Kdy připravit výbavičku?

5277
23.6.11 16:02

Kdy připravit výbavičku?

Milé dámy…ještě jsem se rozhodla založit jednu diskusi a to na téma: Kdy jste ( nebo začnete ) připravovat výbavičku pro mímo? Myslím tím prát oblečení, srovnat si ho pěkně voňavé do polic v ložnici a pomalu se připravit na příchod miminka? Pomalu nakoupit dětskou kosmetiku, a takové ty zbytečné věcičky :mrgreen: Jsem teď 26 + 1, za chvíli mi začne 7. měsíc…

Někde jsem vyčetla, že by měla být taška do porodnice připravená už měsíc před termínem…? Ten mám 26.9., tak to abych už pomalu začala… úplně se na to už třepu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
23.6.11 16:06

Ahoj, já většinou výbavičku chystala cca 2 měsíce před porodem. Vyprala, vyžehlila, naskádala do skříně, přikryla látkovýma plenkama a bylo to 8-)

S dětskou kosmetikou bych to nepřeháněla, dostaneš vzorečky v porodnici a taky riskuješ, že koupená kosmetika nebude miminku vyhovovat. Prozatím bych koupila mýdlo a něco na mazání (já třeba na děti používám Excipial - mast s mandlovým olejem), u nás v porodnici doporučují mazat sádlem :wink: + nějaké mazání na prdelku :wink: S tím si do začátku vystačíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
23.6.11 16:10

Já jsem z těch, co brouzdají po netu, čtou, radí se a pak koupí osvědčené přípravky :mrgreen: Každý chválí Bübchen…

Píšeš dva měsíce před porodem…? Tak to si ještě chvilku odpočinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.6.11 16:11

:-) to nejvíc dotaz co tu kdy byl … bože můj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
23.6.11 16:12

tak třeba tašku do porodnice jsem měla komplet připravenou asi tak týden před termínem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.6.11 16:15
Libza píše:
Já jsem z těch, co brouzdají po netu, čtou, radí se a pak koupí osvědčené přípravky :mrgreen: Každý chválí Bübchen…

No jo, osvědčený přípravek :mrgreen: Miminku to bude jedno, co jsi vygooglila, když mu to nebude sedět :wink: S kosmetikou u miminek platí, že čím míň, tím líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
23.6.11 16:19
Anonymní píše: :-) to nejvíc dotaz co tu kdy byl … bože můj

A co jako? Pokud se ti to nelíbí, tak sem nepiš a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.6.11 16:21
Libza píše:
A co jako? Pokud se ti to nelíbí, tak sem nepiš a je to…

Taky si říkám, hlavně „obdivuji“ odvahu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
23.6.11 16:25
fragola píše:
Libza píše:
A co jako? Pokud se ti to nelíbí, tak sem nepiš a je to…
Taky si říkám, hlavně „obdivuji“ odvahu :roll:

No jo, nějakej šťoura se nudí…někomu ten dotaz může připadat blbej, ale to ať si nechá pro sebe, na to jsem se neptala. Ať si založí svou diskusi na téma: Nejblbější téma na e miminu a tam ať si o tom píše. A hlavně anonymně !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
23.6.11 16:44

Nakupovat jsem začala okolo 30.tt, pak nějak ve 33tt jsem prala a žehlila a taky v té době jsem sbalila tašku do porodky, kdyby náhodou se stalo a rodila bych dřív - tu jsem s sebou vozila i k našim, kdyby to přišlo na mě u nich :-)

• Citovat
  • Upravit
5277
23.6.11 16:47
Mufina píše:
Nakupovat jsem začala okolo 30.tt, pak nějak ve 33tt jsem prala a žehlila a taky v té době jsem sbalila tašku do porodky, kdyby náhodou se stalo a rodila bych dřív - tu jsem s sebou vozila i k našim, kdyby to přišlo na mě u nich :-)

U nás miminem žije úplně každý…bude to po dlouhé době malé mimi do rodiny a pro moje rodiče první vnouče :-) Navíc bych nerada zanedbala jedinou věc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.6.11 17:16

Já jsem začala nakupovat někdy v březnu, takže 3 až 4 m před termínem, ale moc jsem toho nekoupila. Pak se zbláznila moje matka a začala mi nakupovat tuny oblečků. Takže mám skoro celou výbavičku od ní ze sekáčů.
Tašku jsem začala balit v dubnu, ale dlouho byla jenom tak napůl. Pak jsem dokupovala kosmetiku, kojící podprsenky, jednorázové kalhotky, porodnické vložky… komplet sbalenou ji mám asi měsíc (pozítří mám termín), ale ještě včera jsem si musela koupit nové žabky, protože mi strašně otekly nohy a do pantoflí se nevlezu. A pořád tam tak průběžně něco doplňuju. Až se bojím, že se mi to tam nevleze :)
Tohle je tak nejlepší období, ještě můžeš relativně všechno dělat a neunavíš se tak rychle, můžeš si to užívat. Ale přes léto bych teda takhle silně těhu být nechtěla :-D držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.6.11 17:24

Já jsem prala si připravovala výbavičku až kolem 34tt. praní, žehlení atd. a pak jsem to dala do skříně a přehodila plínama, aby se nezaprášily :palec:
Kosmetika - čím míň, tím líp, takže já žáááádnou nepoužívám, pouze na zadeček Sudocrem, a po koupání namažu Niveou Baby, jinak nic jiného. :kytka:
A tašku do porodnice, jsem měla připravenou od 36tt, tj. měsíc před termínem :wink:

Takže máš ještě tak 10týdnů čas :kytka:

Příspěvek upraven 23.06.11 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
23.6.11 17:25
Faya píše:
Já jsem začala nakupovat někdy v březnu, takže 3 až 4 m před termínem, ale moc jsem toho nekoupila. Pak se zbláznila moje matka a začala mi nakupovat tuny oblečků. Takže mám skoro celou výbavičku od ní ze sekáčů.
Tašku jsem začala balit v dubnu, ale dlouho byla jenom tak napůl. Pak jsem dokupovala kosmetiku, kojící podprsenky, jednorázové kalhotky, porodnické vložky… komplet sbalenou ji mám asi měsíc (pozítří mám termín), ale ještě včera jsem si musela koupit nové žabky, protože mi strašně otekly nohy a do pantoflí se nevlezu. A pořád tam tak průběžně něco doplňuju. Až se bojím, že se mi to tam nevleze :)
Tohle je tak nejlepší období, ještě můžeš relativně všechno dělat a neunavíš se tak rychle, můžeš si to užívat. Ale přes léto bych teda takhle silně těhu být nechtěla :-D držím pěsti.

Každá ženská mě lituje :cry: Že to přes to léto nebude sranda…to asi ne…já musím chodit jedině v pantoflích, mám asi milion párů žabek, protože normální boty jsou tabu, když je parný den. Prstýnky jakbysmet… proto při přestavě, že budu stát u žehlicího prkna v osmém měsíci a navíc v srpnových hicech, se mi dělá šoufl :mrgreen: A aby to za mě dělal někdo jiný…? Nerada bych se o to připravila, jenom proto, že funím jak lokomotiva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.6.11 17:29

No, to je pekne tema, i ja jsem se uklidnila, vcera jsem udelala statnice, rekla jsem si, ze 1,5 tydne odfrknu na chate, 30.6. velky UZV a pak budu doma a zacnu prat, to bude 32tt. Tak me to pocasi snad nerozrodi driv :) Ale kdyz to nedokazaly statnice, tak uz nic jinyho :)
Jinak postylku bereme od znamych po jednom mimi a prosila jsem pritele ji nalakovat a to asi udelame tento vikend na chate.
Pro mimino asi zaklad pokoupeny mam (na prvni tydny to urco staci), krome plen. A pak se budu orientovat podle jeho velikosti.
Pro sebe mam jen dve nocni kosile…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport