nesvítí. Naprostá tma.
Značka Sencor, ale máme ji už 5 let a nemůžu ji teď nikde dohledat. Stejný Model už se asi prodávat nebude.
@Cenarius píše: Více
Co mají IR diody, které svítí neviditelným IR světlem, společného se signalizační diodou, která svítí červeně? ![]()
@Minusa172 píše: Více
Nepřelepujete se signalizační diodou i nějaký senzor, který chůvičce říká, že je tma? Zkuste překrýt opravdu jenom signalizační diodu. ![]()
Nejde mi o signalizační diodu, u mé chuvicky svítí červeně takové kolečko o průměru 1cm pod kamerou. Bohužel mi nejde vložit obrázek z netu, abych vysvětlila.
@Minusa172 píše: Více
Viděl jsem návod i video. To je IR přísvit, ale ten by neměl být viditelný. My máme starou Motorola MBP 36 S, která má IR diody kolem objektivu, ale ve viditelném spektru jenom slabounce svítí signalizační LED, kterou je možné zakrýt. ![]()