Kdy koupit skleník?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy koupit skleník?
Holky, poraďte mi prosím:
Zvažujeme, že bychom si pořídili skleník (nebo spíš „polykarboník“).
Nijak na to nepospícháme, takže spekulujeme (zatím marně ), kdy (v jaké roční době) by to mohlo být
nejvýhodnější, kdy jsou třeba nejčastěji nějaké akce nebo výprodeje.
Nemáte tip? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@zu.syk akce? na podzim nebo v parném létě, kdy je nikdo nepotřebuje.. teď jsou nejdražší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zu.syk píše:
Zvažujeme, že bychom si pořídili skleník (nebo spíš „polykarboník“). Nijak na to nepospícháme, takže spekulujeme (zatím marně), kdy (v jaké roční době) by to mohlo být nejvýhodnější, kdy jsou třeba nejčastěji nějaké akce nebo výprodeje. Nemáte tip? Díky moc
Skleník nedoporučuju, ty jsme zrušily, byla to katastrofa, zelenině se
v něm nedařilo. Polykarboník mají příbuzní, řekla bych že jsou celkem
spokojení, my máme fóliovníky, ty jsou po zkušenostech se skleníkem
k nezaplacení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Borůvka1990 píše:
Skleník nedoporučuju, ty jsme zrušily, byla to katastrofa, zelenině se v něm nedařilo. Polykarboník mají příbuzní, řekla bych že jsou celkem spokojení, my máme fóliovníky, ty jsou po zkušenostech se skleníkem k nezaplacení
Já se teda přiznám, že mít prostor, tak naopak volím skleník.
Foliovník nic nevydrží, větrání pouze manuální a ne nijak kvalitní,
navíc většina těch pevnějších zatmavuje, takže se rostliny nedostávají
na plné slunce. Ty co jsou čisté zas nevydrží ani silnější déšť,
musí vždy být kotveny k plotu nebo zdi, ideálně min. ze dvou stran a ták
ale nemáme na skleník prostory, tak to musíme
řešit foliovníkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zu.syk píše:
Zvažujeme, že bychom si pořídili skleník (nebo spíš „polykarboník“). Nijak na to nepospícháme, takže spekulujeme (zatím marně), kdy (v jaké roční době) by to mohlo být nejvýhodnější, kdy jsou třeba nejčastěji nějaké akce nebo výprodeje. Nemáte tip? Díky moc
A jinak připadá mi, že nejvíc takových akcí je spíš na podzim, ale
možná bude něco i teď. Přes léto určitě ne, leda úplně ke konci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Nimie píše:
Já se teda přiznám, že mít prostor, tak naopak volím skleník. Foliovník nic nevydrží, větrání pouze manuální a ne nijak kvalitní, navíc většina těch pevnějších zatmavuje, takže se rostliny nedostávají na plné slunce. Ty co jsou čisté zas nevydrží ani silnější déšť, musí vždy být kotveny k plotu nebo zdi, ideálně min. ze dvou stran a tákale nemáme na skleník prostory, tak to musíme řešit foliovníkem.
Když pominu že nám skleník několikrát vysklily kroupy, tak se v něm zelenině nedařilo. Hrozně letěla nahoru díky přílišnýmu světlu a plody nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Borůvka1990 píše:
Když pominu že nám skleník několikrát vysklily kroupy, tak se v něm zelenině nedařilo. Hrozně letěla nahoru díky přílišnýmu světlu a plody nic moc.
To si s foliovníkem ale nepomůžeš, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Nimie píše:
Právě že ve fóliovníku se to neděje. Stojí na samém místě co skleník. Ve fóliovníku to roste přiměřeně, zelenina košatá, bohatá, rajčata a papriky velké, obsypáno. Když jsme párkrát zapoměly otevřít skleník, zelenina se totálně spálila, prostě katastrofa. Skrz sklo se upekla. U fóliovníku se taky stalo že jsme zapoměly otevřít, ale tam max lehce povadla, stačilo otevřít, zalít a rychle se zotavila, rozhodně nespálila. Polykarbonát a fóliovník jsou stejně bezproblémové, řekla bych, ovšem skleník je dle mých zkušeností naprd. Ale někdo je s ním třeba spokojený, my nebyly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Nimie píše:
Fólie a polykarbon pouští méně světla a uv záření, takže pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zu.syk my jsme kupovali skleník od Limes v Globusu, někdy v únoru nebo březnu. Byl v akci, k tomu aut. otvírací okno. My jsme si ještě jedno dokoupili. Zeleninou, hlavně okurkami a paprikami jsme mohli zásobit zelinářství. Za mě naprostá spokojenost. Kroupy a vítr nemá vliv, skla se nemusí ničím natírat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Martia007 píše:
@zu.syk my jsme kupovali skleník od Limes v Globusu, někdy v únoru nebo březnu. Byl v akci, k tomu aut. otvírací okno. My jsme si ještě jedno dokoupili. Zeleninou, hlavně okurkami a paprikami jsme mohli zásobit zelinářství. Za mě naprostá spokojenost. Kroupy a vítr nemá vliv, skla se nemusí ničím natírat.
To buď ráda, my přišly o skleník dvakrát kvůli kroupám (mezi roky
2010 a 2015, už nevím přesně kdy)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Leginy - kde koupit?
- Jak/kdy jste začaly nosit dítě v šátku?
- Kdy dávat vodu nebo čaj?
- Kdy a jaké nosítko pro nedonošené?
- Kdy můžu rozhánět poslíčky?
- Stimulace, odběr vajíček - kdy se dalo vaše tělo dopořádku?
- Kdy přestat dávat UM při rozkojení se
- Covidtesty kdy výsledky?