Kdy si dojít na vyvolávačku?

78
8.7.13 12:39

Kdy si dojít na vyvolávačku?

Ahoj, tenhle dotaz píšu pro kamarádku. Po několika letech braní HA se rozhodla vysadit, je tomu už 30den a menstruace stále nedorazila. Ona ted řeší zda má vklidu počkat až se tělo dostane do svého režimu což může ještě nějakou dobu trvat a nebo jestli si nemá dojít na vyvolání menstruace k lékaři. Moc se jí ale nechce zase všechno řešit hormony. Jakou máte zkušenost vyčkat nebo jít? A nemáte nějakou radu jak si menstruaci přirozeně vyvolat? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
8.7.13 12:41

První MS po vsazení HA trvá třeba i 50 dní… Osobně bych to nehrotila, záleží, skrz co vysadila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
8.7.13 12:42

Taky bych to nehrotila a už vubec ne po 30 dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.7.13 12:47

No za pár měsíců se budou pokoušet o miminko, ale zatím to aktuální není. Já ji taky říkám, že at tomu nechá volný průběh ale ona se prostě bojí, aby něco nezameškala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.7.13 12:49
@ela88 píše:
No za pár měsíců se budou pokoušet o miminko, ale zatím to aktuální není. Já ji taky říkám, že at tomu nechá volný průběh ale ona se prostě bojí, aby něco nezameškala.

Radši nechat tělo „rozhodnout se“ samo, než do něj cpát hormony a řídit to… Ať to nechá na přírodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.7.13 12:50
@Seizdra píše:
Radši nechat tělo „rozhodnout se“ samo, než do něj cpát hormony a řídit to… Ať to nechá na přírodě.

Mám stejný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
8.7.13 12:55

:mavam:,
mám naprosto stejný problém. Jít či nejít. Chcem se snažit o mimčo a je to 11 dní co jsem po půl roze vysadila HA a furt nic. Prej je ta vyvolávačka hrozný svinstvo. Jenže jsem se dočetla na netu že to někomu trvá i půl roku až rok co to dostane a to mi přijde jako extrém.

Hlavně mi je divné to, že jsem dobrala platíčko a nedostala jsem to. To tělo přece nevědělo, že už jí brát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.7.13 13:07

@Alises Hold každá jsme jiná, některý to naskočí hned jako by se nic nedělo a některá čeká a čeká…Já sama jsem brala HA 8 let a první menstruaci jsem dostala po 35 dnech ale byla hodně slabounká, pak opět 35 dní ta byla zase extrémně silná a poté už 27,29 dní a těhotenství :)Jinak to víš psychika je mocná čarodějka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
8.7.13 13:12

@ela88 S tou psychikou máš pravdu. Já jen prostě nevím jestli mám jít k lékaři a nebo to neřešit a přijde to samo :think:.
Začala jsem to tak řešit, že už to asi budu mít fakt z té psychiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.7.13 13:20

@ela88 jako nedostala ani tu, co měla dostat normálně u prášků, přece doberu, dostanu menses a znovu beru, takže ani tuhle první nedostala? to už mi teda přijde dlouho…

@Alises ty si nedostala ani tu první, jak vidím, no, to bych počkala tak 2-3 týdny od dobrání (to už pomalu si) a řešila to :) aspoň se zeptala doktora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
8.7.13 13:23

@janica252 Ano právě, že jsem nedostala ani tu, ale je fakt, že i když jsem brala HA, tak se mi občas stalo, že jsem to taky nedostala a až za měsíc.

No ještě asi počkám a pak půjdu. Bojím se spíš, aby mi něco nebylo než že se tělo zpamatovává. To bych měla aspoň tu první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.7.13 13:26

@Alises no, ale jestli se ti to stávalo i u prášků, tak bych možná neplašila… i když mě by to už u těch prášků překvapilo dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.7.13 13:28

@janica252 Menstruaci po dobrání prášků dostala, ale tu kterou už si má tělo řídit bez hormonů zatím ne. Já ji taky říkám, at nešílí stejně přes léto není o co stát. Podle mě jít na vyvolávačku v tuhle dobu je akorát začarovaný kruh ale ráda si přečtu zkušenosti jiných..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.7.13 13:30

@ela88 tak 30 dnů není žádná doba, tak krátej jsem běžně cyklus nemívala, klidně i přes 40 dnů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.7.13 13:32

@janica252 Jenže ona byla zvyklá, že jí to chodí jako hodinky tak je z toho prostě rozmrzelá. Já se jí snažím poradit ale taky nevím všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí