Neustálý celoroční kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
199
28.11.12 14:08

Neustálý celoroční kašel

Dobrý den, chci se zeptat maminek, které mají dítko a trápí je neustálý kašel, jestli něco zabralo. Mám 5 letého syna, od loňského roku chodí do školky a naše potíže se vystupňovali. Od malinka měl kašel, někdy více, někdy méně, každá rýma se u nás protáhne na měsíc, protože téměř nic nevysmrká a od toho kašle. Ale co začal chodit do školky, kašle denně a to i v létě, v zimě je to ještě mnohem horší. Absolvovali jsme vyšetření ORL - ok, alergologie, tam zjistili alergii na roztoče, dali nám sirup aerius, doma jsme udělali protiroztočová opatření, kašel se možná trošku zklidnil, ale nevymizel. No a teď kašle již 5 týdnů v kuse, poslechově čistý, rýmu nemá, prostě kašle. Dostali jsme spiropent, bez výsledku. Už nevím co mám vyzkoušet, zkusila bych i homeopatii, ale nevím kde najdu kvalitního homeopata. Už si nevím rady, poradíte? Synovi se ten kašel hlavně zhorší večer, když si lehne, někdy kašle i v noci a pak hodně zase ráno. Moc děkuji za rady. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30420
28.11.12 14:12

@PetraBM na plicní vás nikdo neposlal? Já bych se přikláněla k astmatu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.11.12 14:18

Neposlal, alergoložka mu dělala spirometrii u sebe v ordinaci a tam to měl v pořádku. Dělala mu i testy na imunitu, také v pořádku. Řekla bych papírově zdravé dítě, a ten kašel to vždy jen pokrčí rameny:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
28.11.12 14:35

Doporučuji nechat syna vyšetřit na plicní chlamydie. Jsou bohužel mezi dětmi rozšířené, ale lékaři to nijak nevyšetřují a problémy neřeší. :( Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.11.12 14:41

Já si taky myslim že to bude možná počáteční astma.. moje holka měla to samý.. a jak dostala to dejchadlo tak je úplně v klidu. Dostala ten Symbicort. Doktorka jí jen zkusila dát dejchnout na zkoušku jestli jí to pomůže a hle, byli jsme doma.Od tý doby nemarodí skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.11.12 14:48

No já se o tom bavila se švagrovou, která slyšela syna kašlat, taky říkala, že by se přikláněla k astmatu. Její holka měla to samé a dostala dýchátko a byl klid. Jenže on má tu spirometrii v pořádku a doktorka nám žádné dýchadlo ani nezkoušela. Já tomu nerozumím, je mi blbý radit doktorce:) Ale z toho jeho neustálýho kašle je mi do breku. Hlavně po zkušenostech s loňskou zimou vím, že se mu uleví až na jaře za teplého počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
28.11.12 14:57

Doporučuji nejdřív opravdu zjistit proč syn kašle. Viděla bych to na nějakou infekci nebo nevyléčený zánět. Kortikosteroidy jako je Symbicort bych volila opravdu jen v nejnutnějším případě, protože to není řešení. Kortikoidy pouze potlačí reakci organismu, který bojuje s nějakou infekcí a tím dovolí bateriím nebo virům se vesele dále množit, protože tělo s nimi po kortikoidech přestává bojovat… Můj názor, ale z vlastní zkušenosti. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.11.12 15:08

Ahoj, manžel už kašle skoro 2 roky :zed: Byl na všech možných vyšetření a nic mu nenašli :zed: Prý je zdravý! Pořád ho to to ale nutí ke kašli, ráno i vykašlává (dělali rozbory a nic)… Jakmile se venku ochladí, tak je to děs. Teď jsem koupila nějaké bylinkové čaje a lékořici, tak doufám, že už to konečně zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.11.12 15:10

Tak jsem se zkusila zavolat na alergologii, zda můžem přijít, aby ho paní doktorka viděla v akutním stavu, kdy kašle pořád, tak uvidím co mi řekne. Jen se bojím, že mi řekne, že je normálně nachlazený, proto kašle. Přitom rýmu nemá, teplotu také ne, evidentně mu nic není až na ten kašel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.11.12 15:14

Já bych mu dala normálně na zkoušku zkusit dejchnout toho symbicortu, i sama doktorka mi řekla že jednou jí to nijak neublíží a uvidíš jestli mu to pomůže..zkus sehnat někoho, kdo ho má. Holce byly tenkrát asi 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajajaja
28.11.12 15:36

Syn, taky hodně pokašlává hlavně večer a někdy v noci.Byly jsme i v nemocnici a tam nám poradily hodně vlhký vzduch a neustále větrat, Pokojovou teplotu kolem 19 stupnu. musím říct, že to pomáhá. Jak klesne vlhkost pod 40 tak kašle a kašle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.12 15:37

Pardon za anonym-nerada bych aby se mazel stydel :oops: kaslal tri mesice, vsechny testy v poradku. Nakonec prisla alergolozka s napadem, ze by to mohl byt reflux. Priznaky zadny-jen ten kasel. Dostal leky a prestal kaslat! Tak Ver v potaz i tuto variantu…

• Citovat
  • Upravit
3168
28.11.12 16:32

No abych prihodila do diskuze nasi zkusenost ma starsi ted 4,5 kaslala asi od 1,5 do minulych vanoc.vse vysetreno od alergologie az po reflux nikde nic taky na poslech vzdy ok dr nevedela pak jsme zasly na plicni a dr jsem rekla ze uz nevim co s ni tak jsme se domluvily na bronchoskopii byla v celkove anestezii moc se mi do toho nechtelo ale tohle vysetreni proste odhali skoro vse mi rikal plicar.Nic ji nenasly dr mi rek ze je asi takovy kaslanek a ze z toho vyroste a od te doby kaslala asi 1max dvakrat dnesni podzim musim zatukat zatim ok hlavne kdyz na ni padne ryma hlavne smrkame a snazime se aby se ji moc ryma nerozjela treba ma zadni rymu a pada mu to dolu. takze to jsou nase problemy ktere jsme mely.Vim naprosto dobre jak se citis ja jen co zacla kaslat uz sly na me mdloby. A matky v kramech na me koukaly jak na vraha proc taham dite ktere je vlasne naprosto zdrave ale holt ma nejaky kasel do kramu no vysvetluj jim to. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.11.12 16:59

Lost1008: přesně jak říkáš, matky se tváří divně, když syn začne kašlat, a vysvětluj jim, že on takhle kašle pořád, dneska mu ve školce paní učitelka řekla, že tam roznáší bacily :? a to jsem jí na začátku roku na náš kašel upozorňovala, jenže to asi zakašlal občas, teď týden kašle zase děsně :( No doufám, že z toho vyroste, ale do té doby mě z toho klepne :evil: Hlavně já mám pocit, že když jdu k doktorce - pediatr, ORL, alergologie, že si myslí, že ty problémy zveličuju, že většina dětí holt kašle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.11.12 17:47

A jaký je tedy závěr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie