Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sežeň hlídání na 3 měsíce, nebo soukromou školku. A nezapomeň, že budeš platit místo i v té státní, i když tam dítě nastoupí až po dovršení 3 let.
Nechápu s tím nechat zrušit rodičák? to ti řekla ředitelka?
Pokud by malá měla nastoupit od listopadu tak jí tam stejně od září budou držet místo ne? ![]()
No a k otázce pokud se ti práce vyplatí tak v dnešní době bych jí nepouštěla a radši sehnala na ty tři měs hlídání
Rušit rodičák nemusíš, pokud jsou děcku aspoň 2 roky. Jak je to ale s přijmutím dětí mladších 3 let, to netuším.
Tak paní ředitelka je nějaká divná, tady když to mají děti takhle tak je bez problému berou..být tebou tak asi zkusim to hlídání..nebo nějakou soukromou školku na ty tři měsíce..a nebo babička? Jestli máš tu možnost..
Je to celé trapné, protože malá má ve školce staršího sourozence…
zakladatelka.
@Anonymní píše:
Je to celé trapné, protože malá má ve školce staršího sourozence…
zakladatelka.
když mají pravidla, že berou starší 3 let, neuděláš nic. Rodičá neruš - je to zbytečné.
Dceři budou tři v dubnu a já bych chtěla, aby nastoupila už v lednu a u nás to není problém
Takže u vás to je ASI o té ředitelce
Školní rok začíná v září a od té doby jsou dětičky přijaté a můžou nastoupit kdykoliv.
Sežeň hlídání do tří let věku dítěte. Den po narozeninách můžeš dát do školky. Školky berou děti až od tří let, do tří let patří dítě do jeslí a tam jsou jiná (přísnější) pravidla. Pokud by vzali dítě dřív a něco se stalo je to problém. Kamarádce nevzali dceru dřív ani o dva týdny, až po dovršení tří let. Rodičák rušit nemusís, můžeš současně pracovat.
Poprv jsem tohle řešila před čtyřmi roky a tenkrát mi bylo řečeno, že až od tří. Když jsem teď zapisovala dvojčata (říjnová), tak mi řiditelka sdělila, že už se změnil zákon a že nastupují normálně 1.9.. Myslím, že se v průběhu posledních let změnil zákon, že do školky mohou už dvouleté děti, zkus si to někde najít.
To záleží na každé školce, jaké má pravidla. Mně dceru vzali dva měsíce před třetími narozkami. jestli budeš nebo nebudeš mít rodičák, to je školce naprosto u zadele, to bych neřešila. V tvém prípadě bych si teda na ty tři měsíce sehnalahlídání a byla ráda - znám školky, kde by ti ji vzali až další rok od září
Anebo zkus jinou školku ![]()
Nejde o to, že by to ředitelka prostě nechtěla udělat, ale ona nemůže. Péče o děti do tří let věku obnáší mnohem víc starostí. Musí splňovat mnohem přísnější normy jak na počet žáků na metry, tak i na hygienu. Kdyby jí tam přišla kontrola a zjistila, že je tam mladší dítě, posuzovala by celé zařízení přísněji, právě podle těch norem při péči o menší děti a běžná školka by neprošla. Ředitelka nebude riskovat zavření školky kvůli jednomu dítěti. Rodičák rušit nemusíš, ale náhradní hlídání asi budeš potřebovat (pokud ti tedy zaměstnavatel nepočká do dceřiných třetích narozenin)
Školka od školky a taky o kapacitě. Pokud zaplní školku staršíma dětma, tak máš smůlu nejspíš na celý školní rok. Pokud je tam volno, není důvod ji nepřijmout a rodičák řešit nemusíš, dneska už dle zákona mohou brát od 2 let. Ale prostě co tady vidím kolem, tak každá školka má jiná pravidla už jen k zápisu, jenomže tady jsou přeplněné a mohou si vybírat.
Já teda nevím, ale někde jsem četla, že mohou vzít do školky dítě už od 2 let. Je možné, že si o tom rozhodují ředitelé školek sami, ale tady kvůli 3m mi to připadá od paní ředitelky velmi nevstřícné
, ale pravidla jsou pravidla.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dnes jsme byly u zápisu do školky. Malá bude mít v listopadu tři roky. Já musím do práce koncem srpna, potřebuju, aby malou přijali od září. Paní ředitelka nás nechce přijmout, prý až dovrší tři roky. Tedy od listopadu, nebo prosince. Nebo si mám jít nechat zrušit rodičák.
Co radíte? Shánět hlídání na ty tři měsíce?
Děkuji za zachování anonymity, nepotřebuju, aby někdo dle místa bydliště zjišťoval o jakou školku se jedná