Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem zjistila, že jsem konečně těhotná, snažili jsme se přes rok, ale zrovna včera mi nebylo dobře, bušilo mi srdce a dala jsem si půlku Lexaurinu, předtím jsem si ho nedala snad rok. Teď mám strach, že jsem to pokazila 🙁 Stalo se vám to někomu? Díky za rady ![]()
@KarolinaCer píše:
Ahoj holky, dnes jsem zjistila, že jsem konečně těhotná, snažili jsme se přes rok, ale zrovna včera mi nebylo dobře, bušilo mi srdce a dala jsem si půlku Lexaurinu, předtím jsem si ho nedala snad rok. Teď mám strach, že jsem to pokazila 🙁 Stalo se vám to někomu? Díky za rady
Lexaurin ti někdo předepsal. Kontaktuj svého lékaře a zeptej se ho.
@Russet píše:
Lexaurin ti někdo předepsal. Kontaktuj svého lékaře a zeptej se ho.
Díky, ptala jsem se na gyndě a odpověděl mi, že snad se nic nestalo, proto se ptám zde, jestli s tím má někdo zkušenosti.
@KarolinaCer píše:
Díky, ptala jsem se na gyndě a odpověděl mi, že snad se nic nestalo, proto se ptám zde, jestli s tím má někdo zkušenosti.
Kdo ti předepsal ten lék? Ordinuješ si ho snad sama? Jinak jednorázově se nejspíš nestane nic. Každopádně když plánuješ těhotenství, měla by ses chovat, jako bys těhotná byla. Tedy nekouřit, nepít a nebrat návykové látky.
@Russet píše:
Kdo ti předepsal ten lék? Ordinuješ si ho snad sama? Jinak jednorázově se nejspíš nestane nic. Každopádně když plánuješ těhotenství, měla by ses chovat, jako bys těhotná byla. Tedy nekouřit, nepít a nebrat návykové látky.
Na to asi nemám sílu odpovídat. Zkušenosti s tím evidentně nemáte, zato poučovat vám jde. Nepiju a nekouřím, stravuju se zdravě. Vzala jsem si to proto, že mi bušilo srdce a bála jsem se, že dostanu infarkt. Děkuji za poučení a odpovídat už ani nemusíte, mě to od vás stačilo.
@KarolinaCer píše:
Na to asi nemám sílu odpovídat. Zkušenosti s tím evidentně nemáte, zato poučovat vám jde. Nepiju a nekouřím, stravuju se zdravě. Vzala jsem si to proto, že mi bušilo srdce a bála jsem se, že dostanu infarkt. Děkuji za poučení a odpovídat už ani nemusíte, mě to od vás stačilo.
Na infarkt je Lexaurin? To by mohlo zachranit tisice lidi.
Tak snad budes mit v tehotenstvi pořádku tlak, abys tohle neresila casto.
@KarolinaCer píše:
aha, další úzkostná porucha,
nekouříš, nepiješ, stravuješ se zdravě - a zřejmě jsi mladá, když jsi těhotná - jakpak tě napadlo, že dostaneš infarkt??? ![]()
@stinga píše:
aha, další úzkostná porucha,
nekouříš, nepiješ, stravuješ se zdravě - a zřejmě jsi mladá, když jsi těhotná - jakpak tě napadlo, že dostaneš infarkt???
Jednoduše. A osobní zkušenost s tímto problémem máte?
@KarolinaCer píše:
Brát Lexaurin, tak si nepořizuji dítě.
@KarolinaCer píše:
Jednoduše. A osobní zkušenost s tímto problémem máte?
ano, ještě nikdy mě nenapadlo, když mi buší srdce, že by to byl infarkt
- a zdravě moc nejím
@stinga píše:
ano, ještě nikdy mě nenapadlo, když mi buší srdce, že by to byl infarkt- a zdravě moc nejím
Tak vám ze srdce přeju, abyste se do stejné situace nedostala.
@Torryy píše:
Bude to v poradku. Miminko chrání žloutkový váček.
I v době 4t+5? Děkuji za konstruktivní odpověď, takových je tady málo.
@KarolinaCer píše:
Tak vám ze srdce přeju, abyste se do stejné situace nedostala.
děkuji, ale já nemám úzkostnou poruchu, mně nikdo Lexaurin nepředepsal, nepotřebuji ho
@stinga píše:
děkuji, ale já nemám úzkostnou poruchu, mně nikdo Lexaurin nepředepsal, nepotřebuji ho
Tak to vám gratuluju! Evidentně máte ale nějakou jinou.