Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní.. chovej se k ní naprosto přirozeně.. jestli bude chtít, tak o tom s ní mluv… i když to pro ni musí být strašný, věř, že tím, že se k ní budeš chovat normálně to pro ni bude nejlepší..
Takový ty babský rady, lák z okurek atd. jsi zkoušela? Já vždycky po příchodu z knajpy preventivně vypila mlíko, protože neutralizuje, ale spoustě lidí se ta představa mléka a alkoholu ekluje - i když nevím proč potom pijou zelenou s mlíčkem ![]()
Co se týče kamarádky, chovala bych se k ní jako dřív s výjimkou toho, že bych začala debatit o dětech (jakýchkoli). Ani bych se neptala, jak se cítí. Pokud o tom bude ona chtít mluvit, začne sama.
Ke kámošce se chovej normálně, nezačínej o tom, mluv, jen pokud ona sama o tom začne. A sobě udělej česnečku ![]()
Kamarádky bych se zeptala jestli o tom chce mluvit. Hodně lidi o takových věcech mluvit chce, je jim potom lip.
Boli te hlava nebo žaludek? Na obojí je nejlepší vyprostovak
K prvnímu - narovinu se jí zeptej, jestli o tom chce nebo nechce mluvit, ona už Ti řekne (zažila jsem)… jinak k alkoholu - česnečka a spánek ![]()
Ke kamarádce se chovej normálně jako doposud a pokud se bude chtít vypovídat tak jí vyslechni. Já byla jak kafemlejnek, ale mě to pomáhalo.
Osobně jsem alergická na hlášky typu: „to bude dobrý“ nebo „příště to dopadne, uvidíš“ a úplně ze všeho nejhorší je „asi to tak mělo být“ či obdobné „co má být to bude“…za tyhle věty bych fakt vraždila
![]()
jediné, co můžeš dělat, je zeptat se, jestli o tom chce mluvit a pak se nechat vést tím, co ona říká
hodně záleží i jak je na tom fyzicky… ![]()
mně oznámili předevčírem zamlklé těhotenství, včerejšek jsem prokrvácela v neskutečný křečích, dneska to není výrazně lepší, takže fakt startuju na první našlápnutí ![]()
Tip na opici - česnečka nebo čínská polívka z pytlíku ![]()
Kamarádka - nejlepší je chovat se normálně, vyjádřit ji podporu, ale nepitvat to a nelitovat ji, nechat ji, az začne mluvit sama…mě nejvíc vadilo asi to litování a neustálé vyptávání na to, jak mi je ![]()
Ke kamarádce - tak jak už holky psaly, zeptala bych se, jestli o tom mluvit chce nebo ne, s tím, že kdyby pak chtěla, ví, že se na tebe může obrátit…
A ke draku - mně pomohla vincetka ![]()
Já když jsem potratila, tak mě bylo nejpříjemnější, když se ke mě okolí chovalo naprosto přirozeně. Nejhorší bylo takové to,, je mi to líto, co se ti stalo"
K druhé otázce : Když je mi po flámu blbě, vytáhnu lahváča a dám si ho klidně ještě v posteli
Zní to divně, ale to jediný pomáhá. Takže za mě vyprošťovák ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojte holky,
jak se k ní mám ted chovat? je to ta nejlepší holka jakou znám a moc mě to trápí:-( druhá otázka včera jsem se po dvou letech strašně opila žalem a je mi celý den zle neznáte nějaký zaručený tip jak se toho zbavit? děkuji
potřebuji poradit má kamarádka včera potratila své první vytoužené miminko