Kojenec skoro vůbec nespí, co s tím?

Anonymní
9.11.25 08:25

Kojenec skoro vůbec nespí. SOS!

Ahoj všem. Obracím se na vás a budu si vážit každé rady!

Mé dceři bude 5 měsíců a máme šílený problém se spaním. Ono se to táhne už od dob co byla novorozenec, ale měla jsem naděje, že se to časem změní, třeba až začne jíst příkrmy apod. No, nic se nezměnilo, možná i zhoršilo a já už nevím co zkusit. Naše pediatrička mi není schopná poradit, moje mamka to sama nechápe, zkoušela jsem toho už poměrně dost a nic nepomáhá.

Ať uspávám jak chci, dcera nespí déle jak 20-30 minut. V noci se budí taky často. Úplný budíček máme kolem 3-4 ráno. Mezi jídly má 3 hodiny a mezi těmi 3 hodinami uspávám třeba i 3×, aby se nějak vyspala. Když už vážně nemám čas na to jen držet ji a “nonstop” uspávat, mám ji u sebe v lehátku, jenže to vydrží většinou tak půl hodinky a už se nahlas hlásí o další spaní. Sama se uspat nijak taky neumí (ani muchláček, šum, dudák, ležet vedle mě, nic), spí jenom na ruce. V kočárku řve takovým způsobem, že každý můj pokus o procházku skončil hodně rychle 😂 Cesty k doktorům jsou peklo, než tam vůbec stihneme přijít, tak už chce právě znovu spát a pak řve a řve, takže jako mladá máma musím vypadat jak úplnej pitomec. Já bych chápala, kdybych dělala něco špatně, ale já její péči dávám 100%, mám na to čas, takže bych si nedovolila na něco se vykašlat nebo odložit, zanedbat atd.

Používáme Hipp HA mléko, přešla jsem ve 3 měsících z kojení na UM, protože se mi opakovaly záněty prsu (dudala mi prsa, nedopíjela mléko, bum a byl zánět za zánětem) a v jeden den se mi přestalo mléko tvořit.
Nemá koliky, žádné kožní problémy.
Používáme u flašek Philips Avent, mám je skleněné, jsou antikolikové a připomínají tok prsa (netečou, pokud nezatahá), savičky rychlost 3, na rychlejších se zakuckává.
Začínáme s příkrmy.

Nemáte kdokoliv jakoukoliv radu? A když už ne se spaním, tak aspoň s tím, aby vydržela v kočárku?

Moc všem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3196
9.11.25 08:36

Jsou děti, které to tak mají a neuděláš nic. Můj poslední taky nesnášel kočár a nikdy v něm nespal. Co 20-30 minut se budil naprosto běžně. Do roka jsem musela spát pouze v jedné poloze, jinak by nespal snad vůbec. Spát sám někde absolutně nehrozilo. Usnout taky ne.
V průměru 10× za noc se budil do 3 let a to spal v kontaktu +tma, šum a naše postel. Nedalo se udělat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
9.11.25 08:54

A co pak delas, kdyz spi tech 20-30 min? Znovu uspavas? Ja se ridila bdelyma oknama, ze zacatku je mel treba 1,5 hod. Takze dvacet minut uspavani, dvacet minut spanek a pak 1,5 hodiny bdelost. Takhle to mel az do vecerniho spani, to byl vzhuru treba 4 hodiny v kuse. A v noci jsem klidně 7-8× vstavala. Bylo to na palici, ale clovek v tom nasel ten jeho rezim, resp. ta bdela okna. Jinak jsem do dvou let uspavala nejdriv nosenim, pak na mici. Navyk hrizny, ale jajo jediny to fungovalo, ve 2,5 pak konecne zacal tolerovat, ze vedle nej jen lezim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.11.25 09:01

Takže nechodíte ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4094
9.11.25 09:15

Nosítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35928
9.11.25 09:23

Nemá nějakou blokádu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.25 09:31

@Janee19 Snažím se odpočívat taky. Ta spánková deprivace není legrace, takže se snažím využít každé chviličky. Když se probudí tak zas lítám :D Děkuji za radu. Mrknu na ty bdělá okna.

• Citovat
  • Upravit
331
9.11.25 09:31

Některé děti to tak prostě mají, neuděláš nic. Ven se aspoň trochu dostaneš? Třeba jen na chvíli do parku, holt jí případně držet na ruce. Nebo jestli už chvíli výdrž na bříšku, tak zkoušet vozit tak, holt víckrát denně po deseti minutách nebo jak dlouho obě vydrzite. U nás to časem přešlo do spaní přes noc a vstávání až v pět, aspoň jsem byla v sedm už dokonale vzhůru a časem i s uvařeným obědem.
Střídejte se v noci s mužem, aspoň o víkendu. My si dělili noci do půlnoci a od půlnoci plus minus, tak nám to vyhovovalo a já byla schopná trochu fungovat.
Vyzkoušej nosítko, ale u nás to zas tak velký efekt nemělo, ale na změnu dobrý.
A vyckavej, u nás se to začalo kolem toho pátého měsíce lepšit, nespal tedy nikdy více než půl hodiny v kuse přes den, ale ty noci se naopak výrazně zlepšily. Takže v roce jsem měla dítě, které přes den nespí, ale v osm večer usne a vzbudí se třeba dvakrát na kojení (a holt je před sedmou vzhůru). Aspoň zase člověk nebyl přes den omezován tím, že musí uspávat a plánovat si dle toho denní program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.25 09:34

@Alyss2 Vlastně skoro ne a jsem za to nešťastná. Když už někde jsme, tak z nutnosti (nákup, doktor,..), ale procházky někde po přírodě mi nevychází, brečí, musí se brát po rukách. Poslední dvě kontroly u doktorky se ani do kočáru nenechala položit, musela jsem s ní dojít v šátku. Je to boj :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 09:37

@Hibou To byla obrovská záchrana první měsíce, ale jak stárne a je těžší tak to už upřímně moc nezvládám, bolí mě pak hrozně záda. A hlavně se bojím, že si navykne až moc a potom by to bylo ještě horší až bude vážit 10kg+ :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 09:37

@JancaS84 Jak to myslíte? :think:

• Citovat
  • Upravit
31019
9.11.25 09:39

:hug: Obe starsi deti si spaly, jak se jim zachtelo, a dost mizerne. Nepomohlo nic. Az nejmladsi mela docela dobre noci, sice spala dohromady 8 hodin, ale zato jen s jednim kojenim. Celkove naspaly vsechny me deti mnohem mene, nez uvadi chytre tabulky. Nejstarsi je uz v puberte a nezustalo ji to - pres skolni tyden teda ponocuje a staci ji 6-7 hodin, pres vikend vychrapuje. Konecne :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
@Anonymní píše: Více

Gratuluju k podobnému exempláři. Nějaký režim holka začala mít snad až v roce a čtvrt. U kluka jsem věděla cas spánku a jídla už na konci šestinedělí. U holky mi nepomohly žádné zkušenosti. V průběhu pátého měsíce mi začala usínat první spánek v kočárku a jinak do té doby jedině navázná u mě v šátku a musela jsem chodit. Žádné zastavení nebo pohupování a něco dělat. Musela to být chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@albertka132 Moc děkuji :kytka: Určitě vyzkouším jízdu kočárem na bříšku. Snad se dočkám toho spánku v noci 😅

• Citovat
  • Upravit
31019
9.11.25 09:40
@Anonymní píše: Více

Precti si neco o KISS syndromu. Kdyz byla ma nejstarsi mala, tak se o tom nepsalo, ale zpetne si rikam, ze to mohl byt take nas pripad :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí