Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Elina3 píše:
Ahoj, jsi sledovaná v Karlově? Jak jsi tam spokojená…?
Ahoj, ano jsem. No každý na to má asi svůj pohled, co se týče péče, tak je „velká“ a vlastně asi nemůžu nic vytknout, bylo o mě postaráno. Utekla mi na ogtt jedna hodnota o 0,1 a už jsem tam automaticky musela. Přišlo mi, že dieta byla docela přísná, měření glukometrem také každý den dvakrát-třikrát, každý měsíc kontrolní moč+samoodběr, který se odnesl do laboratoře pár dní před očekávanou kontrolou. Když měla kamarádka cukrovku a chodila do FN v ol, tak to tak neřešili, měřit se stačilo jednou týdně a žádné měsíční odběry provádět nemusela. Zhruba po třech měsících po porodu mám prý přijít pro žádanku a pošlou mě znovu na ogtt. Takže takto - je to otravné, zabere to hodně času a návštěv u lékaře. Na druhou stranu aspoň jsem měla klid díky častému měření, věděla co si můžu dopřát a co ne (ke konci jsem se už měřila jednou za dva tři dny, třeba jen jednou denně, hlavně když jsem jedla něco nového) a neměla takový strach o mimi.
Super, děkuji za reakci. Já bych právě chtěla do Olomouce, jen je to z ruky… Tak pak je otázka, jestli je lepší 1× měsíčně do Olomouce nebo několikrát do PV no… ![]()
@Elina3 píše:
Super, děkuji za reakci. Já bych právě chtěla do Olomouce, jen je to z ruky… Tak pak je otázka, jestli je lepší 1× měsíčně do Olomouce nebo několikrát do PV no…
Toď otázka no. Ještě si dovolím podotknout, že kamarádka tam chodila už tak tři roky zpět. Tak se to mohlo i tam nějak zpřísnit, tak si také raději zjistěte, ať pak z toho není „několikrát měsíčně do Olomouce“ ![]()
Ahoj
jdu zde dnes s trošku specifickou prosbou (snad to nebude vadit). Ale najde se tu někdo, kdo má nebo měl za poslední cca rok těhotenskou cukrovku a byl veden na diabetologii v Prostějově (Karlov) a mohl by se mi ozvat moc prosím 
Prosím o anonym, těhotenství ještě skrze zdr. problémy tajíme. Děkuji.