Ergotamin po SP

24
27.8.13 07:42

ergotamin po potratu

Dobrý den všem,

ráda bych se Vás zeptala, jestli jste po spontánním potratu užívaly ergotamin. Potratila jsem v 5+3, podle UZ byla děloha čistá, ale pomalu mi klesalo HCG (po 10 dnech ještě 168). Doktorka mě poslala do nemocnice s tím, že je potřeba udělat pro jistotu revizi, ale tam měli naštěstí jiný názor, počkali a po třech dnech mi HCG kleslo na 80. Nicméně mi předepsali na 5 dní ergotamin, aby se prý zavinula a dočistila děloha. Chtěli jsem se hned, až bude vše ok, začít znovu snažit, ale nevím, jestli po tomhle léku nemusí být nějaká pauza. V nemocnici ani od své Dr. jsem moc informací nezískala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4682
27.9.13 14:34

Ahoj holky. Obnovuju téma.

Máte některá zkušenost s ergotaminem? Napsala mi ho doktorka (ZT, tělo se s tím vypořádalo samo, ale ještě zbývá HCG 30 a pořád jsem nekrvácela). Jediné, co vím je, k čemu ergotamin je a jak ho mám brát. Ale jinak…

Nevíte někdo vedlejší účinky? (je mi pořád na zvracení, tak jestli to může být tím).
Po kolika dnech užívání by se mělo dostavit krvácení?
Nemůže ergotamin bránit (kontraindikovat)otěhotnění v blízké době???

Budu ráda za jakoukoli zkušenost s tímto lékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
28.11.13 14:53

ergotamin

Já se na Ergotamin teprve chystám, ale doktor mi řekl, že se během užívání musíme s manželem při styku chránit, abych neotěhotněla, ale pak (po dobrání a kontrole) už se prý budeme moct snažit bez obav… takže z toho chápu, že ergotamin nijak nebrání otěhotnění… ale docela se bojím těch vedlejších účinků… zvracení a mdlob… už teď se mi dost točí hlava a do práce musím… tak snad to zvládnu a brzo budeme mít mimčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
5.12.13 13:21
@lucia1604 píše:
Já se na Ergotamin teprve chystám, ale doktor mi řekl, že se během užívání musíme s manželem při styku chránit, abych neotěhotněla, ale pak (po dobrání a kontrole) už se prý budeme moct snažit bez obav… takže z toho chápu, že ergotamin nijak nebrání otěhotnění… ale docela se bojím těch vedlejších účinků… zvracení a mdlob… už teď se mi dost točí hlava a do práce musím… tak snad to zvládnu a brzo budeme mít mimčo…

Tak já vedlejší účinky neměla vůbec žádné. Vůbec jsem nevěděla, že ho beru. Ale je fakt, že na mě nepůsobil ani jak má :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.19 16:25

Položím hloupý dotaz, ale tyto kapsle se užívají ústy, nebo jsou to kapsle, co se zavádí do spodku? Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
320
27.2.20 09:05

Ahoj holky, mě byly tablety předepsány po ZT 10tt, do té doby jsem téměř nekrvacela a dr. Potřebovala, aby to šlo ven… Každopádně po tabletách mi bylo první 3 dny velmi zle, měla jsem zimnice, horečku, pocit na zvracení a to krvácení… Ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty