Pravidelnost v denním spánku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
18.11.25 09:43

Pravidelnost v denním spánku

Ahoj, kdy vám začala miminka přes den spinkat pravidelně? Myslím, že se dalo spolehnout, že kolem určitě hodiny usne a spí přibližně stejný interval. Naše má za pár dní 5 měsíců a stále se řídím doporučenou délkou bděleho okna a jak vidím, že je unavená. Vydrží přibližně hodinu a půl, ale někdy jen hodinu a někdy dvě. Pokaždé spí jinak dlouho. Ikdyž třeba ráno se pravidelně budí v 7h, tak ji uspavam 8,15 - 8,30 ale pokaždé spí jinak. Někdy půl hodiny, někdy hodinu někdy hodinu a půl. Nevím, jak mám pak nastolit nějaký režim, když pokazde se vzbudí v jinou dobou a tedy délka dbeleho okna pak vychází každý den jinak v tu samou dobu. Jestli chápete 😅 například když mi celý den spí po 30 minutách vychází jí to na 5 spánků. Ale někdy spí i dvě hodiny, hodinu a pak to vychází na 3 spánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30534
18.11.25 10:17

To mas asi u kazdeho ditete jine :think:, respektive ja mam tri a kazde to melo jinak. Vic rezimove byly mladsi deti, protoze ten den mel nejaky dany rytmus kvuli skolce, a nedalo se na ne moc ohlizet, nejmladsi jsem v legraci rikavala „ty nase zavazadlo“. Prvorozena davala dlouho par kratsich chrupek denne - ale teda okolo 10 minut, ona skoro nespala. Naopak ta treti male uz ve 3m dva relativne pevne dane spanky. Budila jsem ji teda v 6, abych ji stihla nakojit a obstarat vse, nez budeme vyrazet se starsimi smer skolka. A stejne tak jsem ji brala na kojeni mezi 2-3 nocni, pokud se nevzbudila sama, protoze jinak by nam to nevychazelo s rannim kojenim - mezi 6:30-8:30 jsem kojit nemohla, to byl frmol okolo starsich a cesta do skolky, ze skolky zase domu s malou na dalsi kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
18.11.25 10:43

U nas to zacalo fungovat kolem tech osmi mesicu. A v podstate az v 10 mesicich, kdy zacal spat jen jednou denne se podle spanku dalo i planovat. Jinak proste bylo potreba se malemu prizpusobit a zastavit se na kojeni, uspat v kocarku, kdyz potreboval, takze kolikrat treba u prsa prospal pulku cviceni pro mimina, nebo treba zaspal hernicku, protoze se mi dobre spalo v kocarku venku a pod, ale taky provriskal cestu autem, nebo vlakem, kdyz se vzbudil driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
18.11.25 11:25

Tak od tří měsíců, ale každá změna to vykolejí s tím, že záleží na tom, kdy se ráno vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
18.11.25 11:29

Nikdy :nevim: :mrgreen: Vzdy to bylo maximalne orientacni, klidne treba plus minus hodina…a ze spanek trva cokoliv mezi pul hodinou a dvema, vyjimecne i vic.
Je pravda, ze u mladsiho to asi bylo pravidelnejsi, protoze se musel vic prizpusobovat, jak uz nekdo psal…ale uplne rezimove nebylo ani jedno z mych 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.11.25 11:48

Přes den nikdy… až jak přešla na jeden spánek denně, takže kolem 10m. Do té doby to bylo fakt všelijaké. Já dodržovala jen aby šla spát večer cca stejně. 19:30-20:30. Takže odpoledne jsme to už tak nějak směřovali k tomu… No ale spala dlouho jen takové krátké 20minut spánky… Jinak přes den jsem to neřešila… chodili jsme skoro pořád ven, takže spala v kočárku. Když jsme byli doma, spala vpostýlce.. bylo ji to celkem jedno. Ale denním spánkum jsem se nijak nepodřizovala… Já byla štastná že mi spí v noci… to byl pro mě základ. Usla kolem té osmé, vzbudila se ve 4-5, najedla se a spala ještě do 7-8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13705
18.11.25 12:30

Pokud vydrží vzhůru 1-1,5h, tak ještě žádný „denní režim“ nemá smysl. Resp. ona vlastně denní režim má, akorát se neopakuje úplně přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
18.11.25 15:56

Dcerka ma 13 mesicu a pravidelnost žádnou. Taky jsem chtěla, aby mela nejaky režim, protoze myslim, ze pro deti je to lepsi, ale dcerka spi jak kdy. Nekdy si da jeden delší spanek, jindy 2 kratší, nekdy jen jeden kratší…takze proste vse prizpusobuju podle ni, netlačím na nejaky rezim, protoze pak se trápime obe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.11.25 07:24

@Helena08 a jaký režim potřebuješ nastolovat??? Mám 8 měsíční, bdit vydrží dopoledne 2hodiny, odpoledne obcas 2,5h. Nikdy nevím, v kolik ráno vstane, takže ani zítra nevím, v kolik kdy půjde spát, protože je otázka v kolik vstane a pak jak dlouho ten spanek bude mít.. neřeším to, jedu každý den jak je potřeba. Nevím, o jakém režimu mluvíš. Když ji objednavam k doktorovi, tak čas nějaký tipnu a doufám, že to vyjde. Je to stres, extra když chodíme na rehabilitace, ale prostě lépe jsem to nevymyslela, tipnu to a případně ji „natahnu“,aby před cvičením nebo rehabkem byla ideálně vyspana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
19.11.25 12:10

@suzka1 presne…mame to stejne. Taky kdyz si neco planuju a nekdo se zepta na kolik je to nejlepsi, tak reknu, ze je mi to jedno, protoze proste nevim jak bude mala spat a podle potřeby uzpusobuju, takze bud treba zdrimne aspon chvilku v aute, kdyz nekde jedeme, anebo na navstevy beru vsude nositko, kdyby byla unavena, at si odpocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
19.11.25 12:12

Naopak segra mela prvni dite absolutně rezimove, vsechno se denně opakovalo ve stejnou dobu, coz rikala segra, ze pro ni to bylo idealni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.11.25 13:45

@Dn0712 ani my to nemáme stejně jako každý den, natož malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.11.25 13:47

Je výhoda, když ty malé děti mají režim. Ale žádný režim podle mě nejde dodržovat stoprocentně, a zvlášť u spánku to někdy prostě nejde rozkazovat ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí