Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když roční dítko pokašlává (čím dál víc) a má lehce zvýšenou teplotu, dali byste ho spát ven do kočáru?
No já bych teda nedala…moje děcka jsou taky nastydlý ale bez teplot jenom rýma a kašel a ani nechodíme ven ![]()
Já bych dala, dokud nemrzne. Venku je lepší vzduch, zvlášť dneska u nás mrholí, to je na kašel lepší nez suchý vzduch doma. ![]()
No tak mě nedávno doktorka říkala, že i nachlazeným dětem prospěje být venku, jsem se ji na to právě ptala, takže bych v tom problém neviděla, nicméně při horečce rači ne ![]()
Kdyby neměl teplotu, tak je dobré být venku.Ale takhle ne. A hlavně, nevím, jak je u vás, ale tady mlha, inverce a to by ho ještě víc dráždilo kašlat.
Dala. Protože při kašli se doporučuje čerstvý vzduch. Lítat nikde nebude a nikoho nenakazi. Naše mudra doporučuje při kašli otevřené okno a je pravda že když syn hodně kašle tak otevřu okno a spí bez kašle.
Pokavaď má teploty, tak venku ne. Minule mi Dr. kládla na srdce, že z teplotami nechodit ven.
Jestli jen rýma a kašel, tak klidně.
Naše doktorka mi to taky potvrdila a hlavně to mám mnohokrát vyzkoušené, že to dětem pomáhá. Váhala bych u horečky, zvýšená teplota nevadí.
Samozřejmě bych nenechala děti venku lítat, ale sedět/ležet v kočárku klidně.
Při teplotě bych nedala. Jinak malý měl teď trošku rýmu a pokašlával a vyspal se jedině na kočárku. Byl nabalený a venku se mu spalo parádně.