Syn (11 měsíců) v noci vstává v 1 a bývá i 3 hodiny vzhůru, jsem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.11.25 00:34

Vstávání u 11 měsíčního dítěte

Dobrý den lidičky, mám dotaz, protože už jsem úplně vyřízena.
Malý (11 měsíců) posledních asi 5 dní vstane třeba v 1 a klidně i 3 hodiny proste ne a ne usnout. Když ho chci uspat tak se začne vztekat řvát a dělat blbosti. Neměla jsem to některá z vás stejně a jestli jo přešlo to a co jste dělaly aby to přešlo :( :( Děkuju moc za odpovědi :( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15732
28.11.25 01:20

Hmm, to chápu, že ho chceš hned uspat, asi jako panenku. :P
Ale, já jsem tehdy, jen tak „na oko”, dělala, že spím a přitom jsem ho sledovala, aniž bych ho nějak nutila ke spánku.
On teda nijak nenaléhal nebo ve mně nebudil svoji pozornost, ale zkrátka jsem spala na půl oka a věděla jsem, že je vzhůru. Seděl v postýlce a díval se směrem ke mně.
Až teprve po nějaké době, jsem na něj zašeptala, ať se nebojí, že maminka je tady a ať si zase lehne. :D
Ale, takhle to tenkrát, naštěstí fungovalo u nás.
Jednoduše řečeno, nechala bych ho být. Jen v tom případě, že by to opravdu bylo nějak nutné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
28.11.25 06:43

Zažili jsme, dokonce jsem zakládala diskusi. Trvalo to pár měsíců, střídali jsme se u něj s manželem. Uspat se nedal, vylezal z postele, chtěl si hrát…no, nehrali jsme si, ale spát se u toho nedalo. Přešlo to samo. A nepomohly ani žádné úpravy režimu. Spí teda ne moc dobře pořád, ale není v noci několik hodin vzburu :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
450
28.11.25 06:52

Já to teda nastesti řešit nemusím, ale mám okolo postele vysoke zábrany monkey mum a i když přes den mi nechce hned usnout tak je zacvaknu a čekám až to vzdá a půjde za mnou spát. V noci bych nerozla a byla zacvakla, věřím že by ho to brzy přestalo bavit. Ale já teda kojim, takže davam prso a spíme. Spíme všichni v jedne posteli a děti nikdy neměli naštěstí potřebu se budit vic než na mleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
28.11.25 07:20

Jak píšou ostatní. Prostě nevěnovat tu pozornost. Pokud pláče, tak utěšovat ale nijak mu nevytvářet podmínky pro hru.

Nechat být. Mít stále tmu. Za mě i nebýt na telefonu. Pokud nemůžeš spát, tak mít po ruce třeba audioknihu nebo podcast.
Pokud tu potřebu má, tak mu ji neber, ale opakovaně ukazuj, že teď se spí.

Dcera měla také, ne tedy denně, ale několikrát do týdne ano. Do pár měsíců to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24121
28.11.25 07:25
@Veronika160103 píše: Více

Měla jsem to stejně u cca ročního dítěte. Neslo dělat nic. S dítkem jsme odešli (buď já nebo manžel) do obýváku, dali jsme mu tam pár hraček a ono si krásně hrálo asi dvě hodiny. My jsme leželi na gauči a na pul spali (nekdy i vyloženě usnuli). Jak si dítě vyhrálo, vlezlo za námi (teda za mnou, k manželovi se nevlezlo) na gauč a usnulo.
U mladšího to bylo stejné, ale tam pomohlo vysvětlení, že v noci se spí a vzala jsem ho k nám do postele. To u staršího nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1840
28.11.25 07:34

Nám pomohla homeopatika. Dávala jsem večer před spaním nux vomica 15ch (před i po se cca 15 minut nesmí nic jist/pít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
28.11.25 07:58

Nám toto dcera udělala jen párkrát když byla vyspala, třeba když spala hodně přes den a uložili jsme ji moc brzy, nebo naopak, když přeskočila denní spánek, usla večer hodně brzo a pak měla asi pocit, že má teprve po odpoledním spánku a je čas řádit. nám úpravy režimu pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
28.11.25 08:26

Malá mi tohle dělala snad půl roku, byla jsem na mrtvicí. Když jsem se ji snažila uspat (houpatko, kočár, všechno možný i nemožný), tak dokud jsem houpala (a ležela přitom na gauči třeba), tuhá, oči zavřený, jak jsem odpadla a přestala, kuk a řev. Na palici. Ale ona nespala ani se mnou v posteli, tam si chtěla lézt a hrát a neuspalo ji kolikrát ani prso. Pak samozřejmě přes den ty 3-4h v kočárku klidně dala, ale jak jsem už měla staršího ze školky doma, tak se dospat nešlo. Usnula jen v kočáru, pak mi spala teda většinou dál i doma u otevřeného okna když jsem ji zaparkovala, že se nevzbudila, ale já už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
28.11.25 08:55

No nám to malá začala dělat už v půl roce a aktuálně to stále trvá už 4 měsíce.
Ona je ale celkově nespáč. Už jsem taky zkusila všechno.
Starší nám spala od mimina celý noci, tak jsem z toho taky trochu ko, ještě když se musím starat o 2 děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
28.11.25 09:03

Syn tohle dělal taky, když jsem hledala nějaké rady, tak jsem našla úpravu režimu. On totiž hodně spal přes den, po obědě třeba 3 hodiny. Takže jsem mu to zkrátila na hodinu a v noci pak přestal vstávat.
Byla to rada spočítat, kolik hodin celý den spí a ty pak nějak rozdělit do celého dne a dodržet to. U nás to zabralo hned, po pár dnech už jsem ho ani už přes den nebudila, upravil si spánek sám a už v noci nevstával.
Existuje knížka Každé dítě může dobře spát, dřív šla stáhnout, dnes nevím, ale existují i různé profily na Instagramu, které se věnují dětskému spánku. Tak zkus pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.25 11:40

Děkuju moc moc všem za odpovědi :srdce: snad něco pomůže :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24121
28.11.25 18:16
@AnastazieB píše: Více

No u nás v tu dobu dítě už přes den skoro vůbec nespalo. Ale ona byla nespací dítě snad až do začátku puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
28.11.25 20:17

@elen-ka ano, tak samozřejmě jsou i děti, které prostě špatně spí. Ale to syn nebyl, spal vždycky dobře, až najednou se začal každou noc na 3 hodiny budit. Docela dlouho mi trvalo, než jsem si uvědomila, že by to možná šlo nějak řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí