Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marinka5 píše:
@markytka3 ženy s jinými nemocemi mají také vědomě děti, tak nevidím důvod proč by ženy s psychickou nemocí, která je tedy nějak kompenzována, děti mít nemohly. Vem si, že někdo ty AD musí brát celoživotně jako někdo musí brát jiné léky na jiné nemoci celoživotně a nikdo jim neodpírá mít děti. Protože proč? Myslíš si, že se žena s psychickou poruchou nedovede o své děti postarat?
ty jsi fakt vazne nemocna s hlavou, ze. jak mzes porovnavat psychicky nemocneho cloveka napr. cukrovkarem
tady autorka ohrozuje jeste sve nenarozene dite, co kdyz na ni ataka prijde behem tehotenstvi a ona si opet zobne… ne, zena s psychickou poruchou se nedokaze radne o dite postarat, behem tehotenstvi do sebe cpe AD, velka pravdepodobnost, ze se objevi po tehotenstvi ataka, kdo se bude starat o dite? co kdyz svemu diteti ublizi, ataka prijde, kdyz s nim bude sama… verim, ze jsi hodne nemocna, protoze by jsi jinak toto neobhajovala ![]()
@markytka3 bože můj, když nemáš o tomhle žádné ponětí, raději nic nepiš. Ty děláš z panické poruchy závažné psychické onemocnění, podle mě vůbec nevíš oč jde, proč by měl někdo při atace dítěti ublížit? Proboha…já to srovnávat nechtěla, ale chtěla jsem tím říct, že i při jiných nemocech daleko závažnějších se musí brát v těhotenství léky. A ne neobhajuju braní jakýchkoliv léků v těhotenství…něco si o tom raději přečti
@marinka5 píše:
@markytka3 bože můj, když nemáš o tomhle žádné ponětí, raději nic nepiš. Ty děláš z panické poruchy závažné psychické onemocnění, podle mě vůbec nevíš oč jde, proč by měl někdo při atace dítěti ublížit? Proboha…já to srovnávat nechtěla, ale chtěla jsem tím říct, že i při jiných nemocech daleko závažnějších se musí brát v těhotenství léky. A ne neobhajuju braní jakýchkoliv léků v těhotenství…něco si o tom raději přečti
ja jen vidim, ze zakladatelka pri tlukotu srdce si jde zobnout lexaurin, prestoze se s pritelem snazi o mimino. ted bude nervni x-tydnu, zda je dite v poradku. tohle tobe prijde normalni? ale co je u tebe asi normalni… tak ataka snad muze byt i to, ze nevstane clovek z postele, ze nema na nic silu… do toho ti rve hladove mimino… a takova uzkostna porucha, kdy clovek nedokaze vystrc nos ze dveri, to musi byt pro male dite super, videt v takovem stavu svoji mamu… o velke pravdepodobnosti prenosu nemoci na dite, nemluve, ty jsi bezdetna, ze
@markytka3 píše:
ja jen vidim, ze zakladatelka pri tlukotu srdce si jde zobnout lexaurin, prestoze se s pritelem snazi o mimino. ted bude nervni x-tydnu, zda je dite v poradku. tohle tobe prijde normalni? ale co je u tebe asi normalni… tak ataka snad muze byt i to, ze nevstane clovek z postele, ze nema na nic silu… do toho ti rve hladove mimino… a takova uzkostna porucha, kdy clovek nedokaze vystrc nos ze dveri, to musi byt pro male dite super, videt v takovem stavu svoji mamu… o velke pravdepodobnosti prenosu nemoci na dite, nemluve, ty jsi bezdetna, ze
mam kamaratku, ktora trpi endogennou depresiou, maju to v rodine. berie ad, s nimi aj pocala a vynosila dieta a je matkou, ako vsetky matky. o nic svoje dieta neukracuje.
@markytka3 pokud se o tom něco chceš dozvědět, přečti si to
Děti mám, nijak je má „nemoc“ neohrožuje ani neomezuje a neboj děti rozhodně hlady netrpěly
Ataka je chvilková záležitost, která celkem rychle odezní, jak píšu něco si o tom přečti, rozhodně není PP srovnatelná se závažnými psychickými nemocemi. Navíc si nemyslím, že by to bylo kdovijak dědičné nebo ne v mém případě, u mě to vzniklo po těžkém dětství a smrti matky
To su tu vecne polemiky, na co maju matky s psych. ochoreniami narok. ale nikto neriesi, na co ma narok zena, ktora siri nenavist.
@Mkmkz píše:
To su tu vecne polemiky, na co maju matky s psych. ochoreniami narok. ale nikto neriesi, na co ma narok zena, ktora siri nenavist.
Hájit zájem dítěte vnímáš jako nenávist? ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Háwjit zájem dítěte vnímáš jako nenávist?
co uz nahajis na internete.. si tu tak akurat nieco ventilujes.. alebo teda nie ty, ale niektori..kazdy ma doma svoju rodinu, tam sa moze v plnej miere realizovat. klobuk dolu pred kazdym, kto dokaze svoj zivot prezit v laske, napriek vsetkym prekazkam.
potom su tu psychiatri, ospod, sudy, ked si to situacia vyzaduje. ti su plne komepetentni
@markytka3 píše:
Jezis co blbnes? AD bere cca 30% populace, a co chlapi na AD nebo s uzkostnou poruchou, ty deti videt muzou?
Ja mam taky uzmostnou poruchu a beru AD, ty mene vazne stavy se daji dobre zalecit. Beres psychickou nemoc jako tabu. Musis rozlisit mezi mene vaznymi staby a napr. Schizofrenii apod.
To uz by dite nemohl mit fakt nikdo…
@markytka3 píše:
ty jsi fakt vazne nemocna s hlavou, ze. jak mzes porovnavat psychicky nemocneho cloveka napr. cukrovkaremtady autorka ohrozuje jeste sve nenarozene dite, co kdyz na ni ataka prijde behem tehotenstvi a ona si opet zobne… ne, zena s psychickou poruchou se nedokaze radne o dite postarat, behem tehotenstvi do sebe cpe AD, velka pravdepodobnost, ze se objevi po tehotenstvi ataka, kdo se bude starat o dite? co kdyz svemu diteti ublizi, ataka prijde, kdyz s nim bude sama… verim, ze jsi hodne nemocna, protoze by jsi jinak toto neobhajovala
![]()
Jezis ty si nejaka militantni:D
Ja mam taky generalizovanou uzkostnou poruchu a normalne svete div se zijeme, kazdy den jsme na krouzku, v hernicce, jezdime na vylety atd.
Tehotrnstvi se konzultuje s psychiatrem, leky jsem postupne pred pocetim vysadili. Panicke ataky se daji zvladnout, jsou na to dechova cviceni, aplikace, mas rodinu, partnera…
@Marionka89 píše:
Další inteligent očividně
Asi tak, je tolik žen, co užívá všelijaké léky. Kdyby kvůli medikaci neměly být těhotné, vymřely bychom ![]()
@Sisi94 píše:
Asi tak, je tolik žen, co užívá všelijaké léky. Kdyby kvůli medikaci neměly být těhotné, vymřely bychom
jj, a taky vidim plno alkoholiku, kuraku… a jsou snad leky a leky… za me zenska, co zobe lexaurin jak lentilky by mit deti nemela… jak chce zenska vychovavat dite, kdyz ma problemy sama se sebou? ![]()
@markytka3 píše:
U tebe je na první pohled patrná daleko závažnější diagnóza než obyčejná panická ataka ![]()
Hodně štěstí ![]()
@Sisi94 píše:
U tebe je na první pohled patrná daleko závažnější diagnóza než obyčejná panická atakaHodně štěstí
takze ty chovani autorky schvalujes? alkoholici si taky lzou do kapsy, ze prece v cechach vsichni chlastaji, takze je to v poradku
… soudim, ze i ty jsi nemocna, jinak by jsi nenapsala OBYCEJNA panicka ataka… musi to byt super videt jako dite pri takove atace
nerikam, pokud je zenska zalecena, otehotni pod dozorem lekare, ale zobat, kdyz se snazim otehotnet, jen ze mi busi srdce?… alkoholik do sebe kopne flasku, psychousi lexaurin… oboje vyplavuje do tela seratonin, ne? ![]()
@markytka3 píše:
jj, a taky vidim plno alkoholiku, kuraku… a jsou snad leky a leky… za me zenska, co zobe lexaurin jak lentilky by mit deti nemela… jak chce zenska vychovavat dite, kdyz ma problemy sama se sebou?
Ona ho zobe jak lentilky? ![]()