Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!
V kolikátém týdnu těhu jste se objednávaly na screening? Teď jsem v 8.TT a k dr. jdu za dva týdny (10.TT). Stihnu ten screening v 1. trimestru? Chci do Olomouce. ![]()
Objednávala jsem se v 10+1, tam kam jsem chtěla už jsem se bohužel nedostala. Ale jsem objednaná do normální nemocnice na 13+1. Kdyžtak zkus Dr. zavolat a zeptat se ho za to nic nedáš.
Screening se provádí do 14tt (13+6tt) někde Dr dává doporučení někde si to musíš zajistit sama, takže buď si zavolej svému Dr s zeptej se nebo zavolej na pracoviště kam chceš jít ![]()
Já byla prvně na gynde v 10+0, ten samý den jsem se telefonicky objednala do Fetmed Olomouc na screening vv v i. trimestru, vzali mě na 12+2. Je pravda, že mě dr. jemne upozornila, že příště raději přijít uz v 8. tt, /kvůli včasnému objednání na genetiku /.
Klidně bych se objednala už teď. Zavolej si na pracoviště, kam chceš jít na screening. Součástí je i odběr krve a ten se dělá před ultrazvukem. Tak abys nepropásla ten odběr pokud i ten budou dělat na tom pracovišti. Já byla teď na krvi v 10+1 a ultrazvuk mě čeká tento pátek ve 13+1. Ten rozestup 3 týdnů je proto, že doktorka, která mi bude dělat ultrazvuk má dovolenou. Zavolej si tam a oni ti jistě řeknou co a jak ![]()
Záleží kam chceš jít..Třeba do FNOL jsem se objednávala kolem 10tt ( šla jsem ve 12+3 )..ale k Polákovi jsem se objednávala už kolem 8tt - ten tam má frmol..( a taky jsem byla ve 12+3 )..
objednat na screening se musíš sama, to tě dr neobjedná