Trávení - alergie??

36
9.1.06 20:43

Trávení - alergie??

Ahoj holky,
jedno z klasických témat maminek-jak nám to pěkně kaká,ale nám teda ne… Můj menší synek má už od narození problémy s trávením. Už v porodnici dost ublinkával, ale bylo mi řečeno,že mám moc mlíka a on se přepíjí.je fakt,že druhý den po porodu vytáhl 60, což je síla. Měl taky divnou stoličku, ale nepřikládala jsem tomu žádnou váhu protože starší syn vůbec žádné problémy neměl, tak jsem si říkala,že to časem přejde. Jenže nepřešlo. Blinkal stále a stále měl ty hrozný hovínka.
Teď je mu přes 13 měsíců, blinkat skoro přestal až na výjimky, ale zbytek je nastejno a ještě strašlivě smrdí:-) Teď už mi to opravdu nedalo a šla jsem na alergologii. Pan doktor naznal,že to bude možná alergie na mléčný cukr. Tento týden se máme objednat na gastroent. na vyšetření. Nemáte s tím někdo zkušenost? Už jsem malýho odstavila od mlíka a veškerých mléčných výrobků,ale neřekla bych, že to má valný efekt.Myslím,že po 10 dnech by to mělo být znát. Jediný rozdíl je v konzistenci. Šílenej smrad zůstává.
Jo, necpu ho ničím, co by mu dělalo v bříšku takovou rotyku:-)
Díky za rady. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
9.1.06 21:19

Evčo, někdy to opravdu může trvat déle, než se pozná zda-li je právě ten druh alergie.
I my máme podezření na BKM nebo Laktozu. Dr. z alergologie nám doporučila nějaké vyšetření na laktozu, bohužel dr. zkonstatoval, že pokud malému vadí i jogurty, tak to laktoza není (ale mléčným cukrem se dochucují i jogurty, a také malý 100% reaguje na čaj Čajánek, kde laktoza je, jiné mu nevadí). Podotýkám, že ten dr. byl zastupující, úplně z jiného oboru. Tak nyní čekáme na březen, kdy jdeme opět na alergologii a jsem zvědavá co nám dr. doporučí.

Doporučuji Ti mrknout se na stránky: http://www.potravinova-alergie.info/
http://alergie-mleko.webz.cz/

I když tedy alergii zatím potvrzenou nemáme, vím, že malý snese 360ml Nutrilonu Pepti za den, víc ne. Tam je laktozy jen 2,2mg na 100ml.
Jo, ještě musím podotknout, po zjištění možné alergie a všem tom omezení se syn hodně zlepšil (trápil se se záněty uší, častějším průjm. onemocněním, ekzém sice má, ale je také o mnoho lepší, zlepšila se mu motorika, je klidnější)

Evka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.1.06 23:18

ahojky,já se chci zeptat jestli ještě kojíš,přotože se to k malýmu může dostat z tvýho mlíka pokud ty jíš věci co obsahují mléčný cukr nebo mléčnou bílkovinu.Měli jsme obdobné potíže do 8 měsíců.Máme za sebou vyšetření krve,moče,sono břicha,chirurg.vyšetření,vše ok,ale potíže byly dál.Přisoudili to nezralému zažívání.Po příkrmech se to upravilo,ale dlouho si mysleli,že to je alergie na ml.bílk.je fakt,že i když ho odstavíš od všeho mléčného tak se to samo po 10 dnech neupraví,protože je střevní sliznice narušená a je potřeba střevo osídlit dobrými bakteriemi,ale to patří do rukou lékaře.Gastro vyšetření prý probíhá v narkoze s hospitalizací asi týden a berou se vzorky stěny střeva.Strašila mně tím má doktorka a jsme v pořádku,ale vám potíže přetrvávají tak bych ho vyšetřit nechala.Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
11.1.06 12:01

No holky, nestrašte mě!
dneska jsme byli na odběru krve. jsem to teda otrle přestála, ale měla jsem na mále. Brali tu to z hlavičky, protože je tlusťoučkej a nemá vidět žíly.
Už nekojím. doktor se mě taky ptal, ale nebyl v tom žádnej rozdíl. ty problémy jsou pořád stejný. Nedá se říct, že by se to zhoršovalo, nebo zlepšovalo. Divný je, že malej krásně prospívá, přibývá na váze úplně normálně a nemá žádný boleníčka. většinou je v dobrý náladě. Tohle je právě to co mě zaráží.Děti s potravinovou alergií jsou většinou neduživý a ty bříška je bolí. Vím to od mamky, která je sestra na pediatrii. Mě samotnou by to ani nenapadlo, někam s ním běhat a nechat drátovat, ale mamka když viděla to kakání,tak se jí to dost nezádlo a když to trvá fakt od narození,tak nás vyslala. Alergolog mi říkal, že vyšetření na gastroent. se dělá ambulantně. Je možný, že nám budou dělat něco jinýho?
Nevím, jestli jsem to neměla radši nechat být. Tohle snáší zle asi každá máma, ale říkám si, že budu ráda,že to není nic horšího.
Jo, byla jsem taky u jedné bylinkářky a ta mi řekla, že je naprosto zdravej, ale že jsem mu v těhotenství předala jakési plísně a že mi na to dá tužebník jilmový, já teda valím bylinky slušně, ale s touhle zkušenost nemám, tak uvidím co to udělá. Taky mě napadlo, že bych mu mohla zkusit na:,–(it aloe. nezkoušeli jste to někdo?
ahoj E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
11.1.06 13:01

Evčo, asi bych počkala na ty výsledky a pak teprve něco řešila sama (myslím tu Aloe). Hlavně pokud je malý v pohodě a prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
11.1.06 13:36

Ahoj.
Taky bych počkala na výsledky vyšetření. S těmi potravinovými alergiemi to není tak jednoduché.
Radimek například prospíval přímo ukázkově, je nedonošený, ale poznat to už skoro není. Bříško ho taky nebolívalo víc než jiné děti, trpěl prdíkama, ale do kde kdo, žádné průjmy, zvracení … V 6 měsících se najednou osypal. Po několika vyšetřeních diagnóza alergie na bílkovinu kravského mléka, mírnější varianta. Po speciálním režimu několik měsíců je teď v pohodě a na mléčných výrobcích.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect