Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jdu si pro radu, nebo se i vykecat, protože jsem už celkem zoufalá. Kluk mi od 6.11 marodil. Nejdřív jen horečky, kašel. Dostal mucosolvan, jinak nic, jen srážet horečky. Po týdnu kontrola, dostal Erdomed a Ventolin, po 10ti dnech kontrola, že na poslech zcela čistý, lehce zvýšená sedimentace, ale nic hrozného, ještě mu brali krev, ale výsledky byly v pondělí a zcela v pořádku. Zůstal mu jen velmi lehký kašel. po 3 týdnech doma mohl do školy, včera v pohodě, dneska se mi nezdál, tak jsem ho změřila a má opět přes 38. Zítra jdem k dr. to je jasné, ale vidina dalšího týdne doma mě přímo děsí.. Jediné, na co si stěžoval byla bolest okolo pupíku, vlastně mu takhle začala nemoc i před 3mi týdny..Potřebuju radu, co mu dát, abych podpořila jeho imunitu? Bylinky, čaje, vitamíny, cokoliv. Bere pravidelně marťánky, koupila jsem laktobacilíky, díky kterým zcela zmizela bolest bříška. Nikdy mi takhle nemarodil, teď byl doma 3 týdny, další týden nejspíš před námi a já už trochu šílím. Nastoupil do 1. třídy, zrovna když začínají číst, tak pořád chybí… ![]()
@martina.se píše:
Ahoj, jdu si pro radu, nebo se i vykecat, protože jsem už celkem zoufalá. Kluk mi od 6.11 marodil. Nejdřív jen horečky, kašel. Dostal mucosolvan, jinak nic, jen srážet horečky. Po týdnu kontrola, dostal Erdomed a Ventolin, po 10ti dnech kontrola, že na poslech zcela čistý, lehce zvýšená sedimentace, ale nic hrozného, ještě mu brali krev, ale výsledky byly v pondělí a zcela v pořádku. Zůstal mu jen velmi lehký kašel. po 3 týdnech doma mohl do školy, včera v pohodě, dneska se mi nezdál, tak jsem ho změřila a má opět přes 38. Zítra jdem k dr. to je jasné, ale vidina dalšího týdne doma mě přímo děsí.. Jediné, na co si stěžoval byla bolest okolo pupíku, vlastně mu takhle začala nemoc i před 3mi týdny..Potřebuju radu, co mu dát, abych podpořila jeho imunitu? Bylinky, čaje, vitamíny, cokoliv. Bere pravidelně marťánky, koupila jsem laktobacilíky, díky kterým zcela zmizela bolest bříška. Nikdy mi takhle nemarodil, teď byl doma 3 týdny, další týden nejspíš před námi a já už trochu šílím. Nastoupil do 1. třídy, zrovna když začínají číst, tak pořád chybí…
Ahoj, no to je na palici
Já mám sice malé dítě(20 měs.) ale nedám dopustit na sirup, který dávám malé už tři měsíce a můžu říct, že za celou dobu neměla ani jednou rýmu ani kašel
Jinak byla nachlazená poměrně často. Je to sirup od firmy TOPVET, echinaceový pro posílení odolnosti..300 ml lahvička nám vystačí cca na měsíc a stojí 89,–
Já dcerce dávám Preventan a taky super. Ještě hodně známých používá, a doporučili mi ho i v lékárně, sirup Imunoglukan. Zkusili jsem, ale nic moc. Na Preventan ale nedám dopustit ![]()
Na Tvém místě bych místo Marťánků dávala něco na posílení imunity - Echinaceu, Preventan Junior, apod.
Ty tělu nic nedoplňují, jen ho stimulují k tomu, aby se samo bránilo. U nás se to osvědčilo zatím nejlíp, u obou dětí.
@zrustice píše:
Já dcerce dávám Preventan a taky super. Ještě hodně známých používá, a doporučili mi ho i v lékárně, sirup Imunoglukan. Zkusili jsem, ale nic moc. Na Preventan ale nedám dopustit
O Imunoglukanu jsem od kamarádky taky slyšela, že nic moc
Já všem svým kamarádkám doporučuji ten sirup jak jsem psala a všechny si ho nemůžou vynachválit…
Díky, vyzkoušíme. Je to fakt už dlouho.. a teď mi tak napadá, jestli ty jeho horečky nejsou aji něčím jiným.. protože se začátek projevil bolestí bříška, pak se přidala horečka, tak zvažuju roupi.. no uvidíme zítra, co nám řekne dr…
Tak moje dcera byla do 3 let 3× nachlazená, jinak nic, neměla antibiotika. V březnu nastoupila do MŠ - od té doby pořád marod, nejdéle vydržela ve školce 3 týdny v kuse..pak 3 týdny marod. Už měla i virový zápal plic, spálovou angínu, 2× antibiotika. Zkusila jsem Imunoglukan, Rakytníkový sirup, teď od září Preventan a výsledek žádný. Takže nevím nevím, jestli zrovna nám něco zabere. Asi zkusíme tu echinaceu, až doberem Preventan a pak to vzdám a přestanu vyhazovat peníze
Ahoj, na palici to musí být, to věřím. Mám doma 2 kluky, starší chodí do školky a protože má kašel neznámého původu, tak je celkem taky často doma. Čekám na ORL a alergologii, co s tím kašlem.
Jinak být tebou, Marťánky bych vysadila a dala spíš něco přírodního. Já jedu v Bi-iomare, což je něco jako rybí tuk, ale silnější. Je to olej ze žraločích jater. je to v kapslích, takže se to polyká a není cítit ta pachuť. Můj mladší to ale kouše a že je to smrad a hnusná chuť mu vůbec nevadí, ještě si chodí pro přídavky.
Navíc on není „jednostranný“, ale působí na imunitní systém celkově a obsahuje složky, co jsou i v mateřském mléce a to několikanásobně vyšší množství a také omega 3 kyseliny, které působí protizánětlivě a tak na astma, alergie, atopie atd.,které úplně ze začátku začínají jako zánět.
Změna stravy, hodně čistého vit. C, kvalitní vit. D, popřípadě homeopatika pokud jim věříš..
Marťánky a podobný příšerky bych vyřadila..dají se koupit i přírodní vitamíny.
Problém je, že bydlíme v ms kraji, na kašel a tak jsem si zvykla, ale tohle je jiné, vleče se to dlouho. V kolektivu je od 3 let, ten první rok byl očistec, samá rýma, kašel, nachlazení, ale atb měl poprvé fakt letos, tedy teď při té nemoci.. nějaké širokospektrální, poctivě dobral, nemá rýmu, kašle tak 3 x za den, jinak klid.. hledám už aji jiné příčiny, nebo mi z toho hrábne.. každopádně díky, marťany má jen proto, že je dostal, jinak strava pestrá, miluje ovoce i zeleninu, v tomhle problém není..
@martina.se píše:
Díky, vyzkoušíme. Je to fakt už dlouho.. a teď mi tak napadá, jestli ty jeho horečky nejsou aji něčím jiným.. protože se začátek projevil bolestí bříška, pak se přidala horečka, tak zvažuju roupi.. no uvidíme zítra, co nám řekne dr…
Marti-dnes jsem zrovna byla na přednášce o parazitech a u těch horečka nebívá. A roupi se projevují spíš nočním svěděním zadečku. Ale ani u ostatních nebývá horečka, spíš bolesti břicha a průjem nebo zácpa.
Také si nemyslím, že by šlo o roupy.
Ty máme také za sebou, před třemi lety jsme celá rodina musela podstupovat očistnou kůru kvůli dcerce, ale žádné teploty ani nic podobného neproběhlo.
Základní příznak je svědění, dítě se škrabe na zadečku… a kdybys na ně měla podezření, snadno je odhalíš… v noci se podívej na zadeček. Jestli roupy má, budou kolem řitního otvoru bílé nitky, rozhodně to nepřehlédneš.
Tímhle to nebude. Opravdu bych na Tvém místě zkusila Preventan Junior a nějakou tu echinaceu - můžeš dávat obojí dohromady, tím nic nezkazíš. Ono to může být jen nějaký odolný bacil, který se nepodařilo zaléčit, i když to tak vypadalo.
Co se týče té bolesti kolem pupíku - samozřejmě to není univerzální, ale třeba moje děti si na bolest bříška kolem pupíku stěžují při každé viróze. Připadá mi, jako by neuměly jinak pojmenovat pocit, že jim není dobře… Třeba by to připadalo v úvahu???
Holky, díky. Seženu ten preventan, nebo něco podobného, protože tohle už je fakt moc dlouhé. Nikdy mi takhle nemarodil, max obyč viróza, ale tohle trvá už moc dlouho…
Mozna je to psychická reakce, co kdyz ho ve skole neco trapi a nechce se mu tam? Bolesti okolo briska muzou byt zanet ve strevech, stejne jako nervy. ![]()