Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, můžete mi poradit,. Malá dobrala v neděli atb klacid /brala ho 10 dní) na zanět prudušek. Po třech dnech, tedy ve středu se jí spustila rýma a dnes už zase kašle na sucho. Jsem s toho nanervy, nevím co jí mám zase dávat a jestli je to po atb normální. Nestalo se Vám to taky, čím kašel doléčit? Děkuji
Mě ho bere malý teď taky a k tomu mucosolvan. A vypadá to že to zabírá. Uvidím po dobrání.
Ahoj, kolik jí je? Chodí do školky? Nemá oslabenou imunitu?
Každopádně přes den něco na vykašlavání (zmíněný mucosolvan) a na noc něco co tiší kašel, aby se aspoň trošku vyspala. Třeba Tussin kapičky
Dám jen příklad mé sesty nechci nikoho děsit: sestry malá taky brala atb. po prvý 10 dní ospen to bylo v září ted v listopadu 10 dní jiná atb ted z hlavy nevím název nicméně po těch prvních byla malá celkem v pořádku ale stále kašlala a byla zahleněná jiné problémy neměla ale kašlala stále až to tedy došlo na ty druhá atb v listopadu její mudr. nenapadlo že by to měla řešit jinak že není jen tato varianta a dala ty druhé atb po těch se stav ani neustálil ba naopak hned po dobrání jí naskočily horečky přidala hrozná rýma zvracela spousty hlenů (až se i pan doktor polekal na orl )to už se teda sestra ptala jestli není možné i vyšetření jiné orl. atd tak je teda mudr. poslala na orl kde malý zjistily rozsáhlý zánět nosních dutin chodila tam týden na nějaké terapie které pomohly ale zánět nevyléčily úplně a další atb jí davat nechtějí ale závěr je takový že tím že se to dlouhodobě táhlo tak kašel a ty rýmy a zahlení nepřejde dokud ji nevytrhnou nosní mandle má je prý v hrozným stavu takže za mě pokud atb nepomohla chce to najít příčinu raději hned než je pozdě dnešní lékaři to uměj pěkně odfláknout jo malé je tři a půl ahoj Ivana
Ahojky, mám stejný problém, malý v pondělí dobral po 14 dnech klacid, na průduškách je to prej o hodně lepší, ale to zahlenění se doktorce nelíbí, domluvily jsme se na odběr krve, aby se zjistilo jestli to není nějaká alergie, aby se mu z toho nevyvynulo astma, nebo jestli nemá nějak oslabenou imunitu. tak nevím, taky se mi to zdá divné, že má 14 atb a fut není v pohodě. jo má 17 mesíců.
Přidávám se do klubu s klasidem…my ho berem týden už byl úplně ok, týden doma nevytáhli jsme paty a dnes jdem pešky na kontrolu, je to kousek a kašlal celou cestu…čím to? změna vzduchu?? tak mě celkem děsíte… že by ten klacid zas nebyla tak dobrá atb??
@kubykula píše:
Přidávám se do klubu s klasidem…my ho berem týden už byl úplně ok, týden doma nevytáhli jsme paty a dnes jdem pešky na kontrolu, je to kousek a kašlal celou cestu…čím to? změna vzduchu?? tak mě celkem děsíte… že by ten klacid zas nebyla tak dobrá atb??
nevím ale doktorka mě říkala, že klacid jsou právě dobré atb a říkala mě to i švagrová-zdrav. sestra, tak není čím to může být ![]()
Nás malý 4 roky měl taky zánět průdušek. Dostával jitrocelový sirup a homeopat léčbu Belladonu 9CH. Má to pokaždé tři dny. Dávám mu kuličku každou hodinu a na noc dvě. Předevčírem mu to začalo a dneska mi asi 4× zakašlal za celý den.
@sisip píše:
Ahoj maminky, můžete mi poradit,. Malá dobrala v neděli atb klacid /brala ho 10 dní) na zanět prudušek. Po třech dnech, tedy ve středu se jí spustila rýma a dnes už zase kašle na sucho. Jsem s toho nanervy, nevím co jí mám zase dávat a jestli je to po atb normální. Nestalo se Vám to taky, čím kašel doléčit? Děkuji
Šla bych opět k Dr.
Pokud nebyla hned ve školce, či se nesetkala s nemocnejma dětma třeba u Dr., tak by měla být v pořádku. Vypadá to, že se jí to vrátilo a nebo jak byla oslabená, tak na ni hned vlezlo něco jiného.
Mám dceru astmatika a téměř každou rýmu je dušná (suchý štěkavý kašel) a končí na Ventolinu… Rok jsme to zvládli bez atb. (jen na tom Ventolinu), od srpna, kdy nám manžel přivezl z práce nějakej hnus, tak už měla dvoje.
HOLKY POTREBUJI RADU, BERU ATB DUOMAX 750 A NORMALNE MAM PO NEM UPLNE SUCHO V KRKU AZ MNE TO DUSI JESTE VICE KE KASLI NEZ KASLU CO MYSLITE MAM TO VYDRZET A POKRACOVAT V BRANI ATB NEBO VYSADIT. JINAK JSEM TO DOSTALO PROTOZE ZEMNE BOLELO V KRKU A KLOUBY UNAVA KASEL TROSKU BYL A JINAK JSEM ZAHLENENA ALE UZ TO JDE VEN, A HUR SE MI DEJCHA ALE TO JE URCITE TYM ZAHLENENIM.LENA
Malá dostala Klacid na zápal plic..chytla ve školce, měla týden horečky, kašel…po dobrání ATB - brala 10 dní byla pořád zahleněná, ale poslechově i na RTG čistá…nicméně zahlenění se nelepšilo, kašlala, tak jsme šli po 14 dnech opět k mudře, ta nás poslala na ORL na pořádný výtěr z krku - hrabala docela hluboko a závěr byl - hemofil…takže další ATB Sumamed a po dobrání se malý konečně ulevilo a ťuk ťuk ťuk drží se…
Ahoj, taky se potrebuju zeptat ohledne kasle: mala zacla hodne kaslat ma takovy zachvaty, kdy nemuze prestat. Kdyz brecela, tak u toho kasle i malem zvracela.No a spat sla s tim, ze ji boli brisko. Prujem nema. Chlap rika, ze ji to boli z kaslani.Je to mozny? Teplotu dneska mela jednou 38. zacla jsem ji davat stoptusin, ale rikam si kdyz tak moc kasle, jestli ji zitra nemam vzit na pohotovost?