Dcera (9.m) usne, po 40 minutách se vzbudí a je vzhůru do půlnoci

12
4.12.25 01:34

Buzení večer 40 min po usnutí

Ahoj holky,
třeba už to někdo zažil tak prosím o radu zkušenější🙏🏻
Dcera má 9 měsíců a doteď krásně spala celou noc. Nyní večer normálně usne cca 19-20 ale za 40 min je vzhůru, ale co je horší nespí už třeba do půlnoci i déle než odpadne. V postýlce i v ložnici šíleně řve a není možné uspat, musí se odnést do pokojíčku nebo obýváku a má prostě den.
Přes den spí krásně, ráno hoďku a odpoledne hoďku a půl cca, měla ještě před časem tři spánky že si dala ještě půlhodinku v pozdní odpoledne a vše krásně fungovalo akorát se to nějak už začalo posouvat déle a déle a špatně už na tu poslední půlhoďku usínala tak jsem si říkala že je možná čas přejít na 2 spánky a od té doby je chaos a buzení.. neměla jsem do toho asi hrabat, nevím :roll: ale dříve krásně spala i když jsme byli nělde třeba na cestách a vyšly jí třeba jen dva spánky..
Zkoušela jsem vše možné, zkrátit bdělá okna, prodloužit, budit, nebudit, co jednou zafunguje podruhé už ne. Mezi těmi dny je třeba i jeden kdy spí celou noc. Leze a staví se, lezou zoubky tak je mi jasné, že je to vše se vším, vývoj, bolest zoubků…
Nevím si už rady, je to začarovaný kruh, hlavně i proto že když usne třeba v 00:30 tak ráno nechce vstávat tak se těžko vrací do normálu a je potom samozřejmě celkově ztahaná. Zažil toto někdo? Za každou radu půl království a díky všem 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4358
4.12.25 08:00

V kolik to je rano nechce vstavat?
ja mela taky deti mury, obe, doslova… jednu uplnou, druhou aspon v urcitych obdobich…
radu nemam, rezignovala jsem s tim ze me aspon nebudi nechutne brzy rano jako jine deti…
nejvetsi problem byl prezit komentare babicek (ta vytrvalejsi to vzdala pote co zkusila na vlastni kuzi vecer uspavat) a rano pokud byla nejaka pochuzka napr mudr…
vlastne nejlepsi bylo kdyz jsme pobyvali v zemi se stredomorskym zpusobem zivota, tam male deti chodily ven az vecer az nebyl nebezpecny hic a nikoho to nevzrusovalo ;)

no a svetlo na konci tunelu? jedno dite si nastaveni zmenilo samo v cca 5 letech, druhe muruje doted, ale musi se snazit, vstavani do skoly proste boli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.12.25 08:08

Můůj bože, v 5 letech, tak to jsou vyhlídky😀
No když odpadne třeba v těch 00:30 tak kdybych jí nebudila tak třeba v 9:30-10:00 ještě spí. Dříve vstávala sama 7:00-7:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3060
4.12.25 08:14

No, kdyz jsi zvykla, ze dite spi, je to sok, moje nespaly, tak jsem byla zvykla :lol:
Hele tyhle prechody na jiny pocet spanku muzou byt pekne peklicko, v zasade asi ten treti spanek potrebuje, ale kratky a pozde. Rano nekam pospichate, ze ji budis? Ja mela vzdy pocit, ze cim vic se do toho snazim hrabat, tim je to horsi. Nech ji spat, jak potrebuje, prispete si rano…nejcasteji se to casem aspon trochu srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.12.25 09:17

Nespěcháme, jen jak teď máme úplný chaos tak se snažím vrátit nějaký řád a když čtu nějaké rady, knihy o dětském spaní tak všude je, že základ je pevné ranní vstávání do těch cca 8:00. A i u nás to tak předtím fungovalo no, ale to si malá dělala sama. Já jsem jí právě nikdy do toho nezasahovala a jen jsem se řídila tím když jsem viděla že je unavená a tak jí dala spát a to vždy vycházelo cca po těch 2 až 2,5 hod.
Je to šok velký no to máš pravdu :D
Já se stresuji hlavně kvůli ní, že to přeci není normální aby tak malé dítě šlo spát po půlnoci a i to na ní vidím že je pak utahaná. Já stejně chodím spát až třeba v jednu takže mně je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
4.12.25 09:23
@Hanic.Jana píše: Více

Kašli na knihy o dětském spaní a dělejte to podle sebe.

Jako chápu, mít děcko do půlnoci vzhůru zní hrozně, ale musíš si prostě opakovat, že je to jen období :mrgreen:

Nám taky 11m dcera chodí spát až okolo půl desáté a vstáváme někdy i kolem deváté, takže podle knih a chytrých lidí na internetech je všechno špatně, ale já mám doma spoko dítě a vzhledem k tomu, že se vyspím i já, tak jsem spoko taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
4.12.25 09:27
@Hanic.Jana píše: Více

Vykašli se na chytré knihy. Nám holky cca od 13 měsíců nespaly přes den vůbec. Jen zcela výjimečně usnuly před půlnocí, vstávaly okolo 7 - 7:30. A to se ještě několikrát za noc probudily na kojení. Prostě to tak měly, nic s tím nešlo dělat.

V 9 měsících spaly přes den jednou a noc byla stejná jako pak v těch 13 měsících.

Příspěvek upraven 04.12.25 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
4.12.25 11:02

Mě děti jako takto malé nespaly ani jedna celou noc. Ale nestarší byla silně režimová a jak se jí režim narušil, tak to byl mazec. A to bylo právě, když jsme přesouvali tři denní spánky na dva a pak na jeden. Takže ty přechody byly fakt náročný… napadá mě jen „vydrž“ ono to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí