První velká rýma - smrkání

25324
6.11.11 16:45

První velká rýma-smrkání

Ahoj,malej má první velkou rýmu,a nejde mu moc smrkat…
Kapeme Libenar,odsávačku nechce ani vidět…
Bojím se,že když se nevysmrká,že bude mít něco v dutinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
697
6.11.11 16:49

ahoj, mám stejně starou dceru, smrká krásně i odsáváme a přesto jsme skončili u doktorky, dostala zatím jen sirup a pořád smrká, ale nachlazení se i tak rozjelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
6.11.11 16:51

Ahoj! Libenar je spíš pro miminka, je to spíš jen roztok na vyčištění nosu a zředění rýmy než na léčbu… My kapeme Nasivin, je pro děti od 1 roku :think: a nám teda fakt pomáhá. Do 3 dnů nenajvýš máme pokoj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
6.11.11 16:56

Dávám vždy Stérimar s CU, to na tu normální rýmu stačí, pak už asi ten Nasivin, smrkat také neumí, ale zatím vždy „tekla“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
6.11.11 16:58

Kapu Nasivin.Ale manžel malou drží a rýmu odsáváme,jinak by byla chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.11.11 17:00

Malé jsou tři a smrkat neumí - nebo spíš nechce.
Takže odsávačka… ona si teda odsává sama.

Sedni na zem, natažené nohy, dítě hlavou do tvojeho klína, stehnama mu ze stran fixuješ hlavu, ruce mu rozpažit a přimáčknout nohama k zemi, odsát…
za pát vteřin hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.11.11 17:09

Já slyšela, že někteří doktoři dokonce mají názor neodsávat, nesmrkat, jen utírat to, co z toho nosu teče… 8-o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
6.11.11 17:28

tak to nevím, má dvouletá dcera normálně smrká, to se mi nezdá, že by doktoři tohle říkali..možná u miminka se nemá pořád odsávat, protože čím víc se odsává, tím víc se toho tvoří, ale když dítě samo srmká, tak stopro neříkat, že ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.11.11 17:34

Holky,koupím ten Nasivin,a uvidíme…
malej ještě nikdy neměl rýmu,tak moc smrkat neumí…
jak poznám,kdyby měl zánět dutin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
6.11.11 18:13

Odsávat i násilím, když neumí smrkat. Kapat nasivin nebo otrivin třeba na noc a polední spaní a mezitím něco jen s mořskou solí. Zvlhčovat vzduch a při zahlenění dát i hedelix, mucosolvn nebo něco podobného.
Jak jste to udělali, že má první rýmu až teď to je krásný. My máme od podzimu do jara několikrát. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.11.11 18:16

Rozhodně Nasivin, Libenar není lék, jen zvlhčovač. Potřebuje něco, aby mu splaskla sliznice v nose a na to je právě Nasivin, případně nám dr. dala kapky na lžičku Fenistil na noc, ale to bych se napřed poradila se svým dr.
My jsme odsávali i přes odpor a řev, bud prostě natvrdo zakleknout a znehybnit a nebo s pomocí druhého. Odsát aspoň jednou, abys viděla, kolik toho v odsávačce bude, ono se může stát, že skoro nic a pak ho netrap. my odsávali 2× denně vždy před spaním, víckrát to spíš dráždí než pomáhá.
Dobré je, pokud mu to z nosu odtéká. Taky se nediv, pokud bude mít hlen ve stolici nebo si třeba blinkne… pokud nesmrká a neodsáváš, dost mu toho nateče do krku a spolyká to.

Při zánětu dutin by ho bolelo čelo, hlava. Otázka je, jak a jestli by to dal najevo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
7.11.11 06:59

Vše bylo řečeno, rozhodně bych jen neutírala, co teče z nosu, ale smrkat, smrkat, smrkat… (nebo odsávat).

A hlavně - těžko by ho bolelo čelo, protože čelní dutiny u takto malých dětí ještě nejsou vyvinuté.
Jak poznat zánět dutin neporadím. Dcerka ho ale měla teď v září, měla vysokou teplotu, stěžovala si na bolest za krkem - no vůbec by mne to nenapadlo - a prokázal to až rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
7.11.11 09:04

my používáme i sinupret a za 2 dny sme bez rýmy =) sou to kapky jak na kašel tak i na rýmu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.11.11 13:55

ahoj, my jsme měli první velkou rýmu asi před měsícem a taky nechtěl smrkat. Museli jsme odsávat a byl to hrozný cirkus, stejně jako stříkání kapek. A co se těch sprejů týká, tak u nás se taky osvědčil Sterimar CU, ale dá se používat pouze 14dní(což na zbavení té největší rýmy stačí), takže teď máme jen na zvlhčení sliznice Physiomer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
7.11.11 16:24
momi33 píše:
Holky,koupím ten Nasivin,a uvidíme…
malej ještě nikdy neměl rýmu,tak moc smrkat neumí…
jak poznám,kdyby měl zánět dutin?
…Ahoj -zánět dutin znám u sebe,ale už jako dospělá, starší dcera ho měla v 10ti. letech -bolí u toho hlava,mě se i šíleně motala,cítila jsem tlak v oblasti dutin, teplota nemusí být…nevím, dítko by bylo asi mrzuté,je to opravdu dost nepříjemné, pak to chce Dr,rentgen…a ATB.Já chodila na punkce, to u dětí nedělají, léčí to antibiotiky.Nám Dr. psala na rýmu nějaké antibiot. kapky, ředí je v lékárně,používají se jen asi týden po otevření,dala nám je,kdyby byla rýma jako nazelenalá…ale jméno jsem zapomněla :nevim: :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí