Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, před 14 dny se malýmu udělali dvě malý ložiska, postupně se to rozjelo. Ve čtvrtek jsem šla na dětský-malej měl olezlý celý hrudník, záda, jednu loketní jamku. Podle doktorky jednoznačně atopický exém. Napsala nám excipial na mazání, doporučila jen sprchovat čistou vodou a nejíst dráždivá jídla. Zatím nevíme z čeho by se mu to rozjelo. Mandarinka, krupičná kaše dělaná z mléka, prací prášek který používáme už rok stejný, nevhodný čaj
Jednou denně mu dávám Flonidal. Na kontrolu máme přjít za měsíc když se to nezlepší. Jenže dneska už to má snad všude-za krkem, za kolínkama, pod pažama…
Hodně to zarudlo, ve čtvrtek to bylo takový bledý a zrudlo to jen po koupání. Kdy máme čekat zlepšení? Poctivě mažeme, nekoupeme, přestala jsem dávat tu kaši z mléka, nedáváme citrusy. Za týden, dva?
Měla jsem naivní představu, že to dvakrát namažu a už bude vidět zlepšení, ale zatím mě přijde že je to horší a horší, že mu ten excipial snad vadí? Nebo proč? Naštěstí to zatím neškrábe(zatím). ![]()
Nějka se s tím nedokážu smířit, náš krásnej, dokonalej kluk, bez jedinýho pupínku je najednou jak opařenej vřelou vodou. ![]()
Měla jsem to v létě se synem. Měl olezlé celé nožičky. Jemu se to lepšilo a horšilo střídavě několik týdnů. Nakonec zabralo, když jsme používali jenom přírodní materiály (100% bavlna bez příměsí) a praní v mýdle… Jinak synovi doktor zakázal i jogurty (ostatní mléčné výrobky ne).
Pokud se to nezlepší, zkusila bych se s doktorkou poradit o tom Excipialu.
@Billi Oblečení co je přímo na tělo má snad vše bavlnu-alespoň to je na tom napsaný. Umýváme už jen čistou vodou, dneska jsme radši nekoupali vůbec-umyli jsme jen zadek, ruce, pusu.
http://www.zbozi.cz/…alzam-50-ml/ toto doporučuji koupit a mazat tímto. Je to opravdu výborný čistě přírodní přípravek, který mě zaručeně pomohl. Na atopák trpím už od děství jako tvůj maličký. Opravdu mi tento balzám pomohl. A není k dostání jen na internetu ale v obchodě jako je třeba Mandragora či podobné.
@Tůmička píše:
http://www.zbozi.cz/…alzam-50-ml/ toto doporučuji koupit a mazat tímto. Je to opravdu výborný čistě přírodní přípravek, který mě zaručeně pomohl. Na atopák trpím už od děství jako tvůj maličký. Opravdu mi tento balzám pomohl. A není k dostání jen na internetu ale v obchodě jako je třeba Mandragora či podobné.
Nebo v DM ![]()
Kamka takhle reaguje na citrusy, dostala od tetky mandarinku, než jsem stihla vylítnout, narvala měsíček do pusy, už jsem jí ho nevypáčila, do rána rozjetá. Zkus ta ložiska mazat sudokrémem, trochu to uklidní a hlavně krapet zmírní svědění, říkal manžel, taky atopik.
Zatím mažu excipialem, musím s ním vydržet alespoň do pondělí a kdyžtak se zajdu zase poradit za dětskou na změnu. Bylo by asi blbý to plácat více mastma do kupy, ale jsem ráda, že píšete co na to zabírá, alespoň budu mít představu co s dětskou zkonzultovat. Asi jsem si myslela, že ten excipial bude zázrak a do druhýho dne nám to zmizí.
Kluk právě kousek mandarinky předtím taky snědl, poprvý v životě. no a nebo to je to mlíko v kaši.
@goldenka my od narození koupeme v čisté vodě, ale v mýdle pereme. A prckovi se to zlepšilo i co nepoužíváme jednorázovky… ![]()
On ten Excipial prý sám o sobě neléčí exzem ale je to mast na suchou kůži (jestli jsem to dobře pochopila).
Tak my už s tímhle bojujeme 3 roky - mám vypozorováno, že u nás to souvisí se zimním počasím - taky nám tvrdili, že vynechat v jídle to či ono, neprat v aviváži, dbakrát máchat - nepomohlo nic. Jakmile se ochladí, začne se topit a nosit punčocháče, tak je hotovo. No a po třech letech zkoušení se nám nejvíc osvědčila Bioderma PO zinc na červená rozmokvalá ložiska a Bioderma Atokrém jako preventivní mazání celého těla. Je to dražší, každé přes 400Kč, ale OPRAVDU to funguje - mám to ověřeno i od mnoha známých…zkuste to! A přeju moc ať vám to pomůže!!!
My mazali taky Excipialem, nakonec nám kožní napsala vysušovací mast z lékárny, podle ní Excipial se má používat při zhojení, pokud se to maže na červená ložiska, naopak to obsahuje látku, která to zhoršuje…
A prý nekoupat, nemydlit, a je možno klidně i zasypávat dětským pudrem
Je to běh na dlouhou trať. Mému synovi pomohly až kortikoidy. Exém postupně vymizel během docházky do školky. Po 6 letech už jen výjimečná ložiska. Teď je mu 10, bez diety, mazání- bez příznaků. Vím, že kortikoidy se předepisují jako poslední možnost, snad vám zabere něco jiného.
Ale ne, to se dělá běžně, věř mi, kůže se promašťuje emolienčním krémem, v tvém přípdě excipial, doufám, že alespoň kids. Excipial je naprosto obyčejný krém, obvoďáci a běžní kožaři zamrzli s vědomostmi a atopickém ekzemu nělde v minulém století, zázračné krémy jsou poněkud jiné, to je vedlejší, takže běžný postup pro ošetření atopické kůže, je to postup z dětské dermatologie v Motole, jedno z nejlepších pracovišt na dětský atop, promazat celé tělíčko, u vás excipial a pak ta červená zlá ložiska zhruba po 10-ti minutách, až se vsákne promazávadlo, tak přetřít něčím, je to zase různé, něčím, co ten ekzem vysuší, dobrý je ichtamol nebo právě sudokrém, jen excipial ti nevyřeší vůbec nic a už vůbec ne zázračně. Musí ho to svědět, sudokrém mu to svědění zmírní. čti http://www.dasopi.cz/…k/125-atopak
@goldenka dcera měla v létě ekzém 2 měsíce - vyskočil z ničeho nic (asi očkování
), zkusily jsme vysadit mléko (na měsíc), bezlepková dieta, přestala se koupat, prostě všehcny rady, přitom jsem jí mazala kde čím (indulonoou, excipialem, konopím, různými spec. krémy pro atopiky), vlastně skoro měsíc se to trvale zhoršovalo, začalo jí to svědit, bylo vedro
Měla to na obou nohách celých, břicho a do půli zad, ruce a podpaždí - pak dostala mast s kortikoidy, mazala jsem jí cca týden, než se zlepšily ty nejhorší fleky, pak už jsem mazala jen krémem od biodermy. Začalo jí to v půlce června a úplně se toho zbavila na konci srpna. Nakonec jsem došla k názoru, že to asi fakt bylo po tom očkování, jestli to zavinila tahle jedna věc, tak pak trvalo 2,5měsíce, než se s tím vypořádala.
Aci, jasně, že to bylo po očkování, jeden z největších spouštěčů ekzemu, Kamkce se spustil hned po první hexe ve dvou měsících, kdybych blbá šetla příbaláky k injekcím, tam je to totiž uvedeno.
Nám zázračně zabírá A-derma.
@terinka4444 Není na tom psáno žádný kids. Dětská na mě koukala jak na blázna, že za ní jdu s exémem-prý-to jdete jen s tím exémem?
Přitom to má na 70% těla. Má to sice rudý, ale na omak suchý, nemokvá mu to.