Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. Partner do mě ejakuloval poslední den menstruace 16.4. a poté ještě asi cca 3-4 dny po. Plodné dny mi dle výpočtu vychází na 22.-28.4. Mě je 23, partnerovi 29. Vím že neexistuje žádná jednoznačná odpověď, ale ráda bych znala názor více lidí. Dítě neplánujeme a nikdy jsme ani neplánovali, respektive jsem vždy zastávala názor že děti nikdy nechci a stavěla jsem se k nim negativně. Každopádně co se to stalo, tak se ve mě něco změnilo a nevím zda se více bojím toho zda budu nebo nebudu „v tom“. Děkuji za názory 😊 😊
Pri nechranenem styku se stava, ze zena otehotni. A ani menstruacni kalendar v mobilu tomu nezabrani. Takze ano, tehotenstvi z toho byt muze.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. Partner do mě ejakuloval poslední den menstruace 16.4. a poté ještě asi cca 3-4 dny po. Plodné dny mi dle výpočtu vychází na 22.-28.4. Mě je 23, partnerovi 29. Vím že neexistuje žádná jednoznačná odpověď, ale ráda bych znala názor více lidí. Dítě neplánujeme a nikdy jsme ani neplánovali, respektive jsem vždy zastávala názor že děti nikdy nechci a stavěla jsem se k nim negativně. Každopádně co se to stalo, tak se ve mě něco změnilo a nevím zda se více bojím toho zda budu nebo nebudu „v tom“. Děkuji za názory 😊 😊
Tys ve škole chyběla, když se tohle probíralo?
Šu. káš bez ochrany. Takže jo, klidně můžeš být v tom. ![]()
Když nechceš dítě, proc se nechranis? Otěhotnět lze téměř kdykoliv, a i když je to vzácné
MŠ kalendář v mobilu je dost na houby, nemusi vůbec odpovídat realitě
Ano, vím že tam to riziko je a opravdu jsem nechyběla, antikoncepci jsem brala 6 let, ale nedělala mi potom dobře. Samozřejmě vím že jsou i jiné možnosti ochrany. Jen mě zajímal názor na to, jaká je asi šance že bych v tom byla. Pro moralistky: kdybych věděla že nemám možnost se o dítě postarat a zajistit ho, tak takhle nikdy neriskujeme, určitě neberu přerušovanou souloži jako formu 100% antikoncepce. 😊
Ne nadarmo se tomuto způsobu „antikoncepce“ říká Vatikánská ruleta ![]()
Na tvém místě by mě zajímal hlavně výsledek těhotenského testu, který bych dělala při vynechané menstruaci. A než nicneříkající názory na možné těhotenství bych si vyslechla názor přítele na to, že děti neplánujete, ale Ty už to zřejmě máš jinak.
No šance je to vlastně celkem velká.
Pokud jste měli sex 19. a 20. a ovulace byla 22. Tak je to ideální den i na plánované početí.
Spermie si počká uvnitř ty dva tři dny úplně na pohodu ![]()
No, neplanovali jsme, já měla v dětech jasno celou dobu, ale jak jsem psala, něco se ve mě změnilo a sama tomu nerozumím. Příteli to bylo tak nějak jedno, po dětech netoužil, ale kdyby bylo, tak by mu to nevadilo. Respektive k situaci se staví tak, že pokud ano, tak to spolu zvládneme a podpoří mě a vlastně by byl i rád. Byl úplně milé překvapen, jak jsem najednou změnila postoj. Jen by jsme byli oba pro, aby to bylo později, ale to si asi člověk úplně nevybere. Samozřejmě test si udělám, ale výsledek bude nejdříve tak za týden, tak prostě stresuju…