Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu. Začátkem července jsem měla revizi, protože se malé nevyvíjelo od 6tt. Bez komplikací. Poctivě jsem dodržela 6-ti neděli, ale pak už jsem to nevydržela a sexovali jsem bez ochrany. Říkala jsem si, že kdyby to vyšlo, tak by to muselo být hodně štěstí, aby se zadařilo hned po první MS. No a mám opět stejné těhotenské příznaky jako minule. Na těhotenském testu mám dušíka, ale je ještě dost brzo na normální čárku. Od oplodnění to bude cca jen 11-12 dnů. Teď budu čekat, zda bude sílit. Pokud se silnější čárka objeví, kdy byste šli na gyndu? Asi vám to přijde blbá otázka. Ale minule jsem byla u doktorky hned, jak jsem našla čárku a pak jsem si „užila“ několik týdnů a prohlídek, který mě z pocitu obrovského štěstí srazily hodně tvrdě dolu. Na jednu stranu bych v tom případě raději šla co nejpozději, aby bylo hned jasno. Na druhou stranu právě kvůli revizi bych možná měla jít co nejdříve. Je tu někdo kdo tohle řešil? Poraďte.
@zuza129 Já po ZT taky musela na revizi a když jsem se ptala dr. kdy mám přijít ohledně potvrzení dalšího těhu, tak mi řekla, že stejně jako předtím, cca kolem 7tt, že dřív tam stejně nic neuvidí.
Tak jsem si zašla při vynechané MS jako samoplátce na krev, abych věděla na čem jsem už dřív. Ono, pokud je něco špatně a má to odejít, tak tím, že půjdeš dřív na gyndu, stejně nic nezachráníš…
Pokud bych nekrvácela a neměla problémy, nechala bych to opravdu na později, klidně cca kolem 10tt. Méně prohlídek=méně stresu a stejně dr. v této fázi těhu nezachrání…
Díky za odpovědi. Je fakt, že jsem se minule hodně tím stresovala, každý týden čekala, zda se něco nového pozitivního objeví. Pokud bych to brala od teoretického data početí, tak objednat po 7 týdnech? Mám cyklus 35 dní.
Já si nemyslím že je rozumný jít na gyndu později- např. v tom desátém týdnu…Kvůli např. mimoděložnímu atd..
Já osobně jsem volala dr. začátkem 6. týdne ( po vynechání MS jsem dělala test) a objednala mě hned na druhý den aby se vidělo zda je vše tam kde má být. Týden na to jsem šla na další kontrolu, kde už bylo srdíčko.
Je to blbá fráze ale pokud má být něco špatně tak tomu člověk nezabrání tím že tam půjde později, naopak mnohdy to může způsobit větší problémy.
Já bych Dr. na tvým místě zavolala po termínu MS a uvidíš co ti řekne, moc držím palce ![]()
@zuza129 píše:
Díky za odpovědi. Je fakt, že jsem se minule hodně tím stresovala, každý týden čekala, zda se něco nového pozitivního objeví. Pokud bych to brala od teoretického data početí, tak objednat po 7 týdnech? Mám cyklus 35 dní.
Když máš dostat MS, tak jsi už 4tt, takže při vynechání MS 2 týdny bych se volala objednat. ![]()
No, pokud bude vše ok, tak teda počkám jeden týden po vynechání a pak zavolám a uvidím, zda mě objedná za týden nebo dva. To už by mělo být aspoň něco vidět ne jen bublinka. Díky všem za reakce.
To je na tobě, kdy jít a v tvém případě je fakt brzo.
Máš dlouhé cykly, tak nechápu, proč jsi šla v 6 tt na ukončení
, když máš cyklus o týden delší, než se běžně počítá.
Jsem 11 a ještě jsem tam nedorazila.
Kdybych měla mimoděložní, tak o tom dávno vím.
Kvůli revizi tam přeci nemusíš.
Kyby něco, tělo si v tak ranném stádiu dokáže samo poradit SP šetrněji než kyretáží.
Spíš je riziko, že se tak časné otěhotnění po kyretáži nemusí dobře zahnízdit kvůli narušené sliznici.
No minule jsem šla týden po vynechání, pak se mi přestalo vyvíjet v 6tt, protože velikostně se pak další tři týdny vůbec nezvětšilo, takže tam to bylo jisté i potvrzené dvěma lékaři. A to jsem chodila co týden, protože se to od začátku doktorce nezdálo kvůli tvaru.
@PeBa
Né vždy si tělo dokáže poradit samo. Já byla na potvrzení těhu přelom 6. a 7. tt to bylo vidět srdíčko. Poté jsem byla na další kontrole v 10tt. Těhotenství bylo zamlklé a podle velikosti embrya zaniklo už v 7 tt. Tzn, že jsem cca 3 týdny chodila s neprosperujícím těhu a ani o tom nevěděla. Nešpinila, nepotrácela. Dr. mě chtěla hnát na revizi ještě ten den, ale jelikož jsem už jedla, tak jsem šla až další den ráno.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.