Kontroly v dalším těhotenství po porodu mrtvého andílka

842
21.8.13 12:10

kontroly v dalším těhotenství po porodu mrtvého andílka

Holky začínám myslet na další těhotenství, ale strach je velký..Vy co máte podobnou hodně smutnou zkušenost s předchozím těhotenstvím..jak si vás pak doktoři hlídali? jak často jste chodily na kontroly a měli jste hned od začátku nemocenskou? Já mám z toho šílený strach, jediná alternativa že otěhotním pro mě je být snad nonstop na ultrazvuku..Ještě na to prostě nejsem připravená, ikdyž bych na druhou stranu chtěla zaplnit tu prázdnou díru.. Rodila jsem ve 26tt chlapečka - tromboza placenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
21.8.13 12:15

@NikiNaty Ahojky, chci ti jenom napsat, že ti držím palce, ať všechno do budoucna výjde!! Není nic horšího, než rodit mrtvé dítě…potom co jsem odrodila mi hnedkom v hlavě vyskočila otázka, jak to (hlavně bolestivé kontrakce) zvládly maminky, které věděly, že rodí mrtvý plod! :? Máš můj obdiv!!! :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.8.13 12:23

@kve-tinka Děkuji..No jak se to zvládá..tím že jsem rodila poprvé normálně po termínu dceru, tak jsem věděla, že ty bolesti jsou pro to, abych jí měla u sebe..a teď zase pro to, aby už to skončilo..ono to sice tím porodem teprv všechno začalo, ale ikdyž bolesti po vyvolání nepřicházely, byla jsem ráda a když přišly, měla jsem opravdu strach z toho, že malého už nebudu mít u sebe a taky trochu té bolesti, ale to je nic oproti té duševní… je to zamotané a složité a tak na dvě stránky :,( měj se hezky a děkuji za milý komentář :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
21.8.13 12:32

@NikiNaty doporučuju se nad to povznést - já chodila do rizikovky, nejmodernější UTZ každý týden, nadstandartní testy všechny v pořádku a malej umřel do 48mi hodin po kontrole, podotýkám, že byl naprosto zdravý, já též. Teď stimuluji na další IVF, bohužel dnešní medicína pro mě nic víc udělat nemůže, takže v případě úspěchu opět rizikovka po týdnu a nezbývá se než modlit. Máš obrovskou výhodu, že příčinu znáš a můžeš otěhotnět bez větších problémů, vyřešte si hematologii, srovnej se psychicky a není důvod, aby se to podělalo znovu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.8.13 12:34

@NikiNaty předně :hug:, chápu ten strach i vše okolo. Já nezažila, ale kamarádka. Po druhém potvrzení těhotenství si ji vzal pod patronát přímo primář neonata, kde přivedla na svět první dítko (24tt), na kontroly chodila co 14 dní, pokud byl problém, měla dr na telefonu, nebyl problém zavolat kdykoliv. Nervy to byly hrozné, obzvlášť kolem toho 20 tt.. do 30 tt obrovský strach, pořád volala, ale dr jí nikdy neodbyl.. Po 30 tt se nějak uklidnila, že už to snad bude v pořádku, nakonec to zvládli, rodila 38 tt, dítko v pořádku. Je mi jasné, jak moc těžké to je, ale nezbývá, než věřit, že to byla náhoda… :hug: přeju jen to nej, počkej, až si budeš jistá, že to ustojíš.. a určitě to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.8.13 12:38

@wobludka Děkuji.. asi máš pravdu, říkám že jediné řešení v mojí hlavě (a vím že nemožné!!) je být na UTZ nonstop..musím se dát do kupy, na hematologii jsem objednaná na 6.9, na gyndu pak 7.10 tak je ještě čas se srovnat… Je mi líto, že se Ti to taky stalo a snad se vám brzy zadaří!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.8.13 12:40

@martina.se Děkuji moc, kamarádky je mi líto, stejně jako všech maminek andílků… Náhoda to nejspíše nebyla, ta sraženina se tam neudělala pro nic za nic, tak teď zjistit jestli to byl a je problém můj, nebo proč se to udělalo…Měj se hezky a děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
21.8.13 12:41

@NikiNaty :hug:
A co nějaká vyšetření, co bylo příčinou té trombózy? Někdy za to může geneticky podmíněná zvýšená srážlivost krve, která se může projevit např. v těhotneství…(nejsem teda odborník, jen co jsem tak různě četla…)
Držím palce!
Edit: už čtu, že jdeš na hematologii…

Příspěvek upraven 21.08.13 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.13 12:42

@NikiNaty Neboj dopadne to dobre i ja mela neco podobneho a mela strach potom otehotnet ale uz mam zdraveho chlapecka.Od zacatku urcite budes na neschopence, pichala jsem pred porodem Fraxiparin a rodila ve 38t. t vyvolany porod.Taky casteji navstevy genetiky. Urcite te pohlidaji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
21.8.13 12:43

Kontroly jsem měla normální, o neschopenku jsem si řekla a brala jsem Utrogestan a Prednison..a zaplatila jsem si ultrazvuky na všech kontrolách. U mě se ale nezjistilo, proč se to stalo. Vím jenom částečně, co prožíváš…„naštěstí“ jsem nemusela rodit…a byl to 24tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.8.13 12:44

@NikiNaty uvidíš, co řekne genetika a další testy /předpokládám, že vás tam pošlou, nebo už poslali/. Ale pokud zjistí důvod (u kamarádky nezjistili, prostě hloupá náhoda), tak se to bude řešit už během těhotenství. Pokud jsi riziková, jsou poradny od začátku snad co týden, max co 14 dní.. přeju, ať to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
21.8.13 12:44

Možná by ti mohl pomoci ten angelsound.je to ten domaci. Zkus pohledat. Ja mela a nemuzu vynachvalit. Od cca 12tt bylo krasne slyset srdicko a kdyz jsem si nebyla jista, tak jsem si poslechla a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
21.8.13 12:46

@NikiNaty jako ikdybys byla na kontrole a placenta začala kolabovat, dítěti přestalo bít srdíčko, tak co naděláš? Vůbec nic… Dokud se s tím nesmíříš, tak to pro Tebe bude peklo. Já mám po porodu dva roky, po první injekci na IVF jsem jen ležela v posteli a klepala se strachy a došlo mi, že takhle to fakt nepůjde, že jestli to chci ve zdraví přežít, tak to prostě musím hodit za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.8.13 12:47

@Oskárek ano ano jdu, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.8.13 12:48

@irenakovarova děkuji, no právě mě zajímá jak to bude, ale asi stejně bude nejlepší se pak zeptat mojí dr, ale do října je daleko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty