kdy na procházky v zimě

165
11.1.06 10:31

kdy na procházky v zimě

Ahoj holky, dnes jsem se podívala na teploměr a tam bylo -7 °C. Mám skoro dvouletá dvojčátka, ale přesně nevím, od kolika stupňů mínus bysme neměly chodit ven. Vím to jenom u miminek, ale to už nejsme. Děkuji za rady. M:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
11.1.06 11:17

ahojky, mam ročního chlapečka a en sice jdeme,ale tak na půl hoďky maximálně. Kolikrát se mi stane, že i když je řádně „zakuklený“ a kouká mu fakt jen oči, nos a brada, je nespokojený. Nevím,zda za to může ten mráz,ale doposud byl vždy venku spokojený, nadšený. Prostě mi to tak připadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 11:22

mam pocit, ze s detma by se nemelo chodit ven kdyz je vic nez -10 stupnu a u kojencu pokud je vic nez -5.
Uz ani nevim kde jsem to slysela. Hanka

• Citovat
  • Upravit
528
11.1.06 11:30

Ahoj holky,
já bych i měla dobrou vůli vyrazit s broučkem ven, ale on prostě odmítá chodit :cry: . Jak je nabalený jak sněhulák, prostě mu to vadí, stojí venku na místě, huláká a chce se nosit :cry: . Je to pro mě velice psychicky náročné, takže budeme vyrážet s kočárem, pokud se neoteplí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.1.06 11:35

U nás to je stejné, holka umí chodit dobře, ale venku prsotě nechodí, většinou sebou švihne o zem. Takže na chvíli s kočárem, nebo nejdem výjimečně. Ale pokud svítí sluníčko, i když mrzne, aspoň na hodinku s ní chodím
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.1.06 11:44

Ahojky, Marťovi budou za pár týdnů dva roky a ven chodíme ať je teplo nebo zima, dokonce mi venku (v kočárku a pořádně nabalený) po obědě i spinká. je venku strašně rád, takže doma ani moc nevydrží. Jen ho vždycky pořádně namažu (alespoň obličej, zbytek je zakuklený), protože jinak má strašně promrzlou pleť. Používám Nela batole, je levný a jsem s nim moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.1.06 11:48

Ahojky, Marťovi budou za pár týdnů dva roky a ven chodíme ať je teplo nebo zima, dokonce mi venku (v kočárku a pořádně nabalený) po obědě i spinká. je venku strašně rád, takže doma ani moc nevydrží. Jen ho vždycky pořádně namažu (alespoň obličej, zbytek je zakuklený), protože jinak má strašně promrzlou pleť. Používám Nela batole, je levný a jsem s nim moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.1.06 11:53

nazdárek

my taky chodíme za každýho počasí (krom vichřic brutálních slejváků a nechutnejch hiců:o))

mrazy nám nevadí - je fakt že novorozenec by neměl pod -5 a kojenec pod -10, ale vy už máte přece batolata:o)))
Dnes jsme už na hodinku byli a ještě jednou půjdeme odpoledne - vyspat se.....

No ale musím přiznat že předevčírem jsem měla docela strach aby nechyt angínu - v půlce procházky mu ruplo v bedničce a nechtěl spát nechtěl sedět, nechtěl jíst a řval řval řval - já kilák od domova u lesa… venku -9 , ale zdá se v poho:o) a to řval cca 20 minut a fest… no aspon pročistil plíce:o)

Takže já jsem pro procházky - samozřejmě že kratší

pápá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
11.1.06 11:55

Raul ja by som sa tej zimy nebala, ked chodi maly von rad. Nam vraveli v porodnici, ze kazdy mesiac sa priadava 5 stupnov a ze uz kojenec (nie novorodenec) moze chodit von aj do -15. Jasne ze v:,–(e tvrdia nieco ine, ale 2 rocne dieta je uz dost velke a -7 mu urcite neublizi.
Ja sice von nechodim, lebo som leniva :oops: ale maleho davam spat do kocika na zahradu kludne na 3h, super sa vyspi a cely den ma dobru naladu. Obliekam ho do zimneho overalu a spi v taske do kocika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
11.1.06 11:56

Ahoj holky,
Adélce je necelých 10 měsíců a ven chodíme 2× denně na hodinu, mně se tedy kolikrát ukrutně nechce, ale malá mi jinde než v kočáru neusne, navíc máme psa, takže jedné procházce stoprocentně neunikneme. Adélka je nabalená, namazaná až háže prasátka, a i v tom mrazu usne hned před domem. Naštěstí tady byl zatím největší mráz -6, to jsem měla docela vítr aby nenastydla, ale zatím (klepu na dřevo) všechno v pořádku.

maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
11.1.06 12:13

Ahoj, ja myslim ze u takhle „velkych“ deti je to jedno. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
11.1.06 12:33

Holky, vy jste mě potěšili :D , Verče je 3,5 měsíce a máme tu mrazy :? a já furt hypnotizuju teploměr, kdy už bude -5 abych ji dala spát na balkón, doma totiž není schopná spát dýl, než 30 minut :roll: a když nespí venku, tak je hróóóózně protivná :roll:
A teď tu čtu, že se prý s kojenci může až do - 10??? To by bylo super, Já vždy nevydržím a dávám ji při -7 :oops:
Jak by dětem mohlo vadit být venku při více stupních, když je bezvětrno a slunečno a jsou v kočárku nabalený a v teplým fusaku :?: Že by mohli prochladnout nebo proč?
Díky :wink: Martinko, doufám, žeti nevadí, že jsem využila tvého dotazu ohledně batolátek na mého kojenečka :wink: :oops:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
11.1.06 19:26

Ahoj, ja myslim, ze u takhle velkyho ditete je to jedno, navic, kdyby jste bydleli na horach nemohla by jsi tim padem ven vubec :D my mame spis problem, ze mala nechce byt prikryta v kocaru, takze jen chodi nebo stoji a nikam vetsinou nedojdeme :(

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
11.1.06 19:56

Aaalenkaa, no ja som to vazne pocula z viacerych zdrojov.
Vraveli to aj v doma s markizou.
Ale je to na kazdom ako to zvazi. Nemyslim si ze tie 2 stupne uz spravia taky velky rozdiel.
Dolezite je mimco natriet, a skusat za krckom, ci nie je studene. Rucicky mat studene moze.
My sme urcite syna na balkon pri tejto teplote davali (je listopadovy.)
Aspon nebude chulostivy.
Ked to troska odlahcim co potom deti eskymakov, alebo v rusku? Ved by boli stale doma a chore.
Ja mam muza s ruska a ked som videla v com tam chodili holcicky do skoly :! Mali uniformu a k tomu pancusky a suknicku!!!
A ked som sa pytala ci im ako nebola zima, ze co v zime? Tak mi na to povedal, ze v zime predsa nosili k tej suknicke hrube pancusky!!!
No fakt som mala dost.
Ja mam nazor, ze na co si dieta naucime, tak to bude vyzadovat. My sme maleho nikdy moc nebalili a chory je prvy krat teraz. Dodnes nema moc rad vela oblecenia.
Este to radsej konzultuj so svojou Dr. aby som ti nahodou neporadila nejaku blbost :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
13.1.06 20:45

Ahojky,
náš malý je venku taky šťastný jak blecha, i když je tam Sibiř. Zakládám si na tom, že od narození jenom 5 dní nebyl venku, jinak chodíme pořád. Za 19 měsíců byl jednou nemocný, a to ještě v srpnu. Co mě ale v tomhle počasí strašně štve jsou ty ledovky. Když s malým vyrazíme ven, tak ho musím pořád držet za ručičku, aby sebou nebácnul. To se mu samozřejmě nelíbí, takže taky jenom řveme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí