Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Barinec první porod jsem měla také ukončený vexem. Sedět jsem kloudně nemohla víc než měsíc, tři měsíce mě trápily hemeroidy. V červenci jsem po třech letech rodila znovu a naprosto super. Za čtyři hodiny po tom, co mě „cosi“ probudilo a za necelé dvě hodiny po příjezdu do porodnice byla malá na světě. Sice s nástřihem, ale já ho chtěla, a jinak bez problémů. Bez problémů jsem hned chodila i seděla a problémy s hemeroidy nebyly. Tak třeba to budeš mít také tak
.
@Barinec První porod vexem, šitá jsem byla dost, kostrč mě bolela ještě tak půl roku po porodu. Druhý porod o 20 měsíců později, dítě 4,5 kg, přirozeně, vše v klidu, dva kosmetické stehy, pro mě krásný zážitek. Ale neměla jsem z prvního porodu žádné trauma, např. o císaři jsem vůbec neuvažovala.
@Barinec píše:
Super, to si neumím přestavit, jednu jizvu z laparoskopie už mám, nemusím tam mít další a dobrovolně.A to ti doporučil gynekolog?
Doporučil. Bylo riziko, že mladší bude ještě větší (nakonec to byl drobeček), ale nelituju. Po vexu si ponesu problémy asi pořád. Po sekci jsem za týden už byla v pohodě a po 2 týdnech jsem fungovala bez omezení a nic mě nebolelo.
@Barinec první porod Vexem, utrpení, problémy ještě dlouho po té. Během druhého těhotenství se vše začalo ozývat. Ovšem druhý porod úplně o něčem jiném…přirozeně, necelé 3hodiny po příjmu, bez poranění, bez následků. A to jsem rodila o půl kila větší dítě ![]()
Mám sice zkušenost jenom s jedním porodem s vexem, ale zato dvojnásobně - rodila jsem dvojčata a oba šli vexem. A i přesto naštěstí žádná porodní poranění nemám. Spíš ohledně toho epidurálu: Nechala jsem si ho dát a asi právě kvůli němu se porod zastavil, musela se píchnout megadávka oxytocinu a použít vex
Takže ten epidurál bych asi řešila až na místě, i když tady bohužel záleží na porodnici. V mém okolí jsou dvě - v jedné se dělá jakési vyšetření z krve automaticky, takže v průběhu porodu si můžete říct o epidurál, v té druhé to automaticky nedělají, takže říct si o epidurál v průběhu už prostě nejde.
@Nsoci píše:
Mám sice zkušenost jenom s jedním porodem s vexem, ale zato dvojnásobně - rodila jsem dvojčata a oba šli vexem. A i přesto naštěstí žádná porodní poranění nemám. Spíš ohledně toho epidurálu: Nechala jsem si ho dát a asi právě kvůli němu se porod zastavil, musela se píchnout megadávka oxytocinu a použít vexTakže ten epidurál bych asi řešila až na místě, i když tady bohužel záleží na porodnici. V mém okolí jsou dvě - v jedné se dělá jakési vyšetření z krve automaticky, takže v průběhu porodu si můžete říct o epidurál, v té druhé to automaticky nedělají, takže říct si o epidurál v průběhu už prostě nejde.
S tim epiduralem mi rikala znama, taky ho mela a nakonec rodila vexem. Nasla jsem si svou zpravu o porodu a tam taky probehly tri davky oxytocinu. Takze neco na tom bude, asi o tom hodim rec s sestrickou na gynde. Gynekolog mi nerek ani tak ci onak, neco v duchu, ze jak ja chci.
Ja vim jen, ze kamaradka rodila Vaxem a maly ma sisaty oblicej a budou mu v 6 mes. muset poridit spec. helmu za cca 15.tis, ktere jim pojistovna neproplati a tu bude muset mit 24 hodin denne. No mazec..tak jen tak..
@verisa a je to opravdu tím? Neslehlo si dítě hlavu tak, jako si to udělá xy dalších dětí? Mám 2 děti a šišatec je ten, co šel sekcí, protože měl predilekci.
Vex se přiloží na vlasovou část hlavy, tak nevím, jak by to poškodilo obličej ![]()
@Billi Pry je. Jeji manzel rikal, ze ho tahali zesikma na levo a i v tom smeru to ma jakoby vytahle nahoru. Narodil se o 8 tydnu driv, tak mozna mel mekci vazy, co ja vim. A treba to tim ani byt nemusi a jen se to tak jevi. Kdo vi. Kazdopadne kamaradce zatim nikdo (mudr.)nerikal, ze by se milila a z toho to neni. Takze soudim, ze se to stat muze no. Stat se muze vsechno, ale hlavne kdyz se to da napravit. ![]()