Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Včera jsem si lehla a došlo mi, že jsem za celý den necítila pohyby mimča. Jsem ve 25tt a většinou pohyby cítím když jsem více v klidu, ráno u snídaně a pak třeba když sedím večer na gauči nebo jsi jdu lehnout. Včera ale nic, vyděsilo mě to, nemohla jsem ani spát. Potom asi ve 2 ráno jsem začala pohyby cítit,tak.se mi ulevilo. Ale přemýšlela jsem, kdy je ten čas, že je to na nějaké hranici, že by si žena měla říct, že je něco špatně a jet to řešit? Doktorka mi akorát řekla, že si to mám hlídat, že je to pro mě ukazatel, že je mimčo v pořádku. Hrozně mě tohle děsí, že bych mohla něco zanedbat a jela bych k lékaři pozdě.
Tak ve 25tt ještě mimco není tak velke, muze se jinak otočit a neucitis to vůbec, nebo jen lehce. Nicméně když já chtěla cítit pohyby, tak sem musela sníst hodně sladkého a pak si v klidu lehnout na zada a čekat a v 99% případů se mi za chvíli začlo vlnit břicho
ale přes den sem pohyby nevnimala prakticky vůbec, spis až večer, když sem si lehla do postele, to až ke konci, když měli sílu a ty kopance bolely, sem to zaznamenala i přes den.
Kolikrát jsem necítila celé dny nic i v pokročilejším stádiu. Byla jsem pořád v pohybu, placenta na přední stěně. Když jsem si večer sedla, pak jsem něco cítila.
Ahoj, já v prvním těhotenství jela na pohotovost, že necítím pohyby asi 22tt, nakonec malá jen prostě asi byla linejsi, ale měla jsem placentu v zadní části. Momentálně jsem 26tt, ale mám placentu vpředu a pohyby cítím spíš na mocaku, nad pupkem a spíš jakoby na boku, ale někdy celý den necítím nic. Před pár dny zrovna asi 3 dny skoro nic, ale na gynde vše v pořádku. Jestli cítíš méně nebo tlumene, nebo se ti prostě něco nezdá, tak zajdi na gyndu. Ale opravdu záleží hodně na tom, kde máš placentu a zda mimco je aktivní nebo je spíš linejsi ![]()
@xxprincesscz mám placentu vzadu a a když si lehnu, většinou se nezdá, že by byl malý línější😁 ale třeba to tak vážně je😊 spíš nechci hysterčit hned u doktora třeba po jednom dnu, tak mě zajímaly zkušenosti jiných 😊