Uzdravil nás pomeranč

eevcca
28.11.12 22:15

uzdravil nás pomeranč

Chci se jen podělit o úžasnou věc. Malému je necelých 9 měsíců (nekojený). Už od narození nás furt trápila rýma, pak se přidával kašel, dokonce i chraptil, horečky atd pořád dokola, už jsem byla zoufalá, kupovala jsem na imunitu biopron, cpala do něj ovoce (jablka, banány, hrušky, hrozno atd.) Nic se nelepšilo a už jsem byla s toho pořádně na dně. Jednoho dne jsem si nakrájela pomeranč na talíř a zazvonil telefon, no než jsem vřídila hovor tak byla půlka pomeranče pryč a malej celej dolepenej. Napřed jsem měla hrůzu s toho, že se osype, že bude na něco alergický, pořád jsem se chodila koukat jak spinka. Ráno, jako zázrakem rýma pryč, ten hroznej kašel a chrapot taky.. najednou tam leželo uuplně zdraví miminko a už 2 a půl měsíce je naprosto fit a rýma co nás trápila od narození až do 6 měsíců najednou je uplně fuč. Takže obden mu dám pomeranč a i přes ten hnusný podzim je náše zlatíčko pořád zdraví i když táta onemocněl, malej se krásně drží… a je mi jedno, že by ho ještě neměl papat :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4087
28.11.12 22:18

Jeee, tak super :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.11.12 22:19

A proč by ho ještě neměl jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.11.12 22:28

No to je fakt super!! Ja jsem uz taky davala citrusy..Myslim, ze to neva, pokud mu to nepusobi potize..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
28.11.12 22:29

Ano ano, taky nám nejlíp zabírá :palec: Dělám hlavně šťávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

Já si psávala s maminkou z Řecka a tam je pomeranč skoro první příkrm :lol: :palec:

jinak to je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473

No vida, zázrak. Ale když už ho snědl jednou bez následků, tak myslím, že už ho jíst klidně může dál a bez výčitek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
28.11.12 22:59

Pěkný příběh:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
29.11.12 00:01

Jo jo:) My jsme davali vsechno ovoce asi od 6 a pul mesice a nikdy se neosypal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
29.11.12 00:08

Zkusím to taky! Díky za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.11.12 06:50

Tak kdybychom to brali do důsledků, tak pomeranč nemůžou ani dospělí. Není to ovoce z našich krajů, tudíž podle některých „odborníků“ naprosto nevyhovující. Je super, že malému pomohl a taky nevidím důvod, proč by ho nemohl. Když mu nevadí, nemá z něj ekzém nebo zažívací obtíže, tak je to bezva ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
29.11.12 07:06

:palec: super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
29.11.12 10:00
@Žirafátko píše:
Já si psávala s maminkou z Řecka a tam je pomeranč skoro první příkrm :lol: :palec:

Jestli ono to nebude tím, že tam pomeranče běžně rostou a tady ne. ;)

@Karleon píše:
A proč by ho ještě neměl jíst?

Protože tropické ovoce patří mezi nejsilnější alergeny. Děti by je měly dostávat nejdříve po roce, a i to jen s mírou.

Obecně platí - nejen pro děti, i pro dospělé - že organismus by měl dostávat ovoce běžně rostoucí v jemu vlastním prostředí. Tj. v našich podmínkách ovoce mírného pásu.

Pokud se to osvědčilo, super, gratuluju - i když upřímně, podobné zázraky přes noc mi připadají spíš komické. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nofear
29.11.12 10:32

Ehm, pokud máš dojem že rýmu přebije jeden pomeranč a ještě to zvládne za jednu noc tak je to poměrně hodně naivní představa. Spíš bych to brala jako náhodu, zabralo to všechno předtím a možná tomu ten pomeranč trošičku pomohl. Ale tím bych se až tak nechlubila, poněvadž by to znamenalo že dítě mělo několik měsíců oslabenou imunitu a nedostatek vitamínů, což je s největší pravděpodobností ze špatné výživy.

• Citovat
  • Upravit
6499
29.11.12 12:56

@BohunkaP Když to je těžké, my máme v rodině silnou alergii na jabka, naopak citrusové plody a jiné exotické ovoce problémy nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí