Odběr moči do zkumavky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
stazinka09
28.11.12 13:59

Odběr moči do zkumavky

Ahoj všem. Potřebuji poradit, zejména uvítám praktické tipy. Mám přinést ranní moč ve sterilní zkumavce, bude se posílat na rozbor. Doktorka říkala, že by měla malá načurat rovnou do zkumavky. No a já vůbec nevím jak na to :oops: :mrgreen:. Dceři jsou skoro 3roky, chodí na nočník a na noc má plenu. Jak to děláte? Budu ráda za tipy a rady. Navíc ráno nebýváme ani jedna moc při smyslech a dobré náladě. :lol:
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
28.11.12 14:02

Jde to, ale těžko, nabírala jsem 7,5m tři kontrolní odběry po dni. Nejlepší je ve dvou. Dát vyčurat jako venku na holku, nohy na horu, druhý mezi nohama chytá, co se dá. Kdyby to nešlo, tak vyvař velkou zavařovací sklenici a přelj to. Nikdo se ale nesmí dostknou okraje té sklenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.12 14:03

Jámám na tohle svícen ikea :) je čistý, suchý. Načůrám do něj, přeleju do zkumavky.

• Citovat
  • Upravit
81479
28.11.12 14:04
@Anonymní píše:
Jámám na tohle svícen ikea :) je čistý, suchý. Načůrám do něj, přeleju do zkumavky.

ale není strilní. na běžný odběr to neva, na kultivaci moče ano. zbytečně to může být kontaminované a falšeně pozitivní výsledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
28.11.12 14:07

@Lama Lama
díky. Jsem s malou sama, tak asi spíš do sklenice. No bude to boj. Přesně jde o to, aby to nebylo kontaminované, prý jí mám předtím ještě pro jistotu umýt zadek.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
28.11.12 14:08

A malá se ti nevyčurá třeba do vany? :think:
Pak mě ještě napadlo dát ji na velký záchod, ale tam asi ve dvou, aby jeden držel malou a druhý zkumavku.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
28.11.12 14:12
@zichisek píše:
A malá se ti nevyčurá třeba do vany? :think:
Pak mě ještě napadlo dát ji na velký záchod, ale tam asi ve dvou, aby jeden držel malou a druhý zkumavku.

Jak myslíš do vany? Že by tam jako stála, přidřepla a já odchytávala do zkumavky? Na záchod nechce, chytá paniku, chodí jen ve školce na ten dětský, nízký.

• Citovat
  • Upravit
2178
28.11.12 14:13

Správně moč na bakteriologické vyšetření by se měla odebrat jednorázovým zacévkováním…nicméně je to zbytečně stresující pro tak malého tvorečka, takže správný postup nejen omýt zadek, ale i pipuši…a dobrý postup je jak zmiňovala Lama Lama…druhý odchytává, ale správně by to měl být střední proud moče, tzn. neodchytávat hned první proud…pracuji ve zdravotnictví, takže to není žádný výmysl ;)
Odchytu zdar a hlavně dobré výsledky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.11.12 14:13

Já mám 1,5 starou holčičku, ještě má plínu a měla jsem přinést sterilní moč. Malá se nechtěla vyčůrat za nic na světě:) Tak jsem jí dala do vany, na nožičky pustila teplou vodu a ona za chvíli začala čůrat ve stoje a ten proud šel hodně i do předu, tak jsem to krásně odchytla přímo do té zkumavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.11.12 14:14

Buďto posaď holku na záchod až dozadu a až bude čůrat, tak ty nabereš proud rovnou do zkumavky. Nebo do sprchy/vany a to samé jako na záchodě. Pokud má být moč sterilní, tak bych sklenici neriskovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.11.12 14:17
@stazinka09 píše:
Jak myslíš do vany? Že by tam jako stála, přidřepla a já odchytávala do zkumavky? Na záchod nechce, chytá paniku, chodí jen ve školce na ten dětský, nízký.

Přesně jak píše @PetraBM u nás teda jsem dala nočník do vany a vodu polévala z kelímku, malá se bojí sprchy. Neuměla si přdřepnout, tak jsem ji posadila na nočník a jakmile se otřepala, že už začne čurat, jsem ji nadzvedla a ona čurala tak napůl ve stoje, napůl v sedě a ještě hezky obloučkem dopředu :)

• Citovat
  • Upravit
15074
28.11.12 14:26

Taky mě napadá jedině ve stoje ve vaně. Nebo ji nechat běhat s nahatým zadkem a nedat ji nočník a číhat, až začne čůrat. Ale tam hrozí, že si během toho někde sedne a nebude to echt sterilní:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
28.11.12 14:34

@zichisek @PetraBM
holky vidím to na vanu respektive náš sprcháč s vaničkou. Nejdřív tedy proběhne diskuze, že tam nechce, protože je ráno atd.atd., tak urputný dítě jak já mám, to se hned tak nevidí, ale mohlo by to klapnout. Záchod určitě ne to bych musela asi přizvat na pomoc sousedku, malá má takovou lehčí fóbii ze záchodu, bojí se, že spadne do díry, tak do toho ještě tanečky se zkumavkou, to by nešlo.

@Slysil díky za poznámku o středním proudu moči, já bych určitě chytala hned, snaživě abych chytla. Myslím, že mi to doktorka ani neříkala :think: No tak na cévkování doufám nedojde

• Citovat
  • Upravit
15074
28.11.12 14:36
@stazinka09 píše:
@zichisek @PetraBM
holky vidím to na vanu respektive náš sprcháč s vaničkou. Nejdřív tedy proběhne diskuze, že tam nechce, protože je ráno atd.atd., tak urputný dítě jak já mám, to se hned tak nevidí, ale mohlo by to klapnout. Záchod určitě ne to bych musela asi přizvat na pomoc sousedku, malá má takovou lehčí fóbii ze záchodu, bojí se, že spadne do díry, tak do toho ještě tanečky se zkumavkou, to by nešlo.@Slysil díky za poznámku o středním proudu moči, já bych určitě chytala hned, snaživě abych chytla. Myslím, že mi to doktorka ani neříkala :think: No tak na cévkování doufám nedojde

tak ji nejdřív něčím ohoď, třeba ji na nohu vykydni jogurt a pak, že to musíte umejt:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.11.12 14:38

@stazinka09 Držím palce! Mně se moč odebrat nepovedlo. Zkoušela jsem to tři dny za sebou za všemožných podmínek a berliček. Holčičce jsou teda dva roky a byla schopná to vydržet a po probuzení několik hodin nečůrat. Nevidět to na vlastní oči, tak tomu neuvěřím :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí