Kdy se pustí a začne chodit?

861
7.11.11 18:16

Kdy se pustí a začne chodit?

Ahoj holky, vím, že na můj dotaz neexistuje jasná odpověď a zároveň se omlouvám jestli tu podobné téma už je. Zajímalo by mě jak dlouho vaše dětičky obcházely nábytek než se pustily. Naše prďola obchází už snad 3 měsíce, za ruce chodí krásně (moc to teda neděláme), za jednu ruku se bojí. Jak dlouho to ještě může trvat? Samozřejmě se ptám, protože už se děsně těším a vím, že podle všech nemám na co :mrgreen: No a taky reakce okolí jsou na budku :zed: Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.11.11 18:25

Ahoj. Máma byla asi extrém, první krůčky podél nábytku udělala v roce, sama chodí od 18 měsíců, takže jí to trvalo půl roku :wink: . Ale zato pak úplně vypustila období, že by padala. Začala chodit jistě :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
7.11.11 18:27

Naše malá taky obchází nábytek,ale ne a ne se pustit.Přijde mi že ani nemá snahu se pustit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.11.11 18:28

ahoj,moje malá,je jí rok a stále obchází(což už je asi od 9 měsíce),za jednu ruku chodí,i když nejistě a i vydrží sama stát a k tomu i tancovat v prostoru,ale chodit,tak to ne,bojí se.Jakmile tuší,že by měla udělat krok,tak si hned sedá.Taky se moc těším,až se rozběhne,ale asi to to jen tak nebude,je to strašpitel. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.11.11 18:31

Taky tak. Ale to přijde, aspoň si teď zpevní svaly obcházením u nábytku, sedáním, vstáváním, natrénuje padání a pak to půjde samo:-) Lepší, než by na to dětičky šly hopem a měly milion boulí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.11.11 18:33

Od prvního obcházení nábytku do doby než se pustila a udělala 2-3 kroky úplně sama, uběhli 4m :))

• Citovat
  • Upravit
5230
7.11.11 18:33

Malej se začal o krůčky pokoušet ted a okolo nábytku chodí asi 2 měsíce. Nejdřív se teda naučil stát bez držení a i si i stoupnout bez opory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
7.11.11 18:49

Naše začala obcházet zač. 8 měsíce, v 9. udělala pár kroků…od 10-měs. běhá :wink: …a věř mi-není o co stát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: je to pak hoňka :mrgreen: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
7.11.11 18:51

dlooouhou předlouho :mrgreen: Postavil se v nějakých 10 měsících, asi po měsíci (nevím přesně) začal nábytek obcházet a teprve teď začíná občas chodit. Brzy bude mít 17 měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
7.11.11 19:02

:lol: No, taky jsem se desne tesila :lol: U nas to slo ale celkem rychle, podle zapisku mam, ze zacatkem 9 mesice zacala chodit kolem nabytku a za tyden jsem ji nacapala, jak se pokousi stat bez drzeni, ale prvni krucek udelala za mesic, pak dlouho nic a zacatkem 11. mesice udelala prvni krucky tatkovi do naruce…od ty doby pomalu zacala chodit sama a ted lita jak cert :lol: Takze ji to trvalo +/- dva a pul mesice :think:
A co ma okoli za reakce?
A jinak souhlasim s hofkou :palec: Lepsi na to jit pomalu nez mit tolik bouli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
7.11.11 19:07
radusa píše:
Naše začala obcházet zač. 8 měsíce, v 9. udělala pár kroků…od 10-měs. běhá :wink: …a věř mi-není o co stát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: je to pak hoňka :mrgreen: :dance: :dance:

8-o haha a me rikaj, ze mam nejak rychly dite :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
7.11.11 19:21

Tak my začali sami až po třech měsících, kdy se začal stavět kolem nábytku. Byl to impuls - manžel dovezl z Makra PETláhve, ty se mu zalíbili a rozutíkal se k nim. Taky jsem si říkala, že mu to trvá…
tady video
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
7.11.11 19:26

U nás to od obcházení nábytku k prvním samostatným krůčkům trvalo 3,5 měsíce. Ale pak už asi měla natrénováno a během ani ne týdne chodila, jakoby to uměla odjakživa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.11.11 19:26
Mahja píše:
Tak my začali sami až po třech měsících, kdy se začal stavět kolem nábytku. Byl to impuls - manžel dovezl z Makra PETláhve, ty se mu zalíbili a rozutíkal se k nim. Taky jsem si říkala, že mu to trvá…
tady video
http://www.youtube.com/watch?…

Takhle se rozeběh napoprvé? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
7.11.11 19:29

Naše obcházela asi 2 měsíce,začala brzy.A v 10.měsících se pustila.Teď už lítá jak drak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí