Kdy nechat spát dítě samotné?

187
4.7.24 20:47

Kdy nechat spát dítě samotné?

Otázka je jasná. Kdy jste nechali dítě spát samotné, když jste k tomu neměli žádný důvod jako je těhotenství. Synovi jsou dva roky. Od narození spal u mě v ložnici. U manželské postele jsem měla přidělanou jeho postýlku, žádná zábrana, takže se časem začal tulit. Asi před třemi měsíci měl manžel narážky, že už je dost velký, aby byl ve svém pokoji, že v ložnici není místo. Což měl pravdu, špatný přístup ke skříni s oblečením. A tak jsem to v dětském pokoji udělala tak, že opět mám u dětské postýlky klasickou postel a spím tam s ním. Už spí celou noc celkem klidně, jen občas mu hledám dudlík. Ale když tam nejsem s ním, třeba jdu ještě mýt nádobí, tak mi přijde, že se vzbudí častěji. Samotné se mi asi nechce nechat ho tam, nějak v sobě nemůžu najít motivaci jít za manželem do ložnice. On usíná s televizí, já potřebuju ticho, chrápe 😊 Já vím, že nemůžu být se synem napořád. Jen nějaké důvody, co třeba přesvědčilo vás, že už je čas…?

Ještě dodám, že syn spí ve spacím pytly, který si sám neumí rozepnout, takže když se vzbudí, budu muset já za ním. A manžel dělá směny, takže o noční budu v ložnici sama…

Příspěvek upraven 04.07.24 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kocicka1987
4.7.24 20:50

Až si dcera řekla v novém domě ve 4,5letech a stejně často spí se mnou a malou sestřičkou nebo u taťky, když jede k našim, spí s babičkou :-)

• Citovat
  • Upravit
16405
4.7.24 20:51
@Mamora píše: Více

Syn bude mít brzy 2 roky a budeme ho přesouvat do pokoje. Hlavně z důvodu, abysme už měli postel jen pro sebe. Minalne aspoň při usínání, kdyby přišel třeba syn v noci, vadit to nebude. Ale už chceme mít prostě postel jen pro nás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
4.7.24 21:04

Ve dvou letech cca, po stěhování. Měl normální postel se zabranou a peřinu. Co bych sebrala ten dudlík, není to dobrý pro zuby.
Jinak tam relativně spí pokud se něco neděje, v noci nás volá, nechodí za námi, ani ráno :nevim: prostě volá tatínka nosiče :mrgreen:
Co by mi vadilo nespat s manželem teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
4.7.24 21:11

@Mamora ty prostě hledáš jakékoli důvody, proč nespat v ložnici s manželem a jakákoli výmluva je ti k tomu dobrá,
manžel byl pouze inseminátor a teď máš dítě a už ho nepotřebuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6035
4.7.24 21:20

Asi od 20m, kdy jsme dceři pořídili klasickou postel se zábranou.

Nicméně ona stejně po půlnoci vždy volá a já si pro ni jdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
4.7.24 21:32

@Mamora Máme oddělené ložnice a mně to naprosto vyhovuje. Aktuálně mám ložnici s nejmladším dítětem. Nevyspala bych se, kdyby dvouleté dítě spalo jinde. Naše děti mají v dětství pokoje po dvou až do puberty.
Známá chodila s dítětem k léčiteli a následně k psychologovi, protože její chlap taky trval od dvou let na pokojíčku a dítě se budí ještě v starším školním věku, vypěstovalo si poruchy spánku, jak několikrát za noc přecházelo. Mají jedno dítě a kdyby spali dohromady, nic z toho by pravděpodobně nebylo.
Naše děti spí celou noc přestože jsem je dlouho kojila a někdy ještě v rohu místnosti pracuji na PC.

@stinga Společná nebo oddělená ložnice nesvědčí vůbec nic o spokojeném vztahu. Ráda Tě čtu a většinou souhlasím, ale toto mi přijde drsné odsouzení. My jsme taky každý nastavený úplně jinak. Chlap rád sleduje večer televizi, já to nesnesu. Když ráno nevstává, rád chodí spát po půlnoci. Já mám za normálních okolností kolem 22 hodin večerku a ráno dřív vstávám.
Pokud vím, žiješ nebo jsi dlouho žila s dítětem sama. Ty jsi s ním nesdílela pokoj/ložnici? Někde jsem od Tebe zachytila, že si ani nepouštíš třeba podcasty a čtené, že dcera spí. Já mám pro tyto případy sluchátka. Modré světlo se snažím eliminovat, ale práci na PC se někdy večer nevyhnu.
Malý člověk není nastavený na to být v pokoji úplně sám. Když jsou děti dvě je to lepší. A přirozená touha opouštět moji ložnici a spát se sourozencem přichází u nás kolem 6, 7 let.

Příspěvek upraven 04.07.24 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.7.24 21:35

Dcera začala spát ve svém pokoji ve dvou letech, sama chtěla velkou postel. Ale každou noc stejně volala a brali jsme ji k nám. Poslední dva týdny spí celou noc u sebe, jsou ji čtyři.

• Citovat
  • Upravit
11190
4.7.24 21:43

Dcera začala spát sama v 9, takže ti asi moc nepomůžu :lol:

Je to opravdu individuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
4.7.24 21:47

Syn začal spát v 1,5. Ale když bylo potřeba spala jsem u něj. A u dcery po 6 neděli bylo stehovani k synovi do pokoje, asi v 7 týdnech. Měla jsem u nich chuvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
4.7.24 21:49

@stinga a ono nejde souložit jinde? My se s mužem na sex několikrát za týden sejdeme, podle toho, kde spí starší dcera, jinak je dobrá klidně i koupelna, je velká :-)

• Citovat
  • Upravit
16405
4.7.24 21:53
@Kocicka1987 píše: Více

Tak ono to není jen o sexu přece, já už tak 1,5 roku nevím, jaké je to usínat náručí manžela :nevim:

A fakt mi to chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.24 21:58

Každý nejde své důvody proč ano, proč ne…u nás spal malý od začátku v e svém pokoji. Ano byl hned vedle ložnice a otevřené dveře. Ale nevypadá to, že by tím po letech on nebo maminka trpěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
4.7.24 21:59

@Kocicka1987 I povídat si a být spolu jde jinde. Muž dělá dvanáctky a já nepracuju každý den. Společný čas máme. O společném pokoji to fakt není. Miluju svůj večerní klid a svoji svobodu. Když jdu do práce, chodím na ráno. V tom případě se muž přesouvá k ještě spícímu malému dítěti. A jedno ze starších dětí zase s oblibou hostuje v jeho pokoji.
Díky tomu, že mohu spát i s malým dítětem celistvě potřebný počet hodin v kuse, jsem vyspaná a zvládám studovat, pracovat. Nedovedu si to představit, kdybych několikrát za noc vstávala :nevim:
I ta známá říkala, že je rozlámaná, nevyspalá. Ale v tomto se svým mužem nemůže najít společnou řeč. On bohužel nejen z tohoto důvodu už druhé dítě nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
4.7.24 22:00

Neumím si představit nespat se svým dvouletým dítětem… To mi připadá ještě dost malé na to, aby spalo samotné. Pokud chceš spát se synem, tak s ním spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí