Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych se zeptat, jestli jste některá zažily něco podobného, nemám se o tomto ani s kým poradit…cca před 3 měsíci jsem prodělala revizi po zamlklém těhotenství, na kontrole pak objevili, že mi kousek něčeho v děloze zůstal, dostala jsem argotamin nebo něco takového, prý mi to pomůže se toho zbytku zbavit ( plus samozřejmě atb, neb tam už byl zánět ), každopádně se mi po něm udělalo děsně zle, takže jsem ho vysadila a lékař mi řekl, že se ten zbytek vyplaví menstruací. V současné době mám již 3 menstruace za sebou a poslední dobou mám děsné bolesti břicha -tak zase k doktorovi a na ultrazvuku mi zjistili, že ten kousek něčeho tam pořád je!!!Takže další nasazený podivný preparát s Misoprostolem na vyvolání stahů dělohy ( aby se vyčistila ) a já jsem fakt naštvaná, co to na mě ti doktoři zkouší. Podle mě byla revize provedená špatně a poté zanedbaná ta skutečnost, že mi tam něco zůstalo…Chtěla jsem mít po tom všem trochu klidu a zapomenout, ale jaksi se mi to nedaří..
Navíc pochybuju, že s něčím takovým bych se mohla pokoušet otěhotnět..
No zažila jsem něco podobného ale po porodu. NA kontrole po šestinedělí mi zjistili, že mám pořád kus placenty v děloze - pořád jsem špinila. Tak jsem šla ambulantně na revizi, kde mi bohužel operatér po operaci řekl, že projel skrz dělohu do dutiny břišní, že sice je to dle sona OK? ale, že musím minimálně na pozorování do špitálu. Tak mně odvezla rychlá. Byla jsem tam tři dny. Nikdo mi už nechtěl udělat další revizi protože se báli, že jak mi udělají laparku, že by to mohlo povolit v tom kde projel skrz tak bych nezačala krvácet. Dostávala jsem injekce na vypuzení, kapačky a atb.
ALE a v tom je asi rozdíl od tebe, jsem pak musela chodit pravidelně do špitálu na kontroly jestli se to zmenšuje, kdyby ne, tak za měsíc by si už tam troufli vlézt znova. Ale nebylo to potřeba nakonec se to odloučilo.
Takže poradit moc neumím, ale myslím si, že není v pořádku, že tam pořád kousek máš. Možná bych změnila gynekologa.
Právě přemýšlím, jestli vyzkoušet ty léky nebo rovnou hledat jiného gynekologa..Víš co, už jsem chtěla mít klid a teď zas toto..
Ahoj. Tak já měla už celkem čtyři revize a povedla se jen jedna z nich.
První revize po zamklém těhu - musela jsem brát hromony, abych pak vůbec dostala MS. Dle gynekologa mě hodně vyškrábli. Další tři revize jsem měla teĎ na jaře po porodu. Zůstal mi v děloze kus placenty. Povedlo se to odstranit až napotřetí, kdy mi byla revize provedena s kamerou, takže doktor přesně viděl, kde je problém. Podle toho, jak popisuješ svůj problém, by ti tohle možná mohlo pomoct. Ale nevím, nejsem doktor - zkus se zeptat ![]()
Ahoj, taky mám se špatně provedenou kyretáží bohužel zkušenosti… Před sedmi týdny jsem musela na potrat v 8tt, miminku netlouklo srdíčko. Po kyretáži jsem se fyzicky cítila celkem v pohodě.
Pak jsem byla na kontrole na gyndě a doktor řekl, že mi tam něco zbylo, ať jedu hned do nemocnice. Tam mi udělal utz a že prý je to ok, že je to jen tekutina a že se mi brzo stáhlo děložní hrdlo a píchli mi injekci a že pak na kontrolu.
Po další kontrole v nemocnici oni prý že ok (nicméně jsem dostala další nějakou injekci) a že nemám už chodit prozatím ke svému gyndaři. Tam jsem šla a on zase že tam pořád něco je, nadával na ty doktory v nemocnici no ale že se teda uvidí, jestli to dostanu.
Teď jsem naštěstí dostala MS po 7 týdnech po revizi. Druhý den MS ze mě vypadl takový opravdu zvláštní kus něčeho… takže si myslím, že můj gynekolog měl asi pravdu - něco tam zbylo, ale naštěstí se to (doufám), menstruací vyplavilo.
Teď jdu 2. září ke svému dr na kontrolu a úplně se modlím, aby řekl, že už je to ok.
Mám za sebou celkem 5 kyretáží
po jedné jsem měla také zbytek placenty v děloze a šla jsem rovnou na hysteroskopii, kde mi to odstranili a ještě zkontrolovali, jestli je už vše v pořádku. Výkon byl na 1 den - ráno do nemocnice a večer domů.
@Sabinka Můžu se zeptat, v kterých nemocnicích ti je dělali? Předpokládám, že v Praze. Já byla u Apolináře a v Motole a jedinou povednou mi dělali v Neratovicích. TAk jsem zvědavá, kde jsi byla ty. ![]()
@mon11 nepovedenou v Motole… Když jsem tam šla s tím, že pořád krvácím a mám bolesti, tak ze mě udělali málem hypochondra (přitom to nebyla moje první kyretáž). Pak jsem šla do Podolí a byli skvělí, tam mi udělali tu hysteroskopii a odstranili zbytky.
No, takže takových povedených kyretáží je tu víc..nevím, jestli jsou ti doktoři normální
Každopádně jsem začala brát ten Misoprostol, zatím žádný problém, doufám, že po další MS už tam nic nebude…a na další zákrok se mi teda moc nechce
A taky doufám, že už toto nebudu muset nikdy řešit, je to tak nepříjemný…
@iizabela Tak držím palce ať si brzo v pořádku bez další kyretáže
. Vím přesně, jak je to nepříjemné…
Jojo, díky moc..Takže tobě se už zadařilo i mít bejby???
Já jsem z toho celkem mimo, kolik nás je, co si musejí před bejbatem zažít takový hnusy
Není to úplně samozřejmost…
Mě právě doktor na gyndě říkal, že prej se to stává proto, že při zákroku v nemocnici rovnou potom nedělají utz, takže nezjistí, jestli tam třeba něco nezbylo. Tohle nechápu. Kdyby to udělali, tak by se jim tam tolik ženských nevracelo…
To máš pravdu! A taky - už týden po zákroku zjistili, že mi tam něco zůstalo, ale brali to prostě laxně, ono to prostě odejde..a teď už je to přes 3 měsíce a pořád to tam je! Tak jsem zvědavá, co ty, jestli se to u tebe nakonec samo odplavilo
Hele a budeš nějak řešit ochranu ještě nějakou dobu nebo tomu necháš volný průběh?
Ahoj. Mě dělali revizi po zamlklém těhu v 9tt, dva dny na to jsem dostala šílené křeče do břicha, tak ráno znovu na kliniku, tam zjistili, že tam něco zůstalo, takže jsem dostala injekci na vypuzení, na kontrole u gyndr zjistil, že je to tam pořád, další injekce, která také nepomohla, neodešlo to ani při menzes, takže nakonec jsem šla na druhou revizi, kde už použili i hysteroskop, protože to nějak nešlo dostat ven a pak už konečně pokoj
otěhotnění s tím zbytkem bych určitě neriskovala…
No, spíš si myslím, že být těhotná je nemožné, když se moje děloha sama snaží ten bordel pořád vypudit a ted jsem ještě dostala léky, které mají ty stahy posilnit…Jinak teda začínám mít pocit, že je spíš nenormální, aby revizi provedli dobře napoprve ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.