Kojenec skoro vůbec nespí, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.25 09:42

@hospodki Přesně jako u nás, ale moje záda právě už šátek nezvládají, rozhodně ne po tolika nocích, kdy skoro nespím a mám málo energie 😅

• Citovat
  • Upravit
3063
9.11.25 09:46

Mam za sebou jednoho nespavce a bohuzel, kolikrat nejde delat moc. Ale z toho, co pises - kocar nesnasi a spi jen na ruce- nesala by treba v nositku? Aspon by se ti ty ruce trochu uvolnily :think:
Edit: nedocetla jsem, ze mas vyzkouseny satek…
Jinak syn mi prospal noc poprve asi v 5 letech, tak to te moc nepovzbudim…jedina dobra zprava je, ze jsme vsichni prezili :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3324
9.11.25 09:59
@Anonymní píše: Více

Tak ji nos na rukách. Taky jsme to tak dělali -
Dítě nesnášelo kočár. Přeci nebudeš sedět doma. V některých období to bylo třeba jen 30 minut někde po okolí, ale zase klidně třeba 5× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3324
9.11.25 10:00

@Beruska999999 U nás zatím ani ne v 5 letech :zed: Stále se budí co 3-5× za noc :( Ale už se nám daří v noci střídat s manželem, pokud jsme v noci oba dva doma. To do nedávna nešlo, tak je to fajn posun.

Ale souhlasím taky jsme to přežili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36079
9.11.25 10:18

Kiss syndrom. Nechala bych ji zkontrolovat na fyziu případně ještě neurologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3063
9.11.25 10:25
@Snopy123 píše: Více

Mno, taky to neni kazdy den a to mu je 10 :lol: Ze se vzbudi nekdy v noci a pak zase usne se stava, ale tuhle se treba vzbudil v pul druhe a pak uz neusnul :roll: Takze v nejake forme s tim bojujeme doted, je ale hranicni pro diagnostiku ADHD tak to nejspis souvisi s tim. Ale uz to aspoj neni min 4-5× kazdou noc, to nekdy kolem tech 5 asi preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
9.11.25 10:32

Tak vymenit nositko nebo je spatne navazanej satek.
Nosim 15kg dodnes a bez problemu. A to mam spoustu potizi se zadama, blokada zebra, posunuty krcni obratel, migreny. Ale z nositka me zada nikdy nebolely, ze spatne navazaneho satku obcas.
Opravdu to chce vyzkouset.
Jinak ke spani. Me takhle spala dcera do 2 let. 20-30 min. Mela i dlouha bdela okna a stejne vic nespala.
Uspavala jsem prakticky jen v nositku, v roce presla na 1 spanek a to jsem pak uspavala v nositku na mici, posleze do 2 5 let na houpacim kresle.
Od 3 usniname spolu v posteli a drzime se za ruku.
Je to bezny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
9.11.25 10:33

Nemáš ho špatně uvazany? Mně přijde přirozené děti nosit, takže z nějakého navyknuti jsem strach neměla. Dvě ze tří dětí spaly v postýlce max 30 minut, v nosítku klidně Dvě hodiny, pro mě byla volba jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
9.11.25 11:18

Syn od cca 3m musel mít zakryty kocarek, jinak tam řval, že nemůže spát. Bohužel tmu na spaní vyžaduje do dnes (2 roky). Takže člověk doma šaškuje, aby měl v ložnici tmu, ale jinak nespí a je protivný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
9.11.25 13:24

Zkusila bych:

• nosítko
  • fyzio
  • jak dlouho cucá ten avent? Mně to syn z té pomalé lahvičky neuměl a nenapil se do plna ani za 20-30 minut, u byl pak z pití unavený ale pořád hladivý. Když jsem je vyhodila a vyměnila za jiné, zlepšilo se jídlo i spaní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
9.11.25 18:20

Důležité je uvědomit si, že děti přes den spí 20-30 minut normálně, jeden spánek bývá delší, ale jinak je to úplně normální. Mně se taky deti nechtěli vozit v kočárku jen tak, plánovala jsem vycházky těsně před skončením bdělého okna. Jakože třeba fakt 5 minut. Když jsem vysledovala dětí rytmus a přizpůsobila jsem se jejich spánkovým potřebám, tak se mi velmi ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.11.25 21:10
@Kolicek95 píše: Více

S tímto moc souzním. Nepřerušovaný noční spánek do 1 roku je velice výjimečný. Děti se prostě budí. A ty krátké denní spánky měly snad všechny moje děti.
Také jsem vyjížďky s kočárkem plánovala na dobu, kdy končilo bdělé okno. Pak se v kočárku ten spánek i trochu prodloužil. Třeba na hodinu.
Posílám moc sil, zakladatelko. Prostě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.25 04:56

Ahojky. Ahoj, úplně tě chápu – tohle období je fakt náročné. Já používám doma přírodní pomocníky, které mi hodně pomáhají, třeba když je potřeba podpořit dýchání nebo klidnější spánek.

Tymiánová mast je skvělá na hrudníček nebo záda, krásně uvolňuje a zahřívá. A Eucasol sprej – ten miluju, stačí kapka na polštář nebo do vzduchu a dýchá se líp.

Kdybys chtěla, ráda ti o tom řeknu víc. Bez tlaku, jen jako tip od srdce. 🌿

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18705
10.11.25 06:42
@BylinkováDuše píše: Více

No tak jako tohle patlat na malé mimino :roll: promo si jdi delat jinam, tady je prodej zakázaný. At si zakladatelka tymianovou mast a eukalypt nechá az bude dítě nemocné a ne to na nej plácat jen kvůli tomu, ze neplní spací tabulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí