Stále nechci dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.5.23 10:12

Stále nechci dítě

Ahoj, je mi 32, mám přítele 8 let, máme spolu moc hezky vztah. Mám i skvělou práci, která mě baví a naplňuje, koníčky, kamarády. Prostě si žiju svůj skvělý život a nemám pocit že by mi něco chybělo. Rodina hlavně rodiče mě ale tlačí do dítěte, že je to nejvíc na světě a že budu litovat pokud ho mít nebudu. Mám děti docela ráda, nemám problém hlídat děti kamarádkám a bráchovi. Ale svoje nechci, nemám žádné biologické hodiny, žádná touha. Ani nevím proč bych vlastně měla mít dítě. S přítelem se o tom bavíme, ten by se dítěte až tak nebránil, ale taky to u něj není moc velká touha. Celkově si myslím že by nám, hlavně mně dítě narušilo život a nebylo by s námi šťastné. Proč to sem píšu, občas spíše výjimečně mám v hlavě brouka jestli by dítě nebyl až tak špatný nápad. Ale fakt to není žádná velká touha, je to něco podobného jako že jsem spokojená v bytě, ale občas mě napadne jestli bychom si neměli pořídit dům protože by byl náš. Co vidím u svých kamarádek a známých, tak oni dítě vždy moc chtěli, když jim to nevycházelo tak se hroutili. Já to tak vůbec nemám a říkám si že by bylo fakt špatně abych si dítě pořídila jen proto že se to tak má. Máte to někdo podobné? Litovali jste když jste si dítě nepořídili/ pořídili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
3.5.23 10:23

Mit dite neni povinnost. Planeta je stejne prelidnena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
3.5.23 10:29

Taky jsem nepocitovala touhu. Dodnes netusim, jak vypada, kdyz se ozvou biologicke hodiny. Muz chtel vzdy deti dve, ja pokud, tak jedno a jeste jsem si rikala, ze kdyby to nebylo mozne, jako se to deje spouste paru, tak by to pro me konec sveta rozhodne nebyl. No ale nejak jsem to brala, ze mit to jedno by teda asi jako bylo dobry. Tehotenstvi, az na posledni asi dva mesice, se mi libilo, na mimco jsem se tesila… No, ted mame deti dve :lol: Ale porad to pro me neni, jak to rict, stredobod vesmiru, jediny smysl zivota… Miluju je hrozne moc, zhroutila bych se, kdyby se jim neco stalo, dejchala bych za ne, kdyby to bylo potreba, ale zkratka ten vyčtený pocit „ty jo, tohle je proste v zivote nejvic, to musi kazda zazit“ tam proste neni. Chybi mi spousta veci z bezdetneho zivota. Nekdy je to s nima paradni, nekdy bych je vratila :lol: Deprese byly… Ale zase syn ted byl tyden pryc a prisla mi tu skoro nuda :lol: No ale hlavne, moji mame relativne nedavno zemrel otec, ted se asi chyli ke konci i zivot jeji mamy a to je ta chvile, kdy naplno chapu, jak je clovek rad, ze ty potomky ma. Jeji sestra nema ani manzela ani deti a psychicky ten odchod rodicu moc nezvlada. V tu chvili jsem rada, ze je mam, protoze kdyz vyssi moc da, ve stari na to nebudu sama. A ted nemyslim financne, ale co do lasky, spolecnosti a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
3.5.23 10:33

Nikdy jsem nemela rada deti, budily me ty od sousedu, ty od kamaradek se na mne sapaly s nudli az na bradu :poblion:, ty v rodine se trapne predvadely. Pak jsem potkala manzela a najednou jsem s nim hrozne deti chtela. Mam tri, jsou uzasne, me nejlepsi kamaradky, miluju je. Ty cizi ale porad nemusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
3.5.23 10:38

Nemluvě o tom, že svým dětem nikdy nebudeš moct zajistit bezpečný život. Kdo ví, co bude za 10 let?

• Citovat
  • Upravit
56505
3.5.23 10:46
@sierrablack píše:
Nemluvě o tom, že svým dětem nikdy nebudeš moct zajistit bezpečný život. Kdo ví, co bude za 10 let?

Kdyby takhle každý přemýšlel, tak je planeta bez lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
3.5.23 10:48
@topazio píše:
@sierrablack píše:

no v Africe ani v Indii je tohle vůbec nezajímá, co bude za 10 let a plodí tam jak králíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.23 10:48

Nikdo vás „nenutí“ mít dítě, krom nějaké společenské normy. Na tu se můžete vykašlat. Ale zkuste si sami sebe představit za 10,15,20, 30 let. Nemusí ti tikat biologické hodiny k tomu, aby sis uvědomila, že dítě tu pro tebe bude navždy, partner, rodina ani přátelé věční nejsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
3.5.23 10:55

Nenech si do niceho kecat. Tvoje volba.
Nam furt rikali, jaky jsme sobci, ze mame jedno dite. Diteti je ted 13 let, prave jsme se rozesli s manzelem. A ja jsem rada, ze mam jenom jedno dite.

• Citovat
  • Upravit
4383
3.5.23 11:03

Mít dítě opravdu nemusíš. Pokud máš život naplněný a jsi šťastná i tak, užívej si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
3.5.23 11:03
@topazio píše:

No a nebylo by to pro tu planetu fajn? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
3.5.23 11:09
@topazio
@topazio píše:

Lidi nejsou moc dobrá stvoření :think:

• Citovat
  • Upravit
1228
3.5.23 11:10

Otázkou je, kam ten vztah po osmi letech posunout. Taky se může stát, že přes všechen ten spokojený život to začne skřípat a vztah padne. Svatba, dítě, rodina, řešení záležitostí kolem dětí je přirozený vývoj vztahu ženy a muže. Bez dětí je to jiné. Každému ale vyhovuje něco jiného a pokud vám to takhle vyhovuje, tak proč ne. Na druhou stranu, pokud jednou to dítě chceš, tak vzhledem k věku máš asi nejvyšší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.5.23 11:15
@stinga píše:
no v Africe ani v Indii je tohle vůbec nezajímá, co bude za 10 let a plodí tam jak králíci

V Indii už ne, nad reprodukční hranicí už zbývá, více méně, jen Afrika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.5.23 11:17
@Lenka76 píše:
Nenech si do niceho kecat. Tvoje volba.
Nam furt rikali, jaky jsme sobci, ze mame jedno dite. Diteti je ted 13 let, prave jsme se rozesli s manzelem. A ja jsem rada, ze mam jenom jedno dite.

Upřímně? Šla bych za tím člověkem, který mi tohle řekla a na férovku po něm chtěla prachy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí